• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mladenović: Tek me čeka dokazivanje!

Lijevi bek Crvene zvezde u intervjuu zvaničnom sajtu pričao o simptomima treme, o tome zašto najviše voli da bude lijevi bek i gde vidi sebe za godinu dana.

 Mladenović: Tek me čeka dokazivanje!  Izvor: MONDO

Bivši lijevi bek Borca iz Čačka munjevitom brzinom pobrao je simpatije navijača Crvene zvezde.

Dva gola "za špice", protiv Javora i Hajduka, uz bezbroj prodora duž lijeve aut linije uvjerili su zvezdaše da su dobili lijevog beka kakvog su godinama tražili.

Oni kažu, još od vremena kad je lijevi bek bio Aleksandar Luković, a on da mu prijaju pohvale i poređenja sa klupskim velikanima.

"Ne želim sebe da poredim sa svjetski poznatim fudbalerima jer sam još uvijek mnogo daleko od njih i moram još mnogo da radim da bih im se približio", izjavio je mladi Čačanin za klupski sajt.

Zimska pojačanja crveno-bijelih donijeli su osvježenje na "Marakanu" i sedam uzastopnih pobjeda. Od kojih šest prvenstvenih. Mladenović kaže da se sa svojim "najbližim saradnikom" Lukom Milunovićem od ranije poznavao iz mlade reprezentacije.

"I u mladoj reprezentaciji igramo zajedno i sada se, eto, namjestilo da istovremeno dođemo u Zvezdu i ponovo se nađemo na lijevom boku. Mislim da je pokazao već da je ozbiljan igrač, ozbiljan napadač, i želim mu da nastavi dalje u ovakvom stilu"

Prema sopstvenom priznanju, često ima problem da se izbori sa tremom. Kaže da su mu pred utakmicu "teške" noge i da ga često malo boli stomak.

"Ono što mi se dešavalo u Borcu kada sam počinjao da igram, dešava mi se i sada u Zvezdi. Pred utakmicu me malo boli stomak, osjećam se kao da su mi teške noge, a sve je to vjerovatno zbog te pozitivne treme, koju za sada osjećam. Ipak, sve to nije novo za mene, jer kao što sam rekao, dešavalo mi se to i kada sam igrao prve utakmice u Borcu"

Na pitanje da li bi volio da igra na ofanzivnijoj poziciji, mladi prvotimac Zvezdeodgovara da mu je na aktuelnoj sasvim lijepo.

"Meni odgovara pozicija lijevog beka, jer imam više prostora ispred sebe, bolji pregled igre, i zaista mi u svakom pogledu najviše odgovara"

Јоš nije primijetio simpatije publike na "Marakani". Smatra da još nije mnogo postigao i da mu tek predstoji dokazivanje.

"Nisam svjestan ljubavi koju navijači osjećaju prema meni, ali mislim da bi nju tek trebalo da zaslužim dobrim igrama".

Pjesma igrača pod tribinom bila je škakljiva tema prethodnih nedelja. Mladenović priznaje da mu se najviše sviđa jedna koja ne vrijeđa nikoga.

"Omiljena mi je 'Kad teško je, kad je loše i kada ti ne ide...'".
Simpatije prema crveno-bijelom dresu gaji od malih nogu. Na utakmice je krenuo kao dijete, sa zapadne tribine gledao je duel crveno-bijelih i Lacija...

"Išao sam na Zvezdine utakmice kao dosta mali, na zapadnu tribinu. Bilo je dosta utakmica kojima sam prisustvovao, ali najdraža mi je ona protiv Lacija kada je bilo 1:1, uprkos tome što smo ispali. Bila je sjajna atmosfera na toj utakmici, atmosfera za pamćenje. Možda do skoro nisam ni bio svjestan da sam Zvezdin igrač, dok nisam istrčao pred punu Marakanu, dok nisam osjetio sve to. Sada sve ide svojim tokom, ali sigurno da se nisam nadao".

Na prvi trening ga je odveo ujak, kada je imao šest godina. Zajedno sa bratom blizancem, koji takođe igra fudbal i navija za Crvenu zvezdu.

"Tada je sve počelo i do današnjeg dana u nama živi velika ljubav prema fudbalu. Samo od brata zavisi dokle će dogurati. Zvezdaš je, kao i ja i ovo je prvi period da smo duže razdvojeni i da se ne viđamo. Pošto smo blizanci, naravno da nije lako, ali trudim se da kad god imam slobodno vrijeme, odem u Čačak da se vidim sa njim, naravno i sa porodicom i prijateljima. Ne mogu da kažem da nismo vezani jer jesmo, ali stalno smo u kontaktu, telefonom ako nikako drugačije. Ne prođe dan da se ne čujemo"

Posebno ga motiviše pjesma navijača sa sjeverne tribine, a zbog prijatnog osjećaja kad oblači Zvezdin dres dugo će pamtiti trenutak kad su mu u Čačku rekli da su u Ljutice Bogdana zainteresovani za njega.

"Kada mi je finansijer Borca rekao da je Zvezda zainteresovana za mene osjećao sam se predivno, a kako su pregovori odmicali, zatim i potpisivanje ugovora...mislim da ništa ljepše nisam doživio u životu".

Ove sezone želi da osvoji barem Kup, naredne da igra u evropskom takmičenju, a u budućnosti da osvoji što više trofeja.

"Ne znam da li sebe za godinu dana vidim kao kapitena Crvene zvezde ili predvodnika, ali vidim sebe u Zvezdi, i to u Evropi!".

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC