• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Sukobi muslimana i Hrvata širom BiH

Kako navode mediji, među povređenima je 16 policajaca, nekoliko novinara i fotoreportera, a uhapšeno je 16 osoba.

 Sukobi muslimana i Hrvata širom BiH Izvor: MONDO

Više desetina ljudi povredjeno je prošle noći u Mostaru u sukobima Hrvata i muslimana posle četvrtfinalne utakmice Evropskog prvenstva između Hrvatske i Turske (2:4).

Kako navode mediji, među povređenima je 16 policajaca, nekoliko novinara i fotoreportera, a uhapšeno je 16 osoba.

Odmah po završetku utakmice "visokog rizika" sukobi između Bošnjaka i Hrvata izbili su i u Čapljini, Čitluku, Stocu, Bugojnu, Žepču i Vitezu.

Oko 1.000 policajaca, uključujući pripadnike specijalnih jedinica, pre utakmice napravili su kordon oko centra Mostara u kome je zapadni deo navijao za Hrvatsku, dok je istočni deo, u kojem uglavnom žive muslimani, za Tursku.

Po završetku utakmice u kome je Hrvatska poražena posle penala, u zapadnom delu grada izbili su neredi, a hrvatski navijači su lupali parkirana vozila i gađali policiju kamenjem, bocama i stolicama, na šta su policajci odgovorili suzavcem.

Najveći incidenti zabeleženi su na Trgu hrvatskih velikana, popularnom Rondu, i u Ulici kralja Tomislava, gde su navijači palili kontejnere i gađali policajce koji su morali da upotrijebe suzavac i oklopna vozila kako bi ih rasterali.

U istočnom delu grada, na trgu Musala, više hiljada navijača slavilo je pobedu Turske, uz buku automobilskih sirena i povike: "ovo je Turska" i "Gazi, gazi, ustaše".

Sve gradske ulice koje spajaju dva navijački sukobljena dela grada, bile su zatvorene za saobraćaj, a policija je uspela da spreči pokušaje navijačkih grupa da predju preko Bulevara, linije razdvajanja izmedju Bošnjaka i Hrvata za vreme prošlog rata.

U sukobima Hrvata i muslimana u Stocu, koji su počeli već na poluvremenu, povređena su tri policajca, a privedeno je osam osoba.

U Čitluku je povređena jedna osoba, a četiri privedene, u Čapljini je povređen jedan policajac i uhapšeno pet osoba, dok je u Bugojnu demolirano nekoliko ugostiteljskih objekata u vlasništvu Hrvata.

Pobeda Turske proslavljena je burno, ali bez incidenata u Zenici i Sarajevu i ostalim gradovima sa većinskim stanovništvom islamske veroispovesti.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC