• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Aksentijević: Pravac "dupla kruna"

Mladi desni bek smatra da je Partizan najbolji u Srbiji i da ima pravo da se nada i trofeju u Kupu. Idol mu je Dani Alveš.

 Aksentijević: Pravac "dupla kruna" Izvor: MONDO

Za mladog fudbalera je važno da dobije šansu, a još važnije da je iskoristi, naročito u klubovima kakav je Partizan, gdje se dobri rezultati traže "sad i odmah" i gdje je nema vremena za čekanje.

Nikola Aksentijević je od Avrama Granta dobio povjerenje – odigrao je cijele utakmice protiv Jagodine, Hajduka i Rada. I opravdao ga je. Za početak, preciznim centaršutevima upisao je tri asistencije.

"Zadovoljan sam jer ekipa igra dobro i pobjeđuje", skroman je desni bek, koji je nedavno proslavio 19. rođendan, na početku razgovora za MONDO.

Ne želi da priča o sebi... Ipak, pristao je da iznese skrivene utiske.

"Trener mi stalno govori da u napadu igram slobodno, kao na treningu. I dobro se osjećam čim pređem centar. Vjerujem da sam napredovao i u defanzivi, a potvrdu toga imao sam baš na utakmici sa Radom. Mislim da mi je to najbolja igra do sada, kada je riječ o odbrani".

Konkurent za mjesto u timu mu je Aleksandar Miljković, u koga je prethodni trener Aleksandar Stanojević imao neograničeno povjerenje. Isto važi i za sadašnjeg šefa struke, ali i za saigače koji tvrde da je najbolji defanzivac u zemlji u igri "jedan na jedan".

"Trener odlučuje kada će ko da igra. Ja ću da radim i slušam sve što mi kaže".

Ne upija mladi Kragujevčanin samo riječi članova stručnog štaba.

"Najiskusniji igrači mi mnogo pomažu, Saša Ilić, Zvonimir Vukić, Stefan Babović, Nemanja Tomić... Primjera radi, Sale me stalno bodri, kaže mi da se ne plašim i da se opustim. A svaka riječ takve legende ima težinu i neprocjenjivu vrijednost za mene".

Priznaje Aksentijević da situacija u kojoj su sada crno-bijeli nije tako opuštena kao što je bila tokom zimskih priprema.

"Tada smo imali deset bodova prednosti... Nismo imali sreće da Slobodi damo gol", prisjeća se talentovana "crno-bijela trinaestica".

"Međutim, na utakmicama sa Jagodinom i Radom pokazali smo da smo najbolji u zemlji i zato se nadam da ćemo osvojiti duplu krunu".

Sa "plus šest" realno je nadati se tituli prvaka, ali "minus" od dva gola, pritom bez ijednog datog, iz prvog polufinalnog meča sa Crvenom zvezdom je baš krupan zalogaj.

"Jedva čekamo 11. april i revanš. Idemo na pobjedu i – finale Kupa".

"KAD PORASTEM BIĆU DANI ALVEŠ"



Nikola Aksentijević je prošao kompletnu crno-bijelu školu fudbala.

"U Partizan sam došao još kao pjetlić. Doveli su me direktor omladinske škole Nedeljko Kostić i trener Nebojša Ličanin", ne zaboravlja Aksentijević početke u Beogradu.

Idola je imao... Ima ga i sada.

"Kad sam bio mlađi igrao sam u veznom redu i tada mi je uzor bio Zinedin Zidan. Sada sam desni bek i na toj poziciji najviše cijenim Danija Alveša".

Snovi mu se ostvaruju, ali ne prestaje da sanja.

"Maštao sam da zaigram za prvi tim Partizana i ostvarilo mi se. Onda sam želio da istrčim na teren pred pune tribine našeg stadiona, i to sam doživio, protiv Škendije. Sada sanjam da odigram 'vječiti derbi', a zatim će mi cilj biti da ostavim trag u srpskom fudbalu. I, naravno, jednog dana da odem u neki veliki evropski klub, da igram za sebe i svoju porodicu", završio je priču Nikola Aksentijević.

Za prvi tim Partizana debitovao je u pomenutom prvom meču drugog kola kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Škendije u Beogradu (4:0), na premijeri ove sezone, a već u trećem nastupu, prvom u prvenstvu, postigao je gol, protiv Slobode u Užicu (1:2).

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC