• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Radno pred Radnički

Na treningu crveno-bijelih u ponedjeljak, sve je prštalo. Braća Dejan i Boban Petković su snimali Brazilce, a oni neprecizni morali u komšiluk.

 ZVEZDA: Radno pred Radnički Izvor: MONDO

Boban Bajković, Miloš Vesić, Marko Vešović, Jovan Krneta, Nikola Maksimović, Duško Tošić, Filip Mladenović, Srđan Mijailović, Miloš Dimitrijević, Kadu Mendeš, Evandro Goebel, Darko Lazović, Marko Mirić, Vinisijus Pašeko, Filip Kasalica, Luka Milunović i Kristijan Borha.

U toj grupi igrača, najvjerovatnije, trener Crvene zvezde Robert Prosinečki potražiće 11 startera za derbi meč 22. kola Jelen Superlige Srbije.

Termin - vanredan, a sasvim uobičajen za crveno-bijele. Srijeda, 17 časova, stadion "Čika Dača". Protivnik - neugodan, Radnički 1923, koji je kumovao padu crveno-bijelih na "minus 10" jesenas, kada je uzeo dva boda favoritu u Ljutice Bogdana.

Najveća nedoumica vezana je za nastup povrijeđenog kapitena Nikole Mikića, koji je van stroja još od 24. marta i meča sa Borcem iz Čačka, kada je doživio tešku distorziju desnog skočnog zgloba. Bilo je predviđeno da Mikić preskoči duel sa Hajdukom iz Kule i spremi se za put u Kragujevac, ali je on potvrdio za MONDO u ponedjeljak da je i dalje pod upitnikom.

"Vidjećemo, šef će prelomiti... Boli me dok trčim, ali bih mogao da se izborim s tim i odigram utakmicu", rekao je Mikić poslije treninga, tokom kojeg je samo lagano trčao oko terena.

U ovom trenutku izvjesnije je da će na njegovoj poziciji zaigrati novi bek, ali stari fudbaler Crvene zvezde, Marko Vešović, koji se sasvim korektno snašao u novoj ulozi u meču sa Hajdukom iz Kule. Od standardnih, Luka Milivojević je trenirao sa igračima koji su trenutno u drugom planu i to zbog četiri žuta kartona, zbog kojih će morati da preskoči meč u srijedu.

Milivojeviću je to već druga suspenzija ovog proljeća, jer je zbog isključenja u meču polufinala Kupa Srbije sa Partizanom morao da pauzira u duelu sa Borcem iz Čačka.

Trening u ponedjeljak posmatrao je i generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović u društvu braće Petković, Dejana i Bobana. Njih dvojica svratili su do Ljutice Bogdana i posmatrali kako rade Zvezdini Brazilci, u čijim su dolascima posredovali. Petkovići će najvjerovatnije putovati sa Zvezdom u Kragujevac.

Na terenu, igralo se standardno na malom prostoru, uvježbavane su akcije i prekidi, slobodni udarci i centaršutevi. Najzanimljivije je bilo kod slobodnjaka, koji su izvođeni prema golu iza kojeg je srušena visoka zaštitna ograda, pa se često događa da onaj ko prebaci prečku, prebaci i loptu u komšijsko dvorište.

Prosinečki je neprecizne "kažnjavao" tako što su sami morali da odu po fudbal, a ne da to za njih radi mlađi od dvojice ekonoma, Dragan Milanović. U komšiluk, prije istezanja, morali su Duško Tošić, Marko Mirić, Darko Lazović, Vinisijus Pašeko...

Crvena zvezda je ovog proljeća zabilježila svih sedam pobjeda, od čega šest u Superligi. U srijedu, ekipu očekuje nezgodno gostovanje četvrtoplasiranom timu lige, koji je doživio samo dva poraza, jedan manje od Crvene zvezde.

Pobjedom na "Čika Dači", crveno-bijeli bi dodatno pojačali pritisak na lidera i najvećeg rivala Partizan, koji na isti stadion putuje odmah poslije "vječitog derbija" u Superligi, koji će biti odigran 5. maja.

(N. J. - MONDO, foto: crvenazvezdafk.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC