• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (22. kolo): Moreira ponovo u Humskoj

Povratak omalenog Portugalca na stadion Partizana, ali u dresu Vojvodine. Zvezda na "Čika Dači" želi nastavak uspješne proljećne serije.

 JSL (22. kolo): Moreira ponovo u Humskoj  Izvor: MONDO

Partizan je rutinski preskočio prvu prepreku u seriji teških utakmica.

"Četiri mine" koje su postavili "građevinarima" pokazale su da su crno-bijeli izašli iz manje rezultatske krize sa početka proljećnog dijela šampionata.

Veliki test Partizan će imati u srijedu predveče, kada će u Humskoj gostovati Vojvodina. Posljednjih sezona utakmice beogradskih crno-bijelih i novosadskih crveno-bijelih bile su i više od igre, pune napetosti, duela, tenzije...

Avram Grant je upoznao ekipu, njene mogućnosti, šta sve može da odigra, šta od kog igrača da očekuje.

Lamin Dijara je u odličnoj formi, Stefan Babović sve manje "carini" loptu, pasovi Saše Ilića uvijek dragocjeni, odbrana je sigurnija, a na vrata prvog tima kucaju "mladi lavovi", poput Nikole Ninkovića, Saše Markovića, Aksentijević je već, moglo bi se reći, standardan...

Vojvodina je došla u situaciju da se "čupa" protiv lidera prvenstva. Ne toliko da bi značajnije popravila poziciju u Superligi, već da bi napravila prekretnicu, da povrati poljuljano samopouzdanje pred revanš polufinala Kupa Srbije sa čačanskim Borcem, na putu ka glavnom cilju proklamovanom ove sezone - osvajanju trofeja u tom takmičenju.

Biće to i emotivan duel za jednog fudbalera Vojvodine. Almami Moreira, koga su navijači Partizana svojevremeno prozvali "Dr Mo", vraća se u Humsku, ali u crveno-bijeloj garnituri. Prvi put igraće protiv svog bivšeg kluba!

Trener Vojvodine Dejan Vukićević svojevremeno je bio igrač Partizana, baš kao i Petar Škuletić, koji je u razgovoru za MONDO izrazio nadu da će "lalama" krenuti baš protiv crno-bijelih, koji su u prvom dijelu sezone savladali Vojvodinu u Novom Sadu (2:1).
Crvena zvezda ima prvi teži ispit ovog proljeća. Gostuje kragujevačkom Radničkom, koji je jesenas iz Beograda odnio bod.

Ekipa Roberta Prosinečkog ima dobru atmosferu, posebno poslije trijumfa nad Partizanom u prvoj utakmici polufinala Kupa Srbije, ali je daleko od dobre igre. Ipak, crveno-bijeli uprkos tome dobijaju utakmice.

Na "Čika Dači" će igra Zvezde biti na posebnom testu. Kragujevčani sigurno neće srljati, ali ni ostati u potpunoj defanzivi. Uz to, biće maksimalno "napaljeni" da skinu prvi veći skalp ove sezone (u prvom kolu proljeća igrali su sa Vojvodinom 0:0).

Mečevi u Kragujevcu i u Humskoj mogu bitno da utiču na konačan ishod prvenstvene trke.

Zanimljiv duel očekuje se u Jagodini. "Ćurani" su osokoljeni vrlo dobrim igrama ovog proljeća. U Novom Sadu su izborili bod i realno, osim ubedljivog i očekivanog poraza od Partizana u Beogradu (0:4), sve ostale utakmice odigrali su kako su željeli.

U Jagodini gostuje subotički Spartak, koji se još traži, ali koji je i dalje u igri za plasman u Evropu. Baš kao i Jagodina.

Sloboda ovog proljeća ne igra dobro. Odigrala je tri utakmice kao domaćin - dve je izgubila, samo jednu dobila (protiv Spartaka u 20. kolu, 2:0). U Užice u sredu dolazi dužnik iz kup takmičenja Smederevo, koje je na talasu dobrih rezultata i dve vezane pobjede.

OFK Beograd dočekuje Javor, koji je konačno zabilježio trijumf ovog proleća. "Romantičari" su prekinuli seriju od tri poraza, pobjedom nad Vojvodinom, a potom osvojili bod u Subotici.

Želja mlađanog lijevog beka "romantičara" Milana Rodića je da mu u srijedu saigrači čestitaju 21. rođendan uz pobjedu nad Ivanjičanima.

"Znam da svi do jednog jedva čekaju da počne meč. Iza nas je Subotica, utakmica u kojoj smo morali da pobijedimo, po svemu prikazanom, ali kad se sve sagleda, možemo biti zadovoljni. U drugom poluvremenu smo pali i dali Spartaku da stvori svoje šanse, nadam se da tako neće biti u Beogradu protiv Javora", rekao je Rodić, koji je u ponedjeljak napunio 21 godinu.

PAROVI 22. KOLA: (početak u 16.00, osim u Humskoj)

Hajduk - Rad
Jagodina - Spartak
OFK Beograd - Javor
Radnički 1923 - Crvena zvezda
Sloboda - Smederevo
Novi Pazar - BSK
Metalac - Borac
Partizan - Vojvodina (18.30, TV prenos - Arena sport 1)

(MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC