• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukićević: Partizan - meč za velike igrače

Vojvodina u specifičnom trenutku dolazi u goste Partizanu. "Ne idemo u Beograd da budemo inferiorni, postaviću taktiku da dozvolim igračima da pokažu šta znaju", kaže Vukićević.

 Vukićević: Partizan - meč za velike igrače  Izvor: MONDO

Najavljivali su iz Vojvodine tokom zimske pauze da će se umiješati u borbu za titulu. Taj optimizam gradili su na zvučnim pojačanjima, koja su dovedena (doduše ne potpuno fit), na atmosferi u ekipi, dobrim igrama tokom jeseni...

Prva kola proljećnog dijela šampionata "ošamarila" su sve u Vojvodini. Mršavi rezultati, kao plod blijedih igara, Vojvodinu su potpuno izbacili iz bilo kakve pomisli da može da se bori za titulu. A, ujedno, zabrinule sve kojima su crveno-bijele boje u srcu da bi i trofej u Kupu Srbije mogao da isklizne iz ruku, što je proklamovani cilj.

Vojvodina je došla u poziciju da se "vadi" protiv Partizana. Ovo "vađenje" treba prije svega shvatiti u kontekstu povratka samopouzdanja, energije, forme, timske igre. Naravno, i sportskog značaja meča, jer su Novosađani prošle sezone dva puta pobijedili Partizan u prvenstvu, jesenas očitali lekciju Crvenoj zvezdi na njenom stadionu.

Svi u Vojvodini žele da se dokažu baš u meču protiv najbolje ekipe u državi. Da pokažu da sve one priče o tome da Vojvodina zaista vrijedi nisu bile besmislica. Dakle, derbi u srijedu na stadionu Partizana biće, na neki način, utakmica iskupljenja za "lale".

Dejan Vukićević može da računa na sve igrače. Osim, možda, Vladimira Brankovića koji je još rovit. Dakle, golman Nemanja Supić (nije branio protiv Jagodine) će ponovo biti među stativama. Almami Moreira će ponovo osjetiti travu u Humskoj, ali ovog puta u dresu Vojvodine. Isto važi i za Petra Škuletića, koji je fudbal učio u Partizanovoj školi.

"Idemo najboljoj ekipi u zemlji, ekipi koja je superiorna, maltene, cijele protekle decenije. Znamo da nas očekuje teška utakmica. Partizan je fantastično pokriven na svakoj poziciji, Babović je u sjajnoj formi, ima odlične napadače, Tomića, bočne igrače, reprezentativnog golmana...Znamo svaki detalj šta može Partizan i tako smo se pripremali. Gledao sam svih šest utakmica koje je Partizan odigrao u ovom dijelu sezone, tri ili četiri su igrali sa dvojicom napadača, jednom sa Vukićem iza napadača. Skenirali smo svaki detalj", kaže trener Vojvodine.

Uprkos slabijim rezultatima, Vukićević vjeruje u svoju ekipu.

"Mi smo u specifičnom momentu. Mnogi kažu da utakmica protiv Partizana ne dolazi u najboljem trenutku po nas. Ja mislim drugačije. Ovo je najbolji meč u kojem možemo da potvrdi kvalitet i vratimo se u normalne tokove poslije ovih turbuencija. U ovakvoj utakmici se pokazuje kvalitet, a ja vjerujem da imamo kvalitet, ovo je utakmica za igrače od kojih se najviše očekuje. Velike utakmice su za velike igrače. Mi takve igrače imamo u svojim redovima i u obavezi su da pokrenu tim. Imamo šta da pokažemo i znamo kako protiv velikih", poručio je Vukićević.

Trener Vojvodine se prisjetio meča od jesenas na "Karađorđu" kada je Partizan pobijedio 2:1 i istakao da je novosadski tim u većem dijelu tog meča dominirao.

"Nećemo otići u Beograd da budemo inferiorni. Rekao sam igračima da ih neću taktikom praviti manjim, dozvoliću im da pokažu šta znaju. Potrebna je maksimalna koncetracija i želja za dobrim rezultatom i puno samopuzdanja. Sa vjerom u dobar rezultat odlazimo u Beograd", kaže Vukićević.

Ovog proljeća Vojvodina je u sedam mečeva (računajući i prvi polufinalni meč Kupa Srbije sa Borcem u Čačku) dala samo četiri gola. Od ta četiri samo dva su dali napadači - po jedan Aleksandar Katai i Petar Škuletić.

Kamerunac Abubakar Oumaru, glavni napadač Vojvodine, je u krizi. Oumaru je posljednji prvenstveni pogodak postigao 26. novembra u pobjedi nad BSK-om u Borči!

"Očekujem tešku utakmicu. Partizan ima mnogo dobrih igrača, ali idemo da napadnemo! Protiv nas ekipe se uglavnom brane, sa desetoricom igrača. Partizan sigurno neće igrati tako. Partizan igra otvoreno. Ova dva dana smo sve posvetili toj utakmici, hoćemo dobar rezultat. Ne brinem za saigrače, svi su spremni za utakmicu i ja, naravno! Želim da pomognem ekipi, da dam gol, da pobijedimo", rekao je napadač Vojvodine.

Partizan mora da napadne, Vojvodina ne igra defanzivno i poručuje da u Beograd dolazi da napadne. Dakle, postoje svi preduslovi da u srijedu, od 18.30 časova gledamo najbolji fudbal u Srbiji.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC