• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP: Borac napada, Željo neće da se brani

“Igraćemo napadački od početka”, kaže trener Borca, “Ne smijemo igrati na nulu”, ističe trener Željezničara pred revanš ova dva tima u Kupu BiH.

 KUP: Borac napada, Željo neće da se brani Izvor: MONDO

Borac i Željezničar u srijedu igraju revanš meč polufinala Kupa BiH na Gradskom stadionu u Banjaluci, a šampion BiH juriće minus od 1:0 sa Grbavice protiv trenutnog lidera na tabeli Premijer lige BiH.

"Igraćemo napadački od samog početka. Nemamo šta čekati. Moja filozofija fudbala se svodi na agresivnu i ofanzivnu igru. Moram priznati da je Željezničar u prednosti zbog rezultata iz prve utakmice, ali i činjenice da moj kolega na klupi Amar Osim na raspolaganju ima nešto širi igrački kadar", jasan je trener Borca Slaviša Božičić.

"Bez obzira na to očekujem interesantnu utakmicu i mislim da će gledaoci imati šta vidjeti na terenu. Sumnjam da može biti nekih taktičkih iznenađenja na obje strane. Išao sam u Mostar gledati Želju protiv Zrinjskog i vidio sam određene nedostatke u igri Sarajlija koje ćemo mi pokušati iskoristiti", dodao je Božičić koji će imati problema oko sastavljanja ekipe.

Trener Borca neće moći da računa na Bilbiju, Ivetića, Žižović, Lučića, Maksimovića i Stupara, umjesto kojeg bi trebao zaigrati Knežević.

Željezničar će braniti 1:0 iz Sarajeva, ali u taboru tima sa Grbavice svjesni su da to neće biti lako.

"Biće teško, u to sam siguran. Borac je dolaskom novog trenera radikalno promijenio stil igre. Sada igraju mnogo agresivnije i spremni su preuzeti rizik na terenu. Ako im se poklope stvari mogu biti jako neugodni. Mi imamo prednost iz prve utakmice, ali to ne znači ništa ako sutra u Banja Luci ne budemo u svom elementu. Međutim, ako ne budemo na svom nivou, u svakom segmentu igre, oni imaju kvalitetu da nas kazne", rekao jr trener Željezničara Amare Osim.

I Sarajlije su imale problema sa povredama nekoliko igrača ali očekuje se da će Željezničar na travnjak Gradskog stadiona u Banjaluci istrčati u najjačem sastavu.

Samopouzdanje timu sa Grbavice daje i činjenica da gol nisu primili još od 12. Kola Premijer lige BiH. Poslije toga odigrali su deset utakmica, sedam u prvenstvu i tri u Kupu BiH bez primljenog gola.


"To je pokazatelj da smo prilično čvrsti. Međutim, to je statistika. Ipak, mi definitivno prolazimo ako ne primimo gol u Banja Luci, mada mislim da ćemo morati zabiti da prođemo u finale. Ne vjerujem da se utakmica može završiti bez golova. Mi jednostavno ne smijemo odigrati na nulu, jer bi u tom slučaju dali Borcu šansu za prolazak. Kada igrate na nulu, onda protivniku dajete prostora da vas kazni u napadu. Mi možda na strani možemo ići na nulu protiv slabijih protivnika, ali nikako ne protiv Borca, koji ima nekoliko vrhunskih igrača koji mogu riješiti pitanje pobjednika u svakom trenutku", rekao je Osim.

Utakmica Borac - Željezničar igra se u srijedu sa početkom u 17 časova uz direktan prenos na BHT.

Cijene ulaznica su uobičajene, 3 KM za istočnu tribinu, 6 KM za zapad i 10 KM za VIP ložu Gradskog stadiona u Banjaluci.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC