• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Prosinečki: Radnički odličan, Zvezda bolja

Trener Crvene zvezde priznao je da njegovu ekipu očekuje jedno od najtežih gostovanja u ligi, pohvalio je igru Radničkog, ali i istakao da vjeruje da je njegov tim bolji i da će pobijediti.

 Prosinečki: Radnički odličan, Zvezda bolja  Izvor: MONDO

U sredu od 16 časova na kragujevačkom stadionu "Čika Dača" sastaju se novajlija, odnosno povratnik u Superligu i najtrofejniji srpski klub.

Ipak, to je po mnogim parametrima derbi 22. kola Jelen Superlige!

Od polovine jesenjeg dijela prvenstva, Radnički 1923 i Crvena zvezda gotovo konstatno drže četvrtu i drugu poziciju na tabeli. Kragujevčani ove sezone nisu izgubili na svom stadionu, doživjeli su samo dva poraza, dok su crveno-bijeli ovog proljeća u odličnoj seriji rezultata i zabilježili su svih sedam pobjeda, računajući i Kup.

Sasvim dovoljno argumenata da se utakmica proglasi derbijem i to u Crvenoj zvezdi jako dobro znaju!

Trener beogradskog tima Robert Prosinečki saopštio je sastav za jedno od najtežih gostovanja u ligi: Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Mladenović - Mijailović, Kadu, Evandro - Lazović, Milunović - Borha.

Potom, nagovijestio je šta ovu jedanaestoricu i njihove zamjene očekuje u srcu Šumadije.

"Mi smo već o tome razgovarali u svlačionici, a to ću reći i sada - očekujemo tešku utakmicu. Tim pre što je Radnički za mene otkrovenje prvenstva. Do utakmice protiv Borca, taj tim odigrao je vrlo dobro, možda i odlično, u samom je vrhu tabele, izgubio je samo dve utakmice i to od Partizana i Borca", rekao je Prosinečki i dodao:

"Neće nama biti lako u srijedu u Kragujevcu".

Ipak, nešto se kod Prosinečkog već skoro godinu i po dana ne mijenja - optimizam.

"Ali... Kao i uvijek veliki sam optimista, dijelom i zato što smo jako dobro radili ove sedmice. Nama su potrebni bodovi i idemo tamo da pobijedimo. Do sada smo napravili niz od šest utakmica, nadam se da će doći i sedma pobjeda, a da bi se to dogodilo moramo da popravimo neke stvari, naročito u odbrani, koje nisu funkcionisale u posljednje dve utakmice".

Iako se trudi da ne potencira priču o trci sa Partizanom, Robi podsjeća igrače da će ih svaki kiks udaljiti od pozicije da razmišljaju o tituli.

"Želja i motiv ne smiju da izostanu, jer bismo pobjedom ostali u trci za titulom. Mislim da smo ekipa koja je u dobroj formi, kojoj je sedam pobjeda donijelo veliko samopouzdanje i da smo bolji od Kragujevca", podvlači trener, koji je prethodnih dana analizirao igru Kragujevčana.

Slaže se da je to tim koji ima odlične prekide, odbranu i kontra napad, s tim da...

"Jeste, to je tačno, ali sam vidio i da su primili tri gola iz prekida protiv Borca...", podsjetio je Prosinečki na vikend poraz Radničkog u Čačku, što je tek drugi put da su Kragujevčani položili koplja u ligi.

"Naš prvi duel iz Beograda (1:1, prim. aut) smo mnogo puta analizirali, jer smo primili gol iz prekida u 90 i nekom minutu. Sigurno da smo na tome radili i da ćemo raditi. Mislim da smo mnogo poboljšali defanzivne prekide, pa mogu da kažem i da smo u ofanzivnim prekidima opasniji nego što smo bili. Vjerujem da oni to jako dobro rade, ali bićemo spremni", rekao je Prosinečki i nadovezao se:

"Generalno, oni su ekipa koja igra jako dobro u defanzivi, čekaju na polukontre i kontre. Ne znam šta će biti u srijedu, ipak igraju kod kuće, možda će nas i napasti, možda ne... Mi smo spremni na obje opcije, u suštini igraćemo onako kako smo igrali i do sada, pokušaćemo da poboljšamo neke stvari, da budemo mirniji i sigurniji u defanzivi, a ovo ostalo je dobro. Ja sam zadovoljan, mislim da je ekipa iz dana u dan sve bolja..."

Prosinečki se složio da je ekipa imala "žute minute" u nekim prethodnim utakmicama, ali je napomenuo da je bilo mnogo stvari za pohvalu.

"Dopada mi se što smo počeli da dajemo golove po boku... Mislim da smo dobri, iako je bilo padova u igri, bilo je i zamora. Sada smo se osvježili, ali mislim da ćemo mi biti ti koji ćemo dominirati tamo, bez obzira što je to Kragujevac, što je to Radnički...", primijetio je Prosinečki i obrazložio:

"Prema statistici, protiv Hajduka iz Kule uputili smo najmanje šuteva ka golu, a postigli smo tri gola i to me veseli. Samim tim je i Borha poboljšao neke stvari, dva puta je šutnuo i postigao dva gola. I to me veseli, jer sam stalno ponavljao da je Borha igrač koji mnogo radi za našu ekipu, koji se mnogo bori i kada ste me pitali gdje mu je realizacija, govorio sam vam da će to doći... Ranije takve zicere nije davao i veseli me što ih sada daje, vjerujem da će biti bolji..."

Ako je igra odbrane bila loša, onda je još lošije to što su neki standardni prvotimci Crvene zvezde olako dobijali žute kartone i izbacivali sebe iz konkurencije u ovom zgusnutom rasporedu. Jedan od njih je i Luka Milivojević, koji je pripreman za utakmicu u rodnom Kragujevcu, ali je u samo pola sata protiv Hajduka zaradio četvrti žuti karton i tako napravio, kako trener kaže - glupost!

"Ja sam s njim pričao, to su neke stvari koje ne smiju da se događaju... Bio sam ljut na njega, jer sam mu prije utakmice (sa Hajdukom prim. aut) rekao da će igrati pola sata i da ga pripremam za Kragujevac, a on je napravio jednu glupost i zbog toga ćemo igrati bez njega. To, ipak, ništa ne znači. Spreman je igrač, koji će igrati umjesto njega, koga nema bez njega se mora i može", opomenuo ga je Prosinečki i javno...

"Imamo na svu sreću dugu klupu, imamo veliki broj igrača tako da na toj poziciji svaki od njih može da odradi dobro... Žao mi je što Luka neće biti sa nama, ali to je samo zbog njegove gluposti".

U Crvenoj zvezdi podsjetili su svoje navijače da ulaznica na stadionu u Ljutice Bogdana i dalje ima, a da se one za sektor predviđen za Delije mogu kupiti i na stadionu "Čika Dača", do srijede u 13 časova, tri sata pre početka duela, koji će u velikoj mjeri uticati na dalji tok šampionata.

(N. Janković - MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC