• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Rasplet je još daleko

Trener crno-bijelih kaže da pitanje novog prvaka sigurno neće biti riješeno u naredna dva kola. Drago mu je zbog povratka navijača u Humsku.

 Grant: Rasplet je još daleko Izvor: MONDO

Iako priznaje da će mečevi protiv Vojvodine (srijeda, 18.30) i Spartaka (subota) predstavljati velika iskušenja na putu ka tituli, Avram Grant svjestan je da će poslije njih u opticaju ostati još 21 bod.

Iskusni Izraelac ne želi ekipu da preoptereti značajem predstojeće dvije utakmice, ali neće ni da pripremi teren za opuštanje, u slučaju da mini-ciklus bude završen na željeni način.

"Svaki prvenstveni meč je veoma važan, jer je to glavni trofej u sezoni. Prvenstvo je kao maraton i zato ne vjerujem da će išta biti odlučeno u naredne dvije utakmice. Idemo korak po korak, a drago mi je što ćemo konačno igrati na svom stadionu i pred svojim navijačima", rekao je Grant novinarima u "Zemunelu".

Crno-bijeli su u šest proljećnih kola samo dva puta bili domaćini - protiv Slobode su odigrali 0:0, a potom savladali Jagodinu 4:0 bez prisustva navijača.

Zanimljivo je na kakav će prijem, poslije četiri vezane pobjede, Grant naići kod publike koja je poslije remija sa Slobodom tražila njegov odlazak i povratak prethodnog trenera Aleksandra Stanojevića.

Situaciju će vjerovatno "rasteretiti" činjenica da je Stanojević pronašao novi angažman, daleko odavde...

Prema Grantovim riječima, atmosfera u ekipi je dobra, zbog nekoliko vezanih pobjeda i načina na koji su osvojeni bodovi protiv Rada u subotu (4:1).

"Znam da je Vojvodina uvijek bila nezgodan protivnik Partizanu. Imali smo ranije problema i sa Radom, ali smo posljednji meč odigrali veoma dobro. Vjerujem da će Vojvodina htjeti da se iskupi za loše rezultate, ali važno je to što se i mi pitamo".

Grant je otkrio da ima "dvije-tri dileme" oko startne postave ("vjerujem u konkurenciju u timu - ne mora da igra istih 11 samo zato što smo dobili prethodnu utakmicu"), a najavio je i da će ozbiljniju šansu do kraja sezone dobiti mladi Ninković i Ostojić.

Na pitanje brine li ga to što je štoper Ivanov postigao više pogodaka od centarfora Eduarda, odgovorio je odrečno.

"Eduardo igra dobro i napreduje. Važno je da ekipa postiže golove, a nebitno je ko je strijelac. Svaki gol je plod timske igre", objasnio je Grant.

Izraelac je na kraju otkrio da cijeni kvalitete Stefana Apije i Almamija Moreire, mada se dvojica internacionalaca nisu sjajno uklopila od dolaska u Novi Sad.

"Kada sam bio sportski direktor Porsmuta, tadašnji menadžer Hari Rednap i ja htjeli smo da angažujemo Apiju. Radi se o odličnom igraču, a takav je i Moreira".

Utakmica 22. kola Superlige između Partizana i Vojvodine počinje u 18.30 časova. Crno-bijeli su jesenas na stadionu Karađorđe slavili rezultatom 2:1, a strijelci su bili Lazar Marković i Marko Šćepović.

(agencije/MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC