• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

"VJEČITI": Svako proljeće - na dugove miriše

Kao i prethodnih, i ove sezone, Crvena zvezda i Partizan nalaze se pod pritiskom dugova u namjeri da dobiju od UEFA licencu za evro-takmičenja naredne sezone.

 "VJEČITI": Svako proljeće - na dugove miriše Izvor: MONDO

Već smo se navikli da zajedno sa prvim lastama u Srbiju stižu i upozorenja iz UEFA da će srpski klubovi biti izbačeni iz evro-kupova naredne sezone ukoliko ne isplate dugovanja prema bivšim fudbalerima i trenerima. Na udaru su, logično, najčešće bili Crvena zvezda i Partizan.

Poslije sastanka koji su čelnici dva najveća srpska kluba imali nedavno sa čelnicima UEFA, postignut je napredak u mnogim pravcima, ali je uvedeno i jedno novo pravilo - da svake godine srpski klubovi koji pretenduju na Evropu pošalju u Nion uvjerenje da su za prethodnu kalendarsku godinu izmirili sve obaveze prema aktuelnom sastavu i stručnom štabu.

Ako nisu, onda su za dobijanje licence za evro-kupove neophodne pismene nagodbe sa igračima iz pogona kojima se duguje u kojima oni pristaju da im se zaostale zarade isplate na kraju tekuće sezone.

To je samo dodatni problem za klubove, dugovima opterećene, jer ih na sve to stižu i tužbe njihovih dužnika iz inostranstva.

Beogradska štampa u utorak pokrenula je ovu temu, pa je tako "Blic" osvanuo sa pričom o tome da ruska Alanija tuži Partizan pred FIFA. Razlog za to je dug crno-bijelih od navodnih 400.000 evra za transfer Ivana Ivanova prethodnog ljeta.

"Otkako smo sklopili posao u vezi sa Ivanovim prošlog ljeta, pokušavali smo da dobijemo naš novac, ali nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa ljudima iz beogradskog kluba. Zbog toga smo bili prinuđeni da prijavimo Partizan kod FIFA", rekla je za "Blic" Albina Bidajeva, menadžerka za inostrane poslove FK Alanija.

"Nije tačno da Partizanu prijeti gubitak licence za takmičenje u Evropi zbog transfera Ivanova. Mi smo imali neka sopstvena potraživanja od druguh klubova, dočekali smo taj novac, a zatim riješili dug prema Alaniji. Sve ostale isplate ići će prema planu", izjava je genseka Partizana Darka Grubora, koju je Tanjugu prenio portparol kluba.

Na istim kioscima mogao se kupiti "Sportski žurnal", u kojem je objavljena priča o tome da u Crvenoj zvezdi imaju problema sa nagodbama sa svojim fudbalerima, jer nekolicina njih ne želi da potpiše dokument u kojem pristaje na odlaganje isplate zaostalih zarada.

U izjavi za MONDO, generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović, takođe je demantovao napise u novinama.

"Radimo na rješavanju te situacije i za sada ne postoje nikakvi problemi, osim što ga medijski prave neki bivši igrači, ali takve pojave i njihove suflere ne želim da komentarišem. Tokom ovog proljeća pokušaćemo da riješimo nagomilane probleme iz prethodnog perioda. U međuvremenu, ostaćemo koncentrisani na svaku narednu utakmicu i formiranje našeg mladog tima", rekao je Stefanović, koji je još jesenas nagovijestio da Zvezdu očekuje isplata od oko 1,4 miliona evra prema starim dužnicima ove sezone.

U Zvezdi ističu da ne postoji problem sa igračima iz aktuelnog pogona, iako je bilo nagovještaja da su braća Dejan i Boban Petković došli na trening u ponedjeljak upravo da bi ubijedili Brazilce Evandra Goebela i Vinisijusa Pašeka, kao i Kolumbijca Kristijana Borhu, da potpišu nagodbu. Moglo je da se čuje da su isto odbili i Nikola Petković, Uroš Ćosić, Miloš Dimitrijević, ali i da će uskoro doći do sporazuma...

Navodno, Crvena zvezda igračima duguje jednu zaradu iz 2011. godine, novembarsku, pa stoga postoje dvije mogućnosti - ili nagodba sa igračima ili finansijska injekcija koja će bar na određeno vrijeme riješiti problem.

Maj je mjesec tokom kojeg će Partizan i Crvena zvezda morati da pronađu rješenje (čitaj: novac) za izlazak u Evropu.

(N. J. - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC