• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Di Mateo: Ništa nije gotovo

Trener Čelsija Roberto Di Mateo upozorava svoje igrače da još nisu obezbijedili plasman u polufinale Lige šampiona, uprkos pobjedi u prvom četvrtfinalnom meču. U Benfici optimistični.

 Di Mateo: Ništa nije gotovo Izvor: MONDO

Fudbaleri Čelsija uspjeli su da u prvom meču četvrtfinala LŠ pobijede Benfiku i primaknu se plasmanu među najbolje četiri evropske ekipe.

"Orlovi" su napadali, stvarali prilike, ali je londonski klub pobijedio, golom Salomona Kalua iz kontre na asistenciju Fernanda Toresa.

"To je prednost koja ne znači i plasman dalje" - smatra (privremeni) menadžer Čelsija Roberto Di Mateo. Iako ne bježi od uloge favorita, Italijan upozorava da je njegov tim uradio samo pola posla.

"Ne smijemo da se opustimo. Samo je učinjeno 50 odsto posla, pošto je za prolaz potreban dobar rezultat i u drugoj utakmici. Trijumfom u gostima doveli smo se u povoljnu poziciju, ali Benfika je izuzetno jak rival 'na strani'", rekao je Di Mateo.

Prvenstveni duel sa Aston Vilom minulog vikenda dokazao je i vrline i mane Čelsija - "plavci" su postigli četiri gola (Bane Ivanović dva, jedan Fernando Tores), ali i doveli sebe u nezgodnu situaciju da zbog dva brzo primljena pogotka u finišu brane pobjedu.

Italijan nije zabrinut. Vjeru usvoj tim crpi iz dobrih rezultata od kad je preuzeo "trenersku palicu" - šest pobjeda u osam utakmica.

"Mislim da tokom posljednje tri nedjelje dobro radimo i da smo to dokazali u nekoliko prilika. Reakcija ekipe na izjednačenje protiv Aston Vile bila je fantastična zato što smo mogli da se predamo, ali nismo. Podigli smo se i imali snažnu želju da pobijedimo", dodao je on.

LAMPARD: SAD JE SVE DRUGAČIJE...

Prethodni trener Andre Viljaš Boaš nekoliko je puta počeo utakmicu bez Frenka Lamparda. Iskusni vezista javno je otkrio da mu je to zamjerio i da nije imao dobar odnos sa Portugalcem.

Istu odluku Di Matea (duel sa Benfikom počeo je sa klupe) prihvata drugačije.

"Pričao sam sa Robijem i sigurno nemam nikakvih neriješenih problema sa njim. Oduševljen sam rezultatima koje ostvarujemo, a trener donosi odluke", rekao je Lampard i dodao:

"Ima mnogo toga da se kaže o samouvjerenoj ekipi i treneru. Morate biti takvi ako hoćete da izvučete najbolje iz igrača. Osjećam da smo sada u boljoj situaciji nego ranije, i što se toga tiče", zaključuje Lampard, a Di Mateo ne želi da priča o tome.

"Ne bih da pričam o prošlosti. Možemo samo da gledamo naprijed. Zadovoljan sam stavom igrača i mislim da pokazuju sjajan karakter"

Za duel sa Benfikom najvjerovatnije neće moći da računa na Davida Luiža (povreda zgloba), dok je neizvjestan i nastup Didijea Drogbe zbog problema sa stopalom.

BENFIKA: MOŽEMO JOŠ BOLjE NEGO U PRVOM MEČU



Trener "orlova" Žorže Žezus uvjeren je da njegov tim može da ponovi dobru partiju nego u prvom meču. Iako tad nije uspjela da postigne gol.

"Bili smo dominantni u mnogo elemenata, ali oni su bili srećniji u jednom, odlučujućem trenutku. Dali smo bar po gol u svakoj utakmici u gostima, tako da lako možemo da odemo i u London i tamo pobijedimo", poručuje on.

Duel Čelsija i Benfike zakazan je za srijedu u 20.45 časova.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC