• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LŠ: Barselona brani trofej!

Katalonci pobijedili Milan na svom terenu (3:1) i plasirali se u polufinale. Dva gola Barse sa penala. Bajern i u revanšu bolji od Marseja 2:0.

 LŠ: Barselona brani trofej! Izvor: MONDO

Ekipa Pepa Gvardiole još vlada evropskim fudbalom!

Neriješen ishod prvog meča Milana i Barselone nagovijestio je neizvjestan revanš u Španiji. I inicirao ga, bar u prvom poluvremenu duela na "Nou Kampu".

Barselona je povela golom Lionela Mesija sa bijele tačke, Milan izjednačio golom Antonija Noćerina, a Katalonci u finišu poluvremena ponovo stekli prednost, novim - strogo dosuđenim jedanaestercem: Alesandro Nesta vukao je Busketsa za dres poslije prekida, a holandski arbitar Bjorn Kjorpes to okarakterisao kao prekršaj.

Drugo poluvrijeme počelo je novom ofanzivom domaćih i golom Andresa Inijeste, kojim je i definitivno bio odlučen pobjednik dvomeča. "Roso - neri" u nastavku nisu uspjeli ni da upute šut ka Viktoru Valdesu.

Voma vrijedno pomena je i to da je Masimilijalno Alegri u drugom poluvremenu pružio priliku nedovoljno oporavljenom Alešandru Patu, ali je Brazilac ubrzo ponovo morao na klupu.

Protivnik Barselone u polufinalu biće pobjednik duela Čelsi - Benfika.

Bajern je na svom terenu ponovo pobijedio Olimpik iz Marseja sa dva gola prednosti. Radost navijača oba puta je izazvao reprezentativac Hrvatske Ivica Olić.

Bavarci će za plasman u finale igrati sa pobjednikom dvomeča Real Madrid - Apoel.

REZULTATI ČETVRTFINALA:

Utorak

Barselona - Milan 3:1 (2:1) (prvi meč 0:0)
/Mesi 11', 41', Inijesta 53' - Noćerino 32'/

Bajern - Marsej 2:0 (2:0) (prvi meč 2:0)
/Olić 13', 37'/

Srijeda

Real Madrid - Apoel (prvi meč 3:0)

Čelsi - Benfika (prvi meč 1:0)

MESIJEV ULAZAK U ISTORIJU, BARSIN U POLUFINALE

Derbi čevtvrtfinala Lige šampiona opravdao je velika očekivanja navijača i vjerovatno izazvao polemiku oko toga da li Katalonci imaju pomoć sudija.

Ekipa Pepa Gvardiole postala je drugi klub u istoriji koji je pet uzastopnih sezona izborio učešće u polufinalu elitnog takmičenja. Prije nje to je samo uspio Real Madrid od 1956. do 1960. godine.

Katalonci su posao odradili za 53. minuta. Toliko im je bilo potrebno da postignu tri gola (dva sa bijele tačke) i demotivišu "roso-nere". Gosti su uspjeli da u prvom dijelu utakmice izjednače, ali ne i da u nastavku smognu snage za novu ofanzivu.

Prvi gol na meču viđen je već u 11. minutu.

Lionel Mesi uzeo je loptu Meksesu, utrčao u kazneni prostor i dodao je Ćaviju. Njegov saigrač nije htio da šutira već je pokušao da uposli Seska Fabregasa, a lopta je spletom okolnosti došla do Mesija, koga je srušio Luka Antonini.

Sudija Bjorn Kojpers nije imao dilemu. Pokazao je na bijelu tačku i stvorio Mesiju veliku priliku da postigne 50. gol u Ligi šampiona. Argentinac ju je precizno iskoristio.

Omaleni Argentinac postigao je 13. gol u aktuelnom ciklusu elitnog takmičenja. Njime je oborio rekord koji je sam držao (uz Ruda van Nistelroja) u broju golova u jednom izdanju Lige šampiona (bez kvalifikacija, a kasnije će i sa njima).

Barsa je nastavila da napada, a Milan da čeka priliku. I dočekao je.

Havijer Maskerano nije uspeo da u 33. minutu napravi uspješnu ofsajd zamku, lopta je stigla do Zlatana Ibrahimovića, a on je prosledio do Antonija Noćerina, koji je spretno poslao po zemlji u gol domaćih.



Barsa je u 41. minutu ponovo stekla prednost. Sudija je opet pokazao na bijelu tačku zato što je Alesandro Nesta vukao Busketsa za dres poslije kornera.

Mesi je ponovo pogodio, zadao slatke muke fudbalskim statističarima i inicirao vjerovatnu lavinu osuda i kritika na račun sudije Kojpersa, koji je prvi u istoriji Lige šampiona u prvom poluvremenu dosudio dva jedanaesterca za jedan tim.

Argentinac je postigao 50. gol u Ligi šampiona i njime obilježio 50. utakmicu Barselone u prestižnom takmičenju pod vođstvom Pepa Gvardiole. Uzgred, izjednačio je i rekord po broju ukupno postignutih pogodaka (uključujući i kvalifikacije) u jednom ciklusu Lige i Kupa šampiona.

Drugo poluvrijeme bilo je mnogo nezanimljivije od prvog. Barsa je stekla konačnu prednost ranim golom Inijeste iz neposredne blizine Milanovog gola i do kraja s vremena na vrijeme pokušavala da postigne još koji pogodak.

Dodatnu glavobolju za "roso-nere" stvorio je i kratak nastup Alešandrea Pata. Mladi Brazilac bio je prividno oporavljen od dugotrajne povrede, ali je deseta minuta po ulasku u igru opet morao na klupu.

Iako će drugi penal možda baciti sjenku na pobjedu Barselone, navijači Milana moraju da "progutaju" i jedan za njih poražavajuć podatak: njihovi ljubimci su tokom 180 minuta duela sa Barsom uputili samo tri šuta ka golu protivnika. Dva puta u Španiji i jednom u Italiji.

BARSELONA: Valdez, Alveš, Pike (od 75' Koreja), Maskerano, Pujol, Buskets, Ćavi (od 63' Alkantara), Inijesta, Fabregas (od 78' Kejta), Mesi, Kuenka.

MILAN: Abijati, Mekses, Nesta, Antonini, Sedorf, Noćerino, Ambrosini, Boateng (Od 69' Pato, a od 83' Maksi Lopez), Robinjo, Ibrahimović.

IVICA OLIĆ UŽIVA PROTIV FRANCUZA

Ni Arjen Roben ni Mario Gomez nisu bili u startnoj postavi Bajerna u utorak uveče, ali jeste Ivica Olić.

Reprezentativac Hrvatske postigao je dva gola u prvom poluvremenu i svom timu širom otvorio vrata polufinala Lige šampiona, otškrinuta prije nedjelju dana u Francuskoj.

Frank Riberi nije imao milosti prema svom bivšem klubu. U 14. minutu inicirao je akciju svog tima, protrčao po desnoj strani i dodao loptu na vrh peterca, gdje je Olić dočekao u padu.

Marsej je napadao, pokušao da učini meč neizvjesnijim, ali su i domaći nastavili da jurišaju ka golu francuske ekipe iako su "u džepu" imali povoljan rezultat.

То im je i donelo duplo veću prednost. Već u prvom poluvremenu. David Alaba brzo je protrčao po lijevoj strani terena i slično kao i Riberi dodao loptu do strijelca prvog gola.

On je bio siguran, a pobjednik duela i definitivno odlučen.

Drugo poluvrijeme donijelo je manje uzbuđenja, iako su gosti i tad mogli da postignu gol, da je Brandao u 66. minutu bio precizniji sa nekoliko metara od Manuela Nojera.

Bavarci će u srijedu uveče i definitivno saznati da li u polufinalu igraju sa Real Madridom.

BAJERN: Nojer, Lam, Boateng, Badštuber, Alaba, Gustavo, Timoščuk, Kros (od 67' Pranjić), Riberi, Olić (od 75' Gomez), Miler (od 39' Rafinja)

MARSEJ: Mandanda, Aspilikueta, Nkolu, Fani, Morel (od 46' Amalfitano), Šejru, Mbija, Valbuena, Remi (od 63' Kabore) Ajev, Brandao (od 74' Žinjak)

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC