• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PIJACA: Ludnica za Aršavinom

Ruski napadač na meti mnogih premijerligaša, ali i Milana. PSŽ vraća veterane. Juve traži vezistu. Na ceni i Engelar.

 PIJACA: Ludnica za Aršavinom Izvor: MONDO

Sjajne partije u UEFA kupu i jedna utakmica na EURO 2008, protiv Švedske, postavile su pred ime Andreja Aršavina epitet "zvezde prelaznog roka".

Englezi su "poludeli" za napadačem Zenita i "zbornaje komande", pa su u red stali Mančester siti, Njukasl, Everton, a u trku bi mogao da se uključi i Arsenal ukoliko ostane bez Emanuela Adebajora.

Ipak, do Aršavina bi preko reda mogao da stigne Milan. Trener Karlo Anćeloti je "bacio oko" na njega, a poziv "rosonera" se ne odbija.

Strateg Zenita Dik Advokat je izjavio da mu je Aršavin priznao da bi išao u inostranstvo, pa je odlazak odličnog napadača gotovo izvestan.

"Sveci" jure veterane

PSŽ je "na mišiće" izborio opsatank u francuskoj Ligi 1, ali je osvojio Kup i igraće na evropskoj sceni.

Kako ne bi dozvolili da im se ponovi prošla sezona, pariski "sveci" planiraju da se ozbiljno pojačaju. U tu svrhu su se dali u poteru za domaćim veteranima.

Novi menadžer Čelsija, Luis Felipe Skolari, verovatno neće računati na Kloda Makelelea (35), kome će PSŽ ponuditi dvogodišnji ugovor.

Francuska štampa najavljuje da će Parižani pokušati da iz Barselone dovedu i godinu dana starijeg Lilijana Tirama, kao i Ludovika Žilija. Međutim, ofanzivca Rome tiražni "Frans fudbal" seli u Lion.

Juventus bira vezistu

Posle dovođenja brazilskog napadača Amaurija iz Palerma i švedskog štopera Olofa Melberga iz Aston Vile, kao i hrvatskog defanzivca Darija Kneževića (na pozajmicu) iz Livorna, "stara dama" se bacila u lov na vezistu.

Činilo se da je posao oko transfera Španca Čabija Alonsa gotova stvar, za 13,4 miliona funti, a onda je Liverpul počeo da diže cenu. Zato ne bi bilo iznenađenje da se dogovor izjalovi.

U kombinaciji da dođu umesto Ćabija Alonsa su Alberto Akvilani iz Rome, Dejan Stanković iz Intera i Arda Turan, za koga Galatasaraj traži četiri miliona funti i Serđa Almirona.

I Engelar na ceni

Vezisti reprezentacije Holandije i kapitenu Tventea, Orlandu Engelaru, značajno je porasla cena posle utakmica u grupi C Evropskog prvenstva. Njegov agent je priznao da se sve dogovorio sa Šalkeom, ali da klubovi još nisu našli "zajednički jezik".

Zato su se u borbu za dovođenje Engelara uključili Everton i Njukasl.

Lacio uzima Palasija

Lacio je na korak od potpisivanja ugovora sa Rodrigom Sebastijanom Palasiom. Napadač Boke juniors je rekao da je spreman da kaže "Da" predsedniku "nebeskoplavih" iz Rima, Klaudiju Lotitu, i da samo čeka konkretnu ponudu.

Boka juniors je već prihvatila da ga proda Laciju za 14 miliona evra.

"Žuta podmornica" nišani Luća

I najprijatnije iznenađenje minule sezone u Primeri, Viljareal, pokušava da se pojača. Osvajanjem drugog mesta obezbedio je učešće u Ligi šampiona, a za igranje značajnije uloge u tom takmičenju potreban mu je Lućo Gonzalez.

Porto je pre godinu dana za argentinskog vezistu tražio 20 miliona evra, a još nije poznato koliko će tražiti za prelazak u posadu "žute podmornice".

Još jedan predstavnik Španije u Ligi šampiona, Atletiko Madrid, je aktivan na pijaci. "Jorgandžije" su postigle dogovor sa reprezentativnim golmanom Francuske, Gregorijem Kupeom, koji će im se obavezati na trogodišnju vernost.

Lion je tako ostao bez prvog golmana, čiji odlazak je nadomestio angažovanjem jednog od najtalentovanijih čuvara mreže, Uga Lorisa, iz Nice.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC