• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

KUP BiH: Prekid u Banjaluci, Željo u finalu

Polufinale Kupa BiH između Borca i Željezničara u Banjaluci prekinuto pri vođstvu Želje 1:0 zbog napada na pomoćnog sudiju.

 KUP BiH: Prekid u Banjaluci, Željo u finalu Izvor: MONDO

Fudbaleri Željezničara plasirali su se u finale Kupa BiH pošto što je meč na Gradskom stadionu prekinut poslije napada na pomoćnog sudiju u 65. minutu pri rezultatu 1:0 za Sarajlije i vjerovatno će biti registrovan službenim rezultatom 3:0 za goste.

Željo je savladao Borac u prvom meču u Sarajevu 1:0 i bio je na putu da pobjedom istim rezultatom u revanšu izbori plasman u finale, ali meč između Borca i Željezničara na Gradskom stadionu u Banjaluci nije odigran do kraja, a krivci su ponovo navijači.

Duel ova dva tima u prvenstvu prekinut je zbog napda domaćih navijača na gostujuće navijače, a sada je pomoćni sudija Nikica Tomas pogođen tvrdim predmetom koji je doletio sa istočne tribine gdje su smješteni domaći navijači.

Tomasu koji je krvave glave napustio teren ukazana je medicinska pomoć, a glavni sudija Midhat Arnautović čije odluke su izazvale bijes domaćih navijača, u dogovoru sa delegatom prvo je zatražio pražnjenje istočne tribine, a nekoliko minuta kasnije i odsvirao kraj.

Željezničar se plasirao u finale Kupa BiH u kojem će igrati protiv Širokog, a Borac vjerovatno očekuju nove kazne disciplinskih organa FSBiH.

Zbog napada domaćih navijača na navijače Željezničara i prekida utakmice u Premijer ligi BiH Borac je kažnjen sa 10.000 KM i igranjem tri utakmice pred praznim tribinama,



TOK UTAKMICE:

Trener Borca Slaviša Božičić najavio je napadačku igru a publika na poluispunjenom Gradskom stadionu u Banjaluci već u osmoj sekundi vidjela je dobar napad Borca. Krunić je šutirao, ali ravno u golmana Gušu

Već u drugoj minuti stopostotna prilika na drugoj strani. Poslije kontranapada Željezničara Svraka se našao u pred golmanom Antolovićem, ali je sa pet metara od linije i šutirao preko gola!

Napadač Borca Saša Kajkut koji je Borcu donio tri boda u prošlom kolu Premijer lige protiv Rudara iz Prijedora zaprijetio je u šestom minutu. Njegov šut sa ivice šesnaesterca završio je tik pored lijeve stative.

Već u sljedećem minutu Krunić je poslije odličnog prodora po sredini ušao u šesnaesterac ali jedan odbrambeni igrač Željezničara u posljednjem trenutku je uklizao i odnio loptu.

Zeba je u 12. minutu šutirao prema golu Antolovića, ali je šut završio daleko od mreže.

Fudbaleri Borca dobro su kombinovali pred šesnaestercem gostiju u 23. minutu, ali bez dobre završnice, jer je šut Grahovca sa 20-ak metara završio preko gola.

Veznjak Borca iskupio se tri minute kasnije kada se vratio u svoj šesnaesterac i izbio loptu ispred dva igrača Željezničara, poslije dobrog prodora i prizemnog centaršuta Bešlije.

U 38. minutu Kajkut je nakon dribilinga sa ugla šesnaesterca šutirao preko gola, a onda u posljednjem minutu šok za domaću publiku na Gradskom stadionu u Banjaluci.

Sudija Arnautović je nakon sporne situacije dosudio prekršaj u zoni šuta zbog starta Markovića nad Svrakom, a Zeba je odlično šutirao preko živog sa 20 metara matirao Antolovića za vođstvo Željezničara 1:0.

Pogledajte pogodak Zebe:


Ova situacija izazvala je veliko nezadovoljstvo igrača i stručnog štaba Borca koji su poslije završetka prvog poluvremena imali šta da kažu sudiji Arnautoviću i on je pod pratnjom obezbjeđenja ispraćen u svlačionicu.

Borac je u nastavku krenuo napadački i pokušavao da savlaa Guši ali svi pokušaji ubacivanja u šesnaesterac završeni su dobrom reakcijom odbrane Željezničara ili kornerom.

Sudija Midhat Arnautović imao je par propusta što je nerviralo posebno domaće navijače. Greške Arnautovića i njegovih pomoćnika uglavnom su bile na štetu Borca, ali bilo je i onih na štetu Željezničara kao npr. kada je Selimoviću dosuđen ofsajd iako je štoper Borca Stakić očigledno bio ispred njega.

U 62. minutu upravo je  Stakić dobro šutirao iz slobodnjaka ali po sredini pa Gušo odbija u korner.

Tri minute kasnije uslijedio je prekid utakmice prvo zbog bakljade, a onda je pomoćni sudija Tomas pogođen u glavu i meč je na kraju prekinut. 

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC