• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vidić: Zašto je Ferguson najbolji...

Kapiten Mančester junajteda Nemanja Vidić objasnio je zašto je njegov menadžer najbolji...

 Vidić: Zašto je Ferguson najbolji... Izvor: MONDO

Kada je napadač Bazela Marko Štreler, 7. decembra prošle godine, pao na koljeno kapitena Mančester junajteda Nemanje Vidića, teško ga povrijedio i udaljio od terena do kraja ove sezone, mnogi su pomislili da će "đavoli" debelo ispaštati zbog toga.

Uz vremešnog Rija Ferdinanda, koji je dugo bio van forme, činilo se da će odbrana Junajteda klecati i da će ovo biti jedna od rijetkih sezona u kojoj slavni klub neće uzeti trofej. Možda i svjesno, čini se da je iskusni menadžer ser Aleks Ferguson žrtvovao Evropu i razne kupove, kako bi povredama osakaćen tim sačuvao za premijerligašku trku sa Mančester sitijem i...

...osam kola prije kraja Premijer lige, Junajted ima pet bodova prednosti u odnosu na Siti, koji ima veći fond (bar na papiru) kvalitetnih igrača, ali i znatno lošiju atmosferu.

Dok sve posmatra sa strane, Vidić kaže:

"Nije važno ko je na terenu. Mančester junajted ne zavisi od jednog igrača. Ako pogledate u prošlost, odlazili su igrači i navijači su se pitali kako ćemo bez njih, ali su titule i trofeji nastavili da dolaze na naš stadion".

Vidić je dodao:

"Zato je Mančester junajted poseban klub. Zato je naš menadžer najbolji, zato što može da zamjeni bilo kog igrača i pronađe pravog mladog igrača. On to pokazuje godinama..."

Bivši reprezentativac Srbije tvrdi da nijednog trenutka, nakon što je saznao da je završio sezonu, nije posumnjao u ekipu.

"Vjerovao sam da ćemo se boriti za titulu".

Njemu se dopada što Junajted uporedo podmlađuje tim i ostaje u vrhu.

"Neki igrači su otišli i doveli smo nove prošlog ljeta. Sada imamo mlađi tim. U početku, nismo očekivali da će mladi igrači odigrati toliki broj utakmica i iznijeti tako veliki teret, imati toliki uticaj na tim. Ispostavilo se da je to veliki dobitak za klub".

Junajted je često ispaštao zbog broja i težine povreda igrača, ali se to rijetko odražavalo na rezultate.

"Očigledno je da smo imali dosta povreda tokom prethodnih nekoliko godina, što nam je samo otežavalo posao. Mnogi igrači doživljavali su povrede u različito vrijeme, ali smo ostali zajedno i bili veoma konkurentni sa Mančester sitijem. Sada smo na vrhu tabele i imamo veliku šansu da tamo i ostanemo", završio je Vidić razgovor za engleske medije.

(MONDO, foto: Guliver/Getty Images)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC