• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL u brojkama: Efikasno!

Odlična realizacija u 22. kolu JSL - postignuta 24 gola, malo je nedostajalo da bude izjednačen rekord sezone. Pljuštali crveni kartoni.

 JSL u brojkama: Efikasno! Izvor: MONDO

Treći put ovog proljeća Partizan je postigao četiri gola i ide ka novoj, petoj uzastopnoj tituli prvaka Srbije.

Za razliku od prethodne sezone, kada je Vojvodina dva puta savladala Partizan u prvenstvu, ove sezone je potpuno drugačije. Crno-bijeli su bili uspješniji i u Novom Sadu jesenas (2:1) i u Humskoj (4:1).

"Parni valjak" je ostvario 19. pobjedu u prvenstvu, a ovog proljeća je osvojio 17 bodova. Najuspješniji tim proljeća i dalje je Crvena zvezda, koja je ostvarila prvi remi u nastavku sezone, ukupno treći u cijelom dosadašnjem takmičenju. Zvezda je ovog proljeća prikupila 19 bodova.

Kragujevački Radnički je preuzeo primat što se tiče neriješenih ishoda ove sezone. Protiv Crvene zvezde, Kragujevčani su zabilježili čak 11. remi od početka prvenstva.

Ako se za neki tim može reći da je hit proljeća, onda je to svakako Jagodina. Jagodinci su ovog proljeća zabilježili četiri trijumfa, dva remija i samo jednom su poraženi - od Partizana u Humskoj. Po bodovnom učinku ovog proljeća, "ćurani" su odmah iza Zvezde i Partizana - imaju 14 bodova.

U 22. kolu Jelen Superlige Srbije postignuta su 24 gola. Najbolji učinak ovog proljeća i jedan od najboljih u cijeloj sezoni. Mreže se nisu tresle samo u Kragujevcu, gdje su igrali Radnički i Crvena zvezda.

I dalje je rekord iz 12. runde prvenstva (19. novembar) kada je postignuto 25 golova. U 22. kolu izjednačen je rezultat iz 1. kola - po 24 gola, u 9. kolu - 22. Najmanje ih je bilo u 17. kolu - samo sedam!

Hajduk je konačno prekinuo post što se tiče pogađanja mreže protivnika. Poslije 547 minuta, Kuljani su dali gol, doduše iz penala, ali gol je gol (prije susreta sa Radom, Hajduk je posljednji put zatresao mrežu rivala u 16. kolu protiv OFK Beograda).

Javor je drugi meč zaredom dobio i u drugom meču uzastopno dao je po tri gola. Ne pamti se takva efikasnost tima iz Ivanjice. Protiv OFK Beograda na Karaburmi, ponovo su strijelci bili Odita i Vujadinović, baš kao i u prehodnom kolu i pobjedi nad Slobodom. Ipak, najveći dio slave za pobjedu nad OFK Begradom pripada Radetu Veljoviću za spektakularan gol.

Metalac je zabilježio prvi proljećni trijumf i ujedno tek drugi u sezoni. Ovo je bila prva pobjeda Metalca na, uslovno rečeno, njegovom terenu u Lučanima, još od prošle sezone i trijumfa nad Inđijom (2:1). Bilo je to 15. maja 2011. godine. Dakle, poslije 300 dana Metalac je slavio na svom terenu.

- PENALI -

U 22. kolu JSL dosuđena su tri penala. Za Hajduk, Partizan i Slobodu. Sva tri su realizovana.

U korist Partizana ove cijele sezone dosuđena su četiri penala i sva četiri su realizovana. Po dva puta su precizni bili Nemanja Tomić i Zvonimir Vukić (Partizan - Jagodina, Tomić; Partizan - Spartak, Vukić; Hajduk - Partizan, Tomić i Pratizan Vojvodina, Vukić). Portiv Partizana je sviran jedan penal, u "vječitom derbiju", ali ga je Evandro promašio.

Bio je to tek drugi penal koji je sviran protiv Vojvodine ove cijele sezone.

Hajduk iz Kule je dočekao da i njemu bude dosuđen jedan penal ove sezone. I realizovao ga je Sead Hadžibulić.

- CRVENI KARTONI -

U 22. kolu "sijevali" su crveni kartoni. Pokazano ih je ukupno pet. Dva su pokazana igračima Vojvodine (Danijel Mojsov i Miroslav Vulićević), po jedan Pantiću (iz Rada), Živkoviću iz Metalca i Živkoviću iz BSK-a.

- LISTA STRIJELACA -

Darko Spalević iz Radničkog sa 14 golova i dalje predvodi strijelce, slijedi ga dvojac iz Partizana Nemanja Tomić i Zvonimir Vukić sa po 10, Kadu iz Zvezde dao je 9...

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC