• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Pato izgubljen do kraja sezone

Od 2010. godine fudbaler Milana je imao čak 14 povreda. Za njega je ova sezona završena. Ljekar Milana: "Ne znam u čemu je problem".

 SERIJA A: Pato izgubljen do kraja sezone Izvor: MONDO

Napadač Milana Alešandre Pato nema sreće. Ovaj 22-godišnji Brazilac je igrao samo 13 minuta u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona na Nou Kampu protiv Barselone.

Ušao je u igru kao rezerva i poslije 13 minuta morao je da ode sa terena. Njegova povreda zbog koje ga duže vrijeme nije bilo u postavi Milana, pokazalo se, uopšte nije bezazlena. Prethodnih mjesec dana bio je u SAD kako bi se utvrdilo šta se sa njim zapravo dešava i kako bi se trajno otklonili problemi.

Međutim, to što je protiv Barselone samo 13 minuta bio na terenu ukazuje na to da ga neće skoro biti u timu Milana. Italijanski mediji su izračunali da je od 2010. godine Pato imao čak 14 mišićnih povreda.

"Pato je bio na pregledu u ortopedskom institutu u Milanu i utvrđeno je da je istegao mišić lijeve noge. U narednih 10-15 dana Pato će ići na dodatne preglede", navedeno je u saopštenju Milana.

S obzirom na to da će prvenstvo u Italiji biti završeno sredinom maja, italijanski mediji su izveli zaključak da stručni štab Milana do kraja sezone neće računati na Pata.

Uostalom, to je potvrdio i ljekar Milana Žan Pjer Mirseman, koji je izjavio da u klubu pokušavaju da pronađu trajno rješenje za zdravstvene probleme mladog napadača.

"Za njega je sezona završena. Kad ga budemo izliječili, počeće ispočetka. Išao je po cijelom svijetu, od Njemačke do Amerike u nadi da će zalečiti svoje krhke mišiće. Liječio se na sve moguće načine, ja sam čak zamolio svog duhovnog terapeuta da se moli za Patovo zdravlje!", rekao je ljekar Milana.

On je naglasio da nije spavao poslije utakmice sa Barselonom.

"Preuzimam odgovornost za ono što mu se dogodilo na Nou Kampu, mada ni ja ne znam šta se dogodilo i šta je problem. Za ove tri nedelje nisam uspio da nađem rješenje onoga što je enigma u prethodne tri godine. Pato je u prethodnih 13 puta dobijao dozvolu da igra, proglašavali su ga zdravim, a očigledno je da nije bio. Kad sam vidio šta mu se dogodilo protiv Barselone bilo mi je loše", ispričao je ljekar Milana.

Pato je došao u Milan u avgustu 2007. godine. Problemi sa povredama počeli su u sezoni 2009/10. štoga je koštalo mjesta u reprezentaciji Brazila za Svjetsko prvenstvo u Južnoj Africi.

Prošle godine se vratio u brazilsku selekciju, igrao je na Kupu Amerike, ali su ga povrede ponovo odvojile od terena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC