• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Vukić: Bolje je da ćutim

Iskusni vezista kaže da zna zašto je Partizan svima "trn u oku", ali da će diplomatski da preskoči tu temu. "Sa Spartakom meč sezone".

 Vukić: Bolje je da ćutim Izvor: MONDO

Zvonimir Vukić je proradio! Udarna igla Partizana iz jesenjeg dijela sezone razigrao se i ovog proljeća. Bolest ga je ukočila da se razgoropadi i ranije, ali učinio je to možda kada je crno-bijelima bilo najpotrebnije - u derbiju sa Vojvodinom poslije kiksa Zvezde u Kragujevcu.

Sa dva gola, prvim iz penala i drugim udarcem glavom, prelomio je, a zatim i stavio tačku na meč.

Međutim, dobra igra Vukića i saigrača u drugom poluvremenu ostala je u sjenci bunta Novosađana. Oni su osuli drvlje i kamenje po niškom sudiji Danilu Grujiću, koji im je isključio dvojicu igrača (Mojsova i Vulićevića) i dosudio najstrožu kaznu u korist šampiona.

"Grabimo ka petoj uzastopnoj tituli. Valjda smo svima dosadili. Iako smo i sada ubjedljivo prvi, mnogi ne biraju načine da nas sklone sa vrha. Uvijek će se polemisati, ali ja ne vidim šta je sporno. Nećemo se 'hvatati' za aut ili korner", jasna je "crno-bijela" desetka.

Vukić kaže da zna zašto je Partizan svima "trn u oku".

"Znam, ali ne smijem da pričam o tome. Bolje je da budem diplomata i prećutim".

Osvrnuo se iskusni ofanzivni vezista i na sporni detalj sa utakmice odigrane u srijedu u Humskoj - poslije starta Milovana Milovića nad Nemanjom Tomićem, Grujić je pokazao na "bijelu tačku".

"Penal je bio čist! Pa, to je tek četvrti penal za Partizan u sezoni, a mi smo stalno u protivničkom šesnaestercu. Podsjećanja radi, dešavalo se da i mi budemo oštećeni. Na primjer, protiv Zvezde u Kupu", podvukao je Zvonimir Vukić.

SA SPARTAKOM UTAKMICA SEZONE



Vukić je u prvom dijelu sezone bio najbolji strijelac Partizana sa osam golova, a sa dva pogotka protiv Vojvodine izjednačio se sa Nemanjom Tomićem na drugom mjestu superligaške liste (po deset), na kojoj vodi Darko Spalević iz Radničkog (14).

"Da se ne lažemo, igram da bih asistirao i davao golove. Neću da pričam kao oni koji se za cijelu karijeru ne upišu u strijelce. Srećan sam kada dam gol, naročito u dresu Partizana i nekada reprezentacije. Ipak, najvažniji je učinak ekipe".

I duel sa "lalama" počeo je na klupi... Još od "vječitog derbija" u Kupu nije ga bilo u prvom timu.

"Kaže Grant: 'Osvježili smo Vukića'... A mene do meča sa Hajdukom drmala temperatura", uz osmjeh je dodao 32-godišnji Zrenjaninac.

On je zadovoljan formom ekipe, jer je ispravila jedino što joj je nedostajalo na početku proljećnog dijela sezone.

"Popravili smo realizaciju! I ja sam se loše osjećao u uvodnim kolima, kao da nisam prošao pripreme. Ipak, dovoljno sam iskusan da znam, a isto savjetujem i mlađe kolege, da moraju da budu sto odsto fizički spremni da bi mogli da pruže maksimum i ispolje kvalitet".

Šampion je na velikih "plus osam" u odnosu na jedinog konkurenta u borbi za titulu, Crvenu zvezdu.

"Jeste velika prednost, ali posao nije gotov. Ako dobijemo Spartak u subotu, napravićemo ogroman korak ka petoj uzastopnoj tituli. Zato je meč u Subotici za nas 'meč sezone", zaključio je Zvonimir Vukić.

(MONDO, foto

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC