• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL (23. kolo): Zatišje pred buru

Partizan gostuje u Subotici, a Crvena zvezda dočekuje Metalac, četiri dana uoči revanš meča polufinala Kupa Srbije.

 JSL (23. kolo): Zatišje pred buru Izvor: MONDO

Fudbaleri Crvene zvezde u srijedu su odigrali 0:0 sa Radničkim 1923 i poslije pobjede Partizana nad Vojvodinom ostali na osam bodova zaostatka u trci za titulom.

Samim tim, opala je tenzija podignuta nakon dva remija crno-bijelih na startu proljećnog dijela sezone, kada je djelovalo da bi u samom vrhu tabele moglo ozbiljno da se "zakuva".

Partizan može relativno rasterećeno da otputuje na utakmicu sa Spartakom u Subotici, nakon koje do "večitog derbija", zakazanog za 5. maj, ima četiri meča sa ekipama iz donjeg dijela superligaške tabele.

Spartak je laganim porazom u Jagodini (3:0) potvrdio da nešto ne funkcioniše u njegovim redovima - samo jedna pobjeda i dva postignuta gola u sedam proljećnih kola - pa ostaje da se vidi da li trener Zoran Milinković može nekako da pronađe "protivotrov" za igru crno-bijelih, kao što je to umio dok je sjedio na klupi Vojvodine.

I dok će Partizan za pobjedu u Subotici morati punom snagom da uđe u meč, Zvezda će vjerovatno pokušati da uz što manji utrošak energije osvoji tri boda protiv Metalca na "Marakani".

Crveno-bijeli sve vrijeme su isticali da im je osvajanje Kupa glavni takmičarski cilj, dok će u Superligi ići utakmicu po utakmicu, pa ako im se ukaže prilika... U tom smislu je revanš sa Partizanom 11. aprila Zvezdina "utakmica sezone", u koju će ući sa kapitalnom prednošću od 2:0.

Iako bilježi bolje rezultate nego jesenas (1-4-2) i probudio je nadu u opstanak, posljednjeplasirani Metalac trebalo bi da bude samo usputna stanica za ekipu Roberta Prosinečkog.

Žestoka bitka za "goli život" vodiće se u Čačku, gdje Borac dočekuje Novi Pazar. U pitanju je duel 14. i 15. na tabeli, a za takve se često kaže da vrijede "šest bodova".

U konkretnom slučaju, Borac bi pobjedom otišao na "plus četiri" u odnosu na Pazarce, dok bi se porazom našao na "minus dva"!

Uprava Novog Pazara je poslije remija sa BSK-om u srijedu pokazala da joj strpljenje nije jača strana. Na mjesto mladog Ljubomira Ristovskog, koji je u martu bio "hit" poslije 1:1 sa Partizanom i 0:0 sa Radom na Banjici, doveden je prekaljeni Dragoljub Bekvalac.

Trećeplasirana Vojvodina prilično razočarana poslije 4:1 na stadionu Partizana, sastaće se sa neugodnim Radom.

Treće mjesto "lala" ugrožava ne samo Radnički 1923, nego i Jagodina, dok je Rad posle pozitivne serije od pet kola doživeo dva poraza zaredom. A, kada Rad veže dva poraza, finansijer Ranko Stojić se ozbiljno naljuti...

Sjajna Jagodina ove subote gostuje u Ivanjici, ekipi Javora koja je spojila kvalitetne pobjede nad Slobodom Point kod kuće i nad OFK Beogradom na Karaburmi.

Javor je na ta dva meča postigao šest pogodaka, dok mu je u prethodnih 20 kola prosjek iznosio 0,55 golova po utakmici!

BSK bi pobjedom nad Slobodom napravio veliki korak ka opstanku, a OFK Beograd i Smederevo odigraće klasičan "derbi sredine", u kojem će veći pritisak biti na "romantičarima" zbog pomenutog kiksa protiv Javora.

Radnički 1923 ugostiće Hajduk pred praznim tribinama, pošto je stadion "Čika Dača" od četvrtka pod suspenzijom. Ako Kragujevčani žele u kvalifikacije za Ligu Evrope, to je utakmica koju moraju da dobiju.

PAROVI 23. KOLA:

subota (16.00)

Radnički 1923 - Hajduk
Borac - Novi Pazar
Smederevo - OFK Beograd
Javor - Jagodina
Spartak Zlatibor voda - Partizan
Vojvodina - Rad

subota (18.00)

Crvena zvezda - Metalac

nedelja (16.00)

BSK - Sloboda Point

TABELA: Partizan 59, Crvena zvezda 51, Vojvodina 39, Radnički 1923 38, Jagodina 34, Sloboda Point 32, Spartak 31, OFK Beograd 29, Smederevo 26, Rad 25, Hajduk 23, Javor 22, BSK 21, Borac 18, Novi Pazar 17, Metalac 14.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC