• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Pritisak nije loša stvar

"Pritisak nije loš, moji igrači moraju da nauče da igraju u jakom ritmu", kaže Grant.

 Grant: Pritisak nije loša stvar  Izvor: MONDO

Lakše se diše u crno-belom taboru.

Remi Zvezde u Kragujevcu i pobjeda Partizana nad Vojvodinom imali su dejstvo bronhija na igrače aktuelnog šampiona i lidera Superlige. Jer, sada komšijama bježe osam bodova na isto toliko kola do kraja prvenstva.

Zato će crno-bijeli rasterećeniji dočekati završetak mini-ciklusa označenog kao ključni u borbi za titulu. U prethodna dva meča postigli su osam golova (protiv Rada i Vojvodina), a u subotu u Subotici (16 časova) žele da se, pored cijelog plijena i držanja odstupnice na vrhu tabele, dodatno razigraju pred revanš polufinala Kupa Srbije sa "vječitim rivalom".

"Pritisak ne mora da bude loša stvar u fudbalu. Da bi se stiglo do rezultata, odnosno do određenih ciljeva nema vremena za odmor i opuštanje", rekao je Avram Grant na konferenciji za novinare.

Prije posljednjeg treninga uoči utakmice sa Spartakom, Izraelac nije mogao da se izjasni na koje igrače će da računa.

"Saša Ilić se ne osjeća dobro, Nemanja Tomić je u prošlom meču izašao u 80. minutu...Što se ostalih tiče, moraću da vidim kako podnose ovako mnogo utakmica u kratkom perodu", rekao je trener Partizana.

Grant je odgledao sve utakmice Spartaka ovog proljeća.

"Dobro sam upoznao protvinika, ali takođe znam da svi protiv nas igraju drugačije. U svakom slučaju bićemo spremni", rekao je Grant.

Upoznat je Grant i sa činjenicom da će Subotičani biti lišeni kapitena Vladimira Torbice.

"Dobar igrač, ali sa njim i bez njega, na papiru smo bolji. Izaći će sa 11 igrača, koji će se, kao i svi, boriti protiv Partizana", rekao je Grant.

On tvrdi da još ne razmišlja o revanšu polufinala Kupa Srbije, koji će Partizan u srijedu igrati sa Crvenom zvezdom, odnosno da neće igrače odmoriti za taj duel.

"Naši igrači žele da igraju na vrhunskom nivou, a to podrazumijeva tri jake utakmice nedjeljno. Za to je potrebna određena fizička sprema, ali i poseban način života. Kao što sam već rekao, još upoznajem ekipu, a ako nekoga budem odmarao to neću raditi zbog utakmice u srijedu", rekao je Grant i nastavio:

"Za mene je svaka sljedeća utakmica u prvenstvu najvažnija. U prethodne dve ostvarili smo pobjede, ali one ne moraju ništa da znače, ako takav rezultat ne ponovimo protiv Spartaka, jer bismo mogli da se opet da imamo manju prednost (nad Crvenom zvezdom)".

S obzirom na to da ima običaj da pritisak prezima na sebe, kako bi rasteretio igrače, po čemu je poznat Žoze Murinjo, Izraelac je upitan ko je od koga naučio taj trik:

"Niko ni od koga. Kao što među sedam milijadi ljudi na svijetu, osim blizanaca, nema istih, tako ih nema ni među trenerima. Ja to radim tokom cijele svoje karijere, baš kao i Murinjo".

Kao i obično, trener Partizana je bio dobro raspoložen dok se obraćao predstavnicima medija.

"Bolje je da me ne vidite iznerviranog", uz osmijeh je rekao Grant i nastavio: "Priroda posla je takva da ima mnogo emocija, što ja posebno volim kod fudbala, ali analize moraju da se rade i odluke da se donose hladne glave. Ljutim se u otprilike deset odsto situacija".

(R. Jakšić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC