• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Borac i Travnik igraju za službena lica

Šampion BiH u 20. kolu Premijer lige BiH pred praznim tribinama dočekuje Travnik, u sarajevskom derbiju Olimpik gost Željezničara, derbi začelja Slavija – Kozara.

 BiH: Borac i Travnik igraju za službena lica Izvor: MONDO

Banjalučki Borac nastavlja prvenstvo u sjeni neimlih događaja sa polufinala Kupa BiH protiv Željezničara koje je prekinuto zbog napada na pomoćnog sudiju i registrovano 3:0 u korist Sarajlija.

Klub iz Platonove kažnjen je sa šest utakmica bez prisustva publike, odnosno do kraja sezone, pa će subotnji meč između Borca i Travnika na Gradskom stadionu posmatrati samo službena lica i novinari.
Trener Borca Slaviša Božičić ovog puta moći će da računa na Žižovića, Ivetića, Mаksimovića i Lučića koji nisu igrali u Kupu BiH, a Bilbija i Stupar i dalje ostaju na listi povrijeđenih. Nakon neuspjeha u kupu BiH gdje Borac nije uspio da se plasira u finale, u taboru Banjalučana kažu da će izlazak na evropsku scenu tražiti kroz prvenstvo.

“ Znаmo dа Trаvničаni u gostimа imаju sаmo jedаn cilj, а to je dа sаčuvаju svoju mrežu. Imаmo recept zа njihov bunker, а to je nаpаd od prve minute i željа dа se što prije postigne pogodаk. Tаkvа igrа sа sobom nosi određeni rizik, jer će prijetiti opаsnost od kontrаnаpаdа, аli vjerujem dа će onih 11 fudbаlerа koji sutrа istrče nа teren biti mаksimаlno koncentrisаni i dа neće dozvoliti nikаkvo iznenаđenje”, rekаo je trener Borca.

Fudbaler Borca Srđan Grahovac najavljuje pobjedu i dobru igru.

“Nаs sаmo pobjedа ostаvljа u igri zа mjesto koje vodi u Evropu. Ambijent u kojem ćemo igrаti neće biti fudbаlski, jer se fudbаl igrа zbog publike, аli i u tаkvim okolnostimа imаmo obаvezu dа upišemo tri bodа – istаkаo je Srđаn Grаhovаc.

Lider na tabeli sarajevski Željezničar dočekuje Olimpik, ekipu kojoj je u proteklih 15 duela, prepustio samo jedan jedini bod. Trener Amar osim je ipak oprezan pred novi duel dva sarajevska kluba.

"Nemamo straha od Olimpika, ali imamo od opuštanja igrača. Nadam se da će sam pogled na tabelu razbuditi ljude da shvate da susret sa Olimpikom veoma ozbiljno. Problem je što je svaka utakmica Želji ista kada je u pitanju značaj, a Olimpik će protiv nas, kao i svaki drugi protivnik, imati motiv više. Meni je problem motivisati igrače jer je nama svaka utakmica manje, više ista. U svakoj normalnoj ligi kada petoplasirani dolazi prvoplasiranom ima čemu da se nada, pa tako je i kod nas. Oni dolaze rasterećeni na Grbavicu i nadam se da će na kraju presuditi kvalitet, jer smo mi ipak kvalitetnija ekipa, ali igrači svakako moraju biti na maksimalnom nivou kako bi došli do pobjede", rekao je Osim.

Derbi sva kluba iz RS koji je ujedno i duel dve ekipe koje se bore za opstanak odigraće Slavija i Kozara u Istočnom Sarajevu.

"Od prvog minuta ćemo krenuti ofanzivno i želi da što prije moguće riješimo pitanje pobjednika. U Zenici i na Koševu smo pokazali da možemo odigrati kvalitetno, a sad želim da pobijedimo u mojoj prvoj utakmici na klupi Slavije pred našim navijačima", izjavio je trener Slavije Vlado Čapljić.

Trener Kozare Vlado Jagodić nedavno je pohvalio Slaviju rekavši da ona ovog proljeća igra “najbolji fudbal, bolji i od Barselone”. Kozara je vogo proljeća upislaa poraz protiv Borca kod kuće, a zatim tri remija, a ono što brine Jagodića je igra u napadu.

"Mi imamo velikih probelma sa realizacijom i morat ćemo ovaj problem što prije da riješimo. Sad svaki bod za nas ima veliku težinu i zato ćemo sve učiniti da se iz Istočnog Sarajeva vratimo bar sa jednim bodom. Neće biti lako, jer Slavija je podigla nivo forme, ali će biti interesantno", rekao je Jagodić.

Rudar iz Prijedora ovog vikenda je gost tuzlanske Slobode.

"Idemo da se borimo i da pokušamo izboriti dobar rezultat. Jedini cilj je da ostanemo neporaženi, jer nama je sad svaki bod izuzetno bitan i važan. Sloboda je u nešto povoljnijoj poziciji , ali to ne znači da će se oni opustiti, već naprotiv sve će učiniti da ponovo pobijede. Lično mislim da mi možemo bar do jednog boda", rekao je trener Rudara Velimir Stojnić koji je debitovao na klupi Prijedorčana porazom 3:1 od svog bivšeg kluba – Borca.

Parovi 20. kola:

Borac – Travnik
Slavija – Kozara
Željezničar – Olimpik
Sloboda – Rudar
GOŠK – Široki
Velež – Leotar
Zvijezda – Zrinjski
Čelik – Sarajevo

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC