• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Čudesni Papis Sise!

Njukasl slavio na gostovanju Svonsiju (2:0) u uvodnom meču 32. kola Premijer lige. Papis Sise strijelac oba gola.

 PREMIJER: Čudesni Papis Sise!  Izvor: MONDO

Gdje je zimus stao Demba Ba produžio je njegov zemljak i saigrač Papis Sise.

Fenomenalna investicija Njukasla postigao je devet pogodaka u prvih osam utakmica u dresu novog kluba i još jednom primorao cijelu englesku i evropsku fudbalsku javnost da oda priznanje glavnom skautu kluba sa "Sport Dajrekt Arene".

Njegovo ime je Grejem Kar.

"Gledam mnogo utakmica. Često odem da gledam po tri meča u Holandiji i u Francuskoj, i srijedom i vikendom. Tako vidim mnogo igrača, pa je jednom prilikom to bio i Papis Sise. Prvi put sam ga primjetio dok je bio u Omladinskoj školi Meca, gdje ima mnogo Senegalaca. Tada sam radio za Mančester siti, a nisam mogao da ga dovedem zato što nije imao pasoš, niti je postojala opcija da dođe u Englesku", sjeća se Kar, definitivno najtraženija osoba u Njukaslu.

Iako se Sise prije dvije godine preselio u Njemačku (Frajburg, 39 golova na 67 utakmica), sjajni skaut "svraka" nije ga ispustio iz vida. Ove zime ga je doveo na među "crno-bijele" i tim potezom inicirao seriju sjajnih rezultata ekipe Alana Pardjua.

Demba Ba, Papis Sise i drugovi slavili su u petak i na gostovanju Svonsiju. Pobijedili su upravo golovima fantastičnog Senegalca i četvrtim uzastopnim trijumfom ostali u trci za mjesto koje vodi u kvalifikacije za Ligu šampiona!

Uprkos konačnom rezultatu, nemoguće je izbjeći ocjenu da su fudbaleri Svonsija zaslužili bar bod.

Bili su bolji u većem dijelu meča, napadali (sredinom drugog poluvremena odnos u posjedu lopte bio je 80-20 u njihovu korist), kombinovali (466 uspješnih dodavanja u prvom poluvremenu, naspram 81 Njukaslovih), ali nisu imali priliku da se raduju golu.

Jesu gosti.

Već u uvodnim minutima stekli su prednost golom Senegalca na sjajan pas Johana Kabajea - Sise je dotrčao na ivicu šesnaesterca i uz pomoć golmana pogodio donji desni ugao gola domaćih.

Svonsi je nastavio da igra dobro, predvođen njihovim "zimskim otkrovenjem" - Gulfijem Sigurdsonom. Zvanično najbolji igrač Premijer lige u martu šutirao je i izbliza i sa distance, ali je Tim Krul svaki put bio siguran.

Kontinuirana ofanziva domaćih "razvukla se" sa kraja prvog i na početak drugog dijela utakmice, ali je Papis Sise tada još jednom stupio na scenu.

U 69. minutu ponovo je na pas Johana Kabajea primio loptu na lijevoj ivici peterca i u padu majstorski pogodio gornji lijevi ugao gola Svonsija. Tad je postalo jasno da bodovi putuju u Njukasl, uprkos nastavku totalne ofanzive ekipe Brendana Rodžersa.

Papis Sise, heroj utakmice, postao je 12. igrač u istoriji Premijer lige koji je postigao po dva gola u dva uzastopna kola. Da li će nastaviti golgeterski niz saznaćemo već u ponedeljak, kada na Sports Dajrekt Arenu dolazi Bolton

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC