• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

O arbitraži Grujića u utorak

Predsjednik Sudijske komisije Bogoljub Stepanović za MONDO kaže da će suđenje Danila Grujića biti na tapetu u utorak.

 O arbitraži Grujića u utorak  Izvor: MONDO

Sudija prve kategorije FSS Danilo Grujić dobio je neočekivanu pažnju u fudbalskoj javnosti poslije arbitraže u derbiju 22. kola Jelen Superlige Srbije između Partizana i Vojvodine (4:1).

Odluke da dodijeli dva crvena kartona igračima Vojvodine i svira penal za Partizan, prilično su iznervirali Novosađane, ali i mnoge druge koji sada dižu glas i tvrde da su "manji" klubovi u Srbiji ugnjetavani i maltene da im je oduzeto pravo da pobijede Partizan (ili Crvenu zvezdu).

Predsjednik Sudijske komisije FSS Bogoljub Stepanović rekao je za MONDO da će kompletna analiza suđenja Grujića u toj utakmici biti u utorak kada ta komisija bude zasjedala, ali i da Grujića nećemo gledati kako sudi u 23. kolu, koje je na programu za vikend (sedam utakmica u subotu, jedna u nedelju).

Stepanović je naglasio da je Grujić izuzet iz suđenja za 23. kolo zbog primjedbe koje je Vojvodina unijela u protokol, ali i da novosadski klub nije uložio zvaničnu žalbu na suđenje Grujića.

"Prema našim principima, sudija ne može da sudi u narednom kolu ako postoji primjedba u protokolu sa utakmice na njegovo suđenje, a Vojvodina je u zapisnik unijela takvu primjedbu. Moram da kažem i da Vojvodina nije uložila zvaničnu žalbu na suđenje, žalba nam nije dostavljena", rekao je Stepanović.

On je rekao i da je ocjena da je Grujić meč Partizan - Vojvodina "sudio ispod očekivanja za jednog mladog i perspektivnog internacionalca, kome je u jesenjem dijelu dodijeljeno da sudi 'vječiti derbi'".

Upitan zašto je donijeta takva ocjena, jer, prije svega nije detaljno analizirano njegovo suđenje i šta je doprinijelo tome da se ocijeni da je "sudio ispod očekivanja", odnosno kakve njegove odluke, Stepanovič je dao ovakav odgovor:

"Od njega smo očekivali više, da sudi pozitivnije, kvalitetnije. Istina, disciplinske mjere, koje sudija izriče na utakmici, proizilaze iz ponašanja igrača. Ali, sudijska organizacija je sebi dala cilj da bude najbolji dio fudbalske organizacije i ne želi da gleda kako sudije doprinose naelektrisanoj atmosferi, već da svi akteri njima vjeruju".

Mnogo prašine podiglo se nakon što su mediji objavili da Grujić ima Facebook profil na kojem se vidjelo da je on pristalica navijačke grupe Grobari Čokot.

Stepanović je rekao da je tim povodom od Grujića zatražena pisana izjava.

"Mi ne možemo da radimo na osnovu onoga što je objavljeno u medijima, već smo zatražili njegovu pisanu izjavu o tome da li ima Facebook profil, da li ga je zatvorio i kada. Po uputstvu FIFA i UEFA, sudije nemaju pravo na tako nešto", rekao je Stepanović.

Dakle, u utorak će Sudijska komisija detaljno analizirati suđenje Danila Grujića.

Taj posao povjeren je Staniši Beljinu i Đorđu Žutiću, koji će na osnovu zvaničnog snimka utakmice "secirati" arbitražu Grujića. Takođe, odluka o Grujiću biće donijeta i na osnovu zvaničnih posmatrača suđenja na utakmici Partizan - Vojvodina, a to su bili Grujica Tomić i Zdravko Jokić.

(MONDO - foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC