• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

BiH: Olimpik se odbranio na Grbavici

Lider na tabeli Željezničar odigrao bez golova sa Olimpikom pa sada ima četiri boda prednosti nad Širokim koji je preokrenuo u Gabeli i slavio 2:1.

 BiH: Olimpik se odbranio na Grbavici Izvor: MONDO

Olimpik nije uspio da postigne pogodak na Grbavici, ali je uspio da sačuva svoj gol u duelu sa Željezničarem pa je ovaj sarajevski okraš završen podjelom bodova - 0:0.

Trener Željezničara Amar Osim prije ovog meča govorio je da se ne boji Olimpika već opuštanja i da ima problem kako motivisati svoje igrače i pokazalo se da su njegove strepnje opravdane.

Željezničar nije uspio da savlada Olimpik pa se njegova prednost nad drugoplasiranim Širokim smanjila na četiri boda.

Mogao je Željo do sva tri boda u subotu, ali istini za volju, mogli su i gosti u nekoliko navrata da kazne brojne promašaje “plavih”. Da se to ne desi, pobrinuo se golman Željezničara Gušo dobrim intervencijama.

Nakon nekoliko loših pokušaja prvu pravu priliku gledaoci na Grbavici vidjeli su u 19. Minutu kada je Vasilić glavom šutirao poslije skraćenog kornera, ali lopta je na njegovu žalost otišla tik pored desne stative.

Pet minuta kasnije trio Adilović-Čolić-Selimović dobro je kombinovao, ali je prvi bio neprecizan sa pet metara i glavom poslao loptu pored gola.

Željo je nastavio da prijeti preko Zeba i Adilovića, a onda su u 33. Minutu gosti izveli dobru kontru i umalo da povedu – Đurić je dobro šutirao ali Gušo je sigurnom intervencijom spasio svoj gol.
Nova dobra intervencija golmana Želje viđena je u 50. Minutu kada je odbranio šut Pljevljaka sa 12 metara.

Dve minute kasnije Zeba je tukao ali u prečku pa je rezultat osao 0:0. Uslijedila je još po jedna neiskorištena prilika na obje strane a onda je Đurić uspio da obiđe Gušu, ali mu je lopta malo pobjegla u stranu pa je Gušo na kraju uspio da uzeme loptu i izađe kao pobjednik.

Željo nije odustajao od napada, ali prečka je još jednom bila saveznik gostiju u 84. Minutu, poslije šuta Bešlije iz slobodnjaka, a dve minute kasnije Regoje je uspio da izbije loptu sa gol linije, nakon što je golman Olimpika Fejzić već bio savladan.

Olimpik se do kraja uspješno odbranio i osvojio vrijedan bod protiv lidera na tabeli.

Pobjednika nije bilo ni na meču Čelik - Sarajevo igranom u Zenici, ali jeste bilo golova.

Smriko je doveo domaćina u vođstvo u 27. minutu, ali je Suljić u drugom poluvremenu izjednačio na konačnih 1:1.

Borac ne odustaje od Evrope

Poslije prekida izazvanog huliganskim ispadom navijača i eliminacije iz Kupa Bosne i Hercegovine, Borac je zaradio maksimalnu kaznu od šest mečeva bez publike, ali je u subotu i bez njene pomoći uspješno nastavio borbu za izlazak u Evropu.

Na sablasno praznom banjalučkom Gradskom stadionu, crveno-plavi su savladali Travnik (1:0) golom Dragoslava Stakića u 39. minutu.

Tim Slaviše Božičića dominirao je najvećim dijelom utakmice, ali je samo jednom uspio da probije bedem Travničana.

Iz kornera u 39. minutu centrirao je Duško Stajić, a najviši u skoku bio je defanzivac Dragoslav Stakić, koji je glavom matirao golmana Travnika Nevresa Fejzića - 1:0.


Banjalučki tim je u prvom dijelu imao još nekoliko izglednih prilika, a najbolju je propustio Saša Kajkut u 17. minutu, kada je loše reagovao u šesnaestercu "vezira".

Imali su i gosti sa "Pirote" odličnu priliku da zatresu mrežu Marijana Antolovića u 10. minutu, kada je poslije centaršuta Anela Ćurića sa pet metara šutirao Jurica Jeleč, ali je lopta prohujala tik iznad prečke.

U nastavku meča, Stajić, a potom i Srđa Knežević pogodili su prečku, a nekoliko odličnih šansi nije uspio da realizuje ni Kajkut. Desetak službenih osoba na stadionu strahovalo je da će zbog tih promašaja Banjalučane stići kazna, ali do kraja je Antolović uspio da sačuva netaknutom svoju mrežu.

Borac:
Marijan Antolović, Bojan Marković, Mladen Žižović, Saša Kajkut, Srđan Grahovac, Boris Raspudić, Srđa Knežević, Draško Žarić, Duško Stajić, Dragoslav Stakić, Branislav Krunić

Travnik: Nevres Fejzić, Simbad Terzić, Haris Zatagić, Adnan Kovačević, Neven Laštro, Anel Ćurić, Ivan Batovalja, Adnan Šarić, Deni Simeunović, Jurica Jeleć, Haris Redžepi

Drugoplasirani tim prvenstva Široki Brijeg gubio je u Gabeli pogotkom Tomislava Tomića u 27. minutu, ali su gosti sa Pecare pogocima Varee u 39. minutu odnosno Hrvoja Mišića u 82. minutu uspjeli da preokrenu i osvoje važne bodove koji ih ostavljaju u trci za titulom.

U derbiju začelja, fenjeraš Slavija je savladao pretposljednju Kozaru iz Gradiške (2:1), a najzaslužniji za trijumf bio je dvostruki strijelac Dejan Rašević.

Velež je u Vrapčićima remizirao protiv Leotara (1:1), a istim rezultatom okončan je susret između Zvijezde i mostarskog Zrinjskog (1:1).

Rudar slavio u Tuzli



Prijedorski Rudar savladao je Slobodu u Tuzli (1:2) i osvojio tri velika boda u borbi za opstanak u Premijer ligi Bosne i Hercegovine. Bio je to prvi trijumf Velimira Stojnića otkako je sjeo na klupu prijedorskog tima pošto je u debiju poražen od Borca (1:3).

Prijedorčani su praktično u prvom napadu stigli do prednosti na stadionu "Tušanj". Poslije udarca Damira Rovčanina, loptu je zahvatio njegov imenjak Tosunović, koji je promijenio smjer i prevario golmana Slobode - 0:1.

Stopostotnu šansu za dvostruku prednost Stojnićevog tima propustio je u 9. minutu Miloš Srndović - sam je izišao pred domaćeg golmana, ali je bio neprecizan.

Taj promašaj osvetio se gostima iz Prijedora, pa su Tuzlaci uzvratili, poslije samo dva minuta, kada je Almir Mekić sjajnim udarcem sa 13 metara pogodio mrežu Rudara - 1:1.

U nastavku utakmice na "Tušnju" obje ekipe su željele pobjedu i igrale napadački, ali je svoju šansu realizovao gostujući napadač Miloš Srndović, iskupivši se za promašaj iz prvog poluvremena.

Domaći su poslije drugog vođstva gostiju dali sve karte u napad, što je ostavljalo mnogo prostora za brze kontranapade Rudara, ali su prijedorski napadači u barem tri-četiri kolosalne prilike propustili da do vrha napune mrežu Slobode.

S ovom pobjedom, Rudar je skočio na 10. poziciju sa 21 bodom, dok Tuzlaci imaju bod manje.



Premijer liga BiH, 20. kolo

Sloboda - Rudar 1:2 (1:1)
/Bekić 11 - Tosunović 3, Srndović 63/

Slavija - Kozara 2:1 (1:0)
/Rašević 22, 75 - Pehilj 90/

Velež - Leotar 1:1 (0:1)
/Okić 65 - Sušić 41/

GOŠK - Široki Brijeg 1:2 (1:1)
/Tomić 27 - Varea 39, Mišić 82/

Borac - Travnik 1:0 (1:0)
/Stakić 39/

Zvijezda - Zrinjski 1:1 (0:1)
/Pandža 87 - Marjanović 45+1/

Čelik - Sarajevo 1:1 (1:0)

/Smriko 27 - Suljić 57/

Željezničar - Olimpik 0:0

TABELA: Željezničar 46, Široki Brijeg 42, Borac 39, Sarajevo  37, Olimpik  34, Zrinjski 33, Zvijezda 27, Velež 26, Čelik  25, Rudar 21, Sloboda 20, GOŠK 20, Travnik 19, Leotar 18, Kozara 16, Slavija 16.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC