• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER: Zaslijepljeni "pijevci" i srećni Čelsi

Sanderlend i Totenhem na premijeri 32. kola igrali bez golova, Čelsi u nadoknadi vremena srušio Vigan, a Liverpul ponovo razočarao.

 PREMIJER: Zaslijepljeni "pijevci" i srećni Čelsi  Izvor: MONDO

Totenhem još nije pobijedio u gostima u 2012. godini!

Na Stadionu svjetlosti, u meču koji je mnogo više značio timu Harija Rednapa, Sanderlend je uz "dobar vjetar" iz sudijske pištaljke zaustavio pretendenta na plasman u Ligu šampiona - 0:0.

"Pijevci" su se osvajanjem boda izdvojili na trećem mjestu, ali će Arsenal moći da ih sustigne, ili pretekne, u zavisnosti od ishoda derbi meča sa Mančester sitijem na Emiratima.

Totenhem je bio bliži pobjedi u Sanderlendu. Sudija Kris Foj dva puta je mirne duše mogao da dosudi penal za goste, ali to nijednom nije učinio. Oba puta su domaći igrači igrali rukom.

Prvo je to učinio Barnsli poslije šuta glavom Adebajora u prvom poluvremenu, da bi Tarner u 74. minutu na isti način zaustavio let lopte ka mreži, gdje ju je poslao Van der Vart.

Čelsi poslije plasmana u polufinale Lige šampiona nije baš utjerao strah u kosti Barseloni, pobijedivši Vigan teškom mukom - 2:1.

Jednom od "davljenika" Premijer lige presudio je Huan Mata u 93. minutu, na nevjerovatan način. Fernando Tores tukao je u stilu Marka van Bastena u finalu EP 1988, pogodio stativu, od koje se lopta odbila u Matine grudi i u mrežu nemoćnog Alija Al Habsija!
Prvo vođstvo "plavcima" donio je Branislav Ivanović na asistenciju Raula Meireleša, ali iz očiglednog ofsajda. Hladan tuš za publiku na Stamford Bridžu bio je izjednačujući pogodak Mohameda Dijamea sa ivice kaznenog prostora, međutim, to nije bilo dovoljno da Vigan izbjegne poraz.

Čelsi i Njukasl ostaju na deobi petog i šestog mjesta, kao prije ovog kola, sa realnim izgledima da u poretku najbolja četiri tima istisnu Totenhem ili Arsenal. Biće uzbudljivo u narednih šest kola...

Liverpul se poslije osvajanja Liga kupa usredsredio na FA kup (polufinale sa Evertonom iduće subote), dok u prvenstvu nastavlja nemilice da rasipa bodove.

Aston Vila dugo je na Enfildu imala minimalnu prednost, da bi Luis Suarez u 82. minutu donio ekipi Kenija Dalgliša zasluženi bod. Danijel Ager glavom je pogodio stativu, a Urugvajac matirao Šeja Givena iz neposredne blizine.

"Redsi" su tako uz dosta muke prekinuli seriju od tri poraza u Premijer ligi, odnosno šest u prethodnih sedam kola.

Da je Liverpul pored manjka kvaliteta u deficitu i sa srećom, najbolje se vidi po šansi koju je krajem prvog poluvremena propustio Dirk Kajt. Holanđanin je sa samo dva metra uspio da prebaci prečku, dok je Suarez u 55. minutu pogodio stativu udarcem glavom.

Pedantni Englezi izračunali su da je to igračima Liverpula 33. put ove sezone da pogađaju okvir gola! Ager je prilikom izjednačenja to učinio i 34. put...

REZULTATI 32. KOLA:

Sanderlend - Totenhem 0:0

Bolton - Fulam 0:3 (0:2)
/Dempsi 30, 45, Dijara 80/

Čelsi - Vigan 2:1 (0:0)
/Ivanović 62, Mata 90+3 - Dijame 82/

Liverpul - Aston Vila 1:1 (0:1)
/Suarez 82 - Herd 10/

Norič - Everton 2:2 (1:1)
/Hauson 39, Holt 76 - Jelavić 22, 61/

Vest Bromvič Albion - Blekburn 3:0 (1:0)
/Olson 7ag, Fortjun 69, Ridžvel 85/

Stouk - Vulverhemton 18.30

u nedjelju:

Mančester junajted - Kvins Park Rendžers 14.30
Arsenal - Mančester siti 17.00

odigrano u petak:

Svonsi - Njukasl 0:2 (0:1)
/Sise 5, 69/

TABELA: Mančester j. (-1) 76, Mančester s. (-1) 71, Totenhem 59, Arsenal (-1) 58, Čelsi 56, Njukasl 56, Everton 44, Liverpul 43, Sanderlend 42, Fulam 42, Norič 40, VBA 39, Svonsi 39, Stouk (-1) 38, Aston Vila (-1) 34, Bolton (-1) 29, KPR (-1) 28, Blekburn 28, Vigan 28, Vulvs (-1) 22 boda.

(MONDO, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC