• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Zvezdina "petarda" pred Humsku

Crvena zvezda - Metalac 5:0 (2:0)! Golovi Evandra, Lazovića, Borhe, Kadua i Milivojevića, debi Asamoe, novi ulazak Pašeka.

 JSL: Zvezdina "petarda" pred Humsku  Izvor: MONDO

Rutinski, sa pola snage, taman koliko je potrebno četiri dana pred utakmicu sezone.

Fudbaleri Crvene zvezde "otaljali" su posao ove subote protiv posljednjeg tima lige, Metalca iz Gornjeg Milanovca, zabilježili pobjedu u Superligi poslije izgubljena dva boda u Kragujevcu i sačuvali svježinu i zdravlje pred revanš meč polufinala Kupa Srbije u srijedu u Humskoj.

Pred oko 10.000 navijača: Crvena zvezda - Metalac 5:0 (2:0). Strelci su bili Evandro Goebel u 27, Darko Lazović u 31, Kristijan Borha u 50, Kadu Mendeš iz penala u 56. i Luka Milivojević u 90. minutu.

Metalac je 53. minutu ostao sa desetoricom na terenu, jer je Kontor Ovusu dobio drugi žuti karton zbog oštrog starta nad Milivojevićem.

Pored upisana tri boda, ovaj meč ostaće upamćen i po tome što je u dresu Crvene zvezde prvi put zaigrao Ganijac Natanijel Asamoa, koji je zimus stigao u klub. On je u drugom poluvremenu zamijenio Lazovića, a potom je i drugi put ovog proljeća zaigrao i Vinisijus Pašeko.

Crvena zvezda se trećom ubjedljivom pobjedom na Milanovčanima, koji su tri puta dolazili na "Marakanu" i zabilježili gol razliku 0:10, vratila na osam bodova zaostatka za Partizanom, koji ranije u subotu nije kiksnuo na potencijalno teškom gostovanju u Subotici.

Stoga, može se reći da će ekipa Roberta Prosinečkog naredne srijede igrati najvažniju utakmicu u dosadašnjem toku sezone, kada na stadionu najvećeg rivala bude tražila prolaz u finale Kupa sa 2:0 u džepu iz prve utakmice.

Utakmica sa Metalcem imala je neočekivan početak, jer je u devetom minutu Milan Svojić pogodio stativu! Ofanzivni vezista gostiju bio je najviši u skoku na "prvoj" stativi posle kornera, šutirao temenom i pogodio okvir gola.

Isti igrač potom je pokušao da direktno iz kornera pogodi gol, ali je Boban Bajković uspio da je izbije sa gol crte!

To je trglo prilično hladne crveno-bijele, koji su krenuli ka golu gostiju i onda posao obavili za samo pet minuta.

Prvo je stopostonu šansu promašio Kadu, kada je centaršut večeras odličnog Nikole Petkovića poslao preko gola sa samo 11 metara. Najbolji strelac Zvezde ove sezone uspio je u trku da primiri loptu, ali je onda zapeo iz sve snage i prebacio prečku.

Prvi pogodak viđen je u 27. minutu. Darko Lazović izveo je korner sa desne strane, Nikola Maksimović bio najviši u sredini šesnaesterca, zahvatio loptu glavom tako da je na "drugoj" stativi pronašao samog Evandra, a on je potom imao lak posao da je samo ubaci u mrežu. Bio je to osmi gol Brazilca u Superligi...

Prednost domaćih duplirana je poslije samo četiri minuta. Motivisani Petković protrčao je po lijevoj strani terena, centrirao, a Darko Lazović levicom pogodio mrežu Metalca. Bio je to volej pogodak Zvezdinog krilnog napadača, sedmi u sezoni.

Odmah po povratku na teren, domaći su nastavili da kidišu prema Kljajiću, koji je treći put savladan u 50. minutu. Brzi Filip Kasalica prošao je po desnoj strani i odlučio da asistira Borhi, koji je imao lak posao da loptu proslijedi u praznu mrežu.

Šest minuta kasnije, Vladimir Vujović oborio je Petkovića u svom šesnaestercu, a Kadu sa bijele tačke postigao deseti gol u Superligi.

Na kraju, uz pomoć defanzivaca Metalca, slavljenik Luka Milivojević poklonio je sebi gol za 21. rođendan. U 90. minutu postavljeno je konačnih 5:0!

CRVENA ZVEZDA: Bajković - Vešović, Maksimović, Tošić, Petković - Milivojević, Kadu, Evandro - Lazović, Kasalica - Borha.

METALAC: Kljajić - Stamenković, Kontor, Mitrović, Živanović - Vujović, Svojić, Lukić, Đorić, Simović - Krnjinac.

(MONDO, foto: Beta)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC