• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Nemam objašnjenje...

Partizanov trener ne može da shvati zašto su se njegovi igrači toliko ispromašivali i načinili toliko grešaka u dvomeču sa Zvezdom.

 Grant: Nemam objašnjenje... Izvor: MONDO

Porazi uvijek bole. Bol je znatno veći kada su oni pretrpljeni od "vječitog rivala", a naročito kada označe gubitak trofeja.

Crno-bijelima dodatni nemir donosi uvjerenje da su bolji od crveno-bijelih i činjenica da su u 180 minuta borbe stvorili (i promašili) čak 11 prilika, kako su samo izbrojali.

Poslije drugog uzastopnog poraza od Crvene zvezde identičnim rezultatom (0:2) u polufinalu Kupa Srbije, trener Avram Grant priznaje da ne zna kako su njegovi igrači uspjeli tako da se ispromašuju.

"Iskreno, nemam objašnjenje. Nije lako stvoriti toliko šansi, ali i to što smo ih stvorili govori nešto. Neko kaže da su promašene zbog pritiska, ja to ne prihvatam, jer je on sastavni dio fudbala", počeo je Izraelac.

Grant kaže da će podrobna analiza loše realizacije tek uslijediti i da za sada ništa nije rekao igračima, jer ne voli da na njih svaljuje krivicu.

Ipak, poslije Lotara Mateusa i Jirgena Rebera, postao je treći strani trener pod čijim vođstvom crno-bijeli nisu dali ni gol u "vječitom derbiju".

"Kao trener pred utakmicu razmatram mnogo mogućih scenarija i uvijek sanjam da napravimo mnogo šansi. Možda su igrači krivi što nismo dali gol?! Volim da rušim tradicije i pokušaćemo da to učinimo 6. maja kada ponovo budemo igrali sa Zvezdom".

Međutim, nije samo navala bila problem u dvomeču sa Zvezdom. Ni odbrana se nije proslavila, a posebnu brigu mu donosi podatak da se mreža Partizana nije zatresla samo na tri od deset proljećnih utakmica.

"Koncentracija? Neorganizovanost", pita se Grant umjesto da ponudi odgovor.

Crveno-bijeli su sva četiri gola dali na isti "kalup".

"Slažem se... Pred svaki primljeni gol gubili smo loptu, bilo na njihovoj polovini bilo pred našim šesnaestercem. Svako ima pravo na grešku, ali kada se one ponavljaju, o tome mora ozbiljno da se razmišlja. U velikim utakmicama ne smije ništa da se poklanja protivniku".

Kada je došao u Partizan, Grant i predsjednik Dragan Đurić najavljivali su pohod na "duplu krunu". Od toga neće biti ništa, jer je jedan trofej otišao u nepovrat.

"I kada se igraju dvije utakmice, to je kao da se igra jedna - Kup je takvo takmičenje u kome su iznenađenja česta. Ispali su Vojvodina od Borca, u Španiji Real Madrid, u Engleskoj Mančester junajated... Da me ne razumijete pogrešno, želim da pobjeđujem uvijek, čak i u prijateljskim utakmicama, ali prvenstvo je ipak važnije".

Podsjietio je strateg šampiona Srbije na kadrovske probleme sa kojim se suočio. Marko Šćepović se povrijedio zimus, sada i Eduardo, pa je ostao na samo dva napadača. Takođe, probleme sa povredama imali su i Aleksandar Lazevski, Saša Ilić, od srijede i Mohamed Kamara...

"Ne tražim izgovor, ali nije lako nositi se sa tim problemima. Ipak, to je dio moje profesije - da se borim sa time".



Pokušaće da "napravi" napadača.

"Definitivno razmišljam o tome. Međutim, nije lako tek tako mijenajti pozicije igračima. Volim da se borim, a sada mi to nije omogućeno, jer jednostavno ne postoji rješenje, ne mogu se kupovati igrači, a takav razvoj događaja niko nije mogao da predvidi".

Sin Danijel mu je bio talisman, njegovi timovi su kao po pravilu pobjeđivali kada ih je gledao mlađi Grant. Sada je ta tradicija srušena, jer je Danijel bio u Humskoj u srijedu uveče.

"Najteže je kada treba da pogledate u tužno lice sina. A ja sam upravo to morao poslije poraza u derbiju. Bio je veoma, veoma tužan. Rekao mi je da bi on možda dao gol... Bio je na utakmicama svuda po svijetu, ali bio je impresioniran atmosferom na stadionu".

Avram Grant još nije razgovarao sa predsjiednikom Đurićem posjle eliminacije iz Kupa.

"Često razgovaramo mada postoji jezička barijera, jer on ne zna engleski. Nismo pričali poslije derbija, ali sigurno je da niko nije srećan poslije poraza. U svakom slučaju, sviđa mi se njegova ambicioznost i naši ciljevi se ne mijenjaju".

Upitan da li je uvjeren u osvajanje titule sedam kola prije kraja šampionata sa osam bodova prednosti, Avram Grant je odgovorio:

"Po prirodi sam optimista, ali u fudbalu ništa nije sigurno. Šta god se obilježi kao 'sigurno', ne bude tako. Siguran sam samo da smo zaslužili titulu".

NAĐ: SAMI SMO KRIVI



Koordinator sportskih komisija Partizana Albert Nađ žalio je neposredno poslije poraza od Zvezde za propuštenim šansama. Ništa se u njegovom razmišljanju nije promijenilo ni dan kasnije.

"Uvijek je teško poslije poraza, a naročito kada se izgubi od najvećeg rivala, i to dva puta za 20-ak dana. Za to smo sami krivi", počeo je Nađ i dodao:

"Visoku cijenu smo platili za promašaje i individualne greške. Realno, Zvezda je zaslužila da se plasira u finale, jer je dobila oba meča".

Partizanov operativac zahtijeva od igrača da već u subotu u prvenstvenom meču sa Javorom ponove pristup igri iz prvog poluvremena utakmice sa Radom.

"Prvo poluvrijeme u Subotici, na primjer, nije bilo na nivou na kome Partizan treba da bude. Brinu me oscilacije".

Diplomatski je odgovorio na izjave igrača Nikole Aksentijevića, koji je apostrofirao neslogu na terenu, i Milana Smiljanića, koji je rekao da crno-bijeli nisu djelovali kao tim.

"Oni to najbolje znaju... U srijedu je bilo mnogo propusta. I pored toga stvorili smo mnogo šansi, od kojih je bar jedna morala da bude realizovana".

Ne priznaje da Partizan u ekipi ima "istrošene" igrače.

"Del Pjero je možda Juventusu donio titulu", podsjetio je Nađ na pogodak italijanske i svjetske legende u srijedu uveče protiv Lacija.

"Uvijek je bilo i biće polemike poslije neuspjeha. Mora da postoji mješavina mladih i iskusnih u timu. Uzmimo primjer Vukića. O njemu su pričane bajke u finišu jesenjeg dijela sezone, pa početkom proljećnog su svi sumnjali u njega, a onda ga opet hvalili. Nije poznato da Saša Ilić nedjeljama vuče povrede i da igra pod bolovima"...

Ne želi da upire prstom ni u koga.

"Svi snose odgovornost, kao što su u pobjedama svi zaslužni. Fudbal je kolektivni sport. Stojim iza tvrdnje da je Partizan najbolji u Srbiji i igrače ću braniti dokle god rade maksimalno i ispunjavaju zadatke, ali ću ih i kritikovati kada to ne budu činili", zaključio je Albert Nađ.

(R.J, foto Beta, MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC