• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Crno-beli kurs - Liga šampiona

Trener fudbalera Partizana Slaviša Jokanović označio u ponedeljak početak priprema. Ciljevi su odbrana primata u Srbiji i napad na Ligu šampiona.

 Crno-beli kurs - Liga šampiona Izvor: MONDO

Odmorni i nasmejani, uprkos paklenoj vrućini od ranog jutra, sišli su fudbaleri Partizana sa šampionskih lovora i počeli pripreme za novu sezonu.

Trener Slaviša Jokanović "prozvao" je svoje igrače u ponedeljak u prepodnevnim satima i izveo ih na prvi trening.

Prethodno, osvajače duple krune iz prošle sezone i njihove nove saigrače pozdravio je predsednik Partizana, Tomislav Karadžić.

"Otvaramo deonicu na putu, kako političari kažu, evropskih integracija. Naš cilj je Liga šampiona, ali ako u tome ne uspemo, naći ćemo način da to obrazložimo javnosti. Ni Liga UEFA nije zanemarljiv domet. Paraleleno moramo da ispunjavamo i zadatke vezane za domaću scenu", počeo je Karadžić.

Predsednik crno-belih je igračima ispričao anegdotu kao putokaz na početku priprema.

"Pričao sam svojevremeno sa Sinišom Mihajlovićem, koji mi je dok je igrao u Italiji rekao da posle svakog treninga ostane da samostalno uradi 250 sklekova i još 45 minuta izvodi slobodne udarce. Zato nemojte da zabušavate, jer će vam se sve vratiti kasnije".

Karadžić je igračima pokušao da objasni i minula dešavanja u klupskoj upravi.

Poznato je da je predsednik Partizana podneo zahtev za smenu člana UO, Bojana Radovanovića, zbog svađe sa Ratomirom Babićem.

"Partizan je stabilan klub, imamo čvrste i principijelne odnose i na tom putu nas ništa neće zaustaviti. Ako igrač na terenu može da dobije crveni karton zašto ne može i član uprave", pitanjem je završio Karadžić.

Direktor Ivan Tomić nije dužio priču:

"Ključno je da svaki trenutak proveden na terenu i u Sportskom centru iskoristite za unapređenje kako bismo ponovili uspehe iz prošle sezone i nadogradili ih u Evropi".

Trener Jokanović je na "prozivci" brojao do 34 iako će se ekipi tek krajem meseca priključiti dvojica pojačanja - Kamerunac Aleksis Ngambi i Tunišanin Kamel Zaim. Podrazumeva se da će spisak prvotimaca uskoro biti značajno skraćen.

"Sve što smo uradili u prošloj sezoni mora da bude arhivirano. Opet je pred nama borba za dva trofeja, ali i prilika da se dokažemo u Evropi. Ne sumnjam da Partizan može da odradi te zadatke", naglasio je Jokanović pre nego što je poveo učenike na prvi radni sastanak u svlačionicu, a zatim i na teren.

Pored novajlija Stevanovića (OFK Beograd), Bogunovića (Rad) i Petrovića (Radnički, Obrenovac) i nekolicine igrača iz Teleoptika, među crno-belima se našao i Nigerijac, Alfred Omoese Emijeraje.

Visoki (190) napadač je na preporuku Dragana Ćirića došao na probu. Igrao je za Grashopers, francuski Rems i u poslednjih šest meseci ponovo u Švajcarskoj, za Delemont.

Okupljanju crno-belih prisustvovao je i novi potpredsednik, a bivši generalni sekretar, Gordan Petrić.

Do promena je došlo i u stručnom štabu. Umesto Dejana Ilića, koji je sa Vladimirom Vermezovićem otišao u Spartak iz Trnave, novi kondicioni trener biće Aleksandar Mitić, nekadašnji trener u Atletskom klubu Radnički, koji je poznat i po radu sa rukometašima.

Fudbaleri Partizana će se već u četvrtak 26. juna "preseliti" na Taru gde će boraviti do 5. jula kada se vraćaju u Beograd.

Pet dana kasnije otići će na završni deo priprema u Švajcarsku (mesto Špic blizu Berna) gde će igrati protiv Beitara, Botafoga, Grashopersa i Rapida iz Bukurešta.

Crno-beli su pripreme počeli pre ostalih zbog učešća u kvalifikacijama za Ligu šampiona u kojima će startovati u drugom kolu, 29. ili 30. jula.

Prvi rival i precizan termin utakmica biće im poznat posle žreba zakazanog za 1. jul.

(www.mtsmondo.com, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC