• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Ljorente: Htio sam da plačem od sreće

Napadač Atletiko Bilbaa, strijelac odlučujućeg gola za plasman u finale Lige Evrope, izjavio da je njegov klub napravio istorijski uspjeh.

 Ljorente: Htio sam da plačem od sreće Izvor: MONDO

Klub iz Baskije, nakon što je eliminisao Mančester junajted i Šalke, nadigrao je Sporting (3:1) i izborio prvo evropsko finale poslije 35 godina i poraza od torinskog Juventusa u finalu Kupa UEFA 1977.

"Ovo je nevjerovatno. Prvi put htio sam da zaplačem na terenu jer smo ispisali novu stranicu istorije. Ovo je iznad riječi, ovo je najbolje", izjavio je Fernando Ljorente.

Španski reprezentativac pogodio je protivničku mrežu u samom finišu susreta, kada su svi očekivali produžetke pri rezultatu 2:1 za Atletik, kao što je bilo i u prvom meču za Sporting u Lisabonu.

"Nadam se da ćemo ovakav posao uraditi i u finalu, vjerujem u pobjedu. Ovi igrači i navijači su to zaslužili", poručio je Ljorente, čijem klubu predstoji i finale Kupa kralja u kojem se sastaju sa Barselonom.

Strijelac vodećeg pogotka Susaeta ocijenio je da je u odličnom dvomeču dva kluba na kraju ipak prošao bolji.

"Oni su bili bolji u prvom meču, ali smo znali da će na našem San Mamesu biti drugačija priča. Malo nas je poremetio njihov gol u prvom poluvremenu, međutim, bili smo jaki i na kraju stigli do pogotka kojeg smo željeli i koji nas je odveo do zasluženog trijumfa", rekao je Susaeta.

Atletik Bilbao će u španskom finalu 9. maja u Bukureštu igrati protiv Atletiko Madrida, koji je eliminisao Valensiju.

Madriđani su bili bolji od Valensije i u revanšu (1:0), nakon što su prvi meč kod kuće dobili sa 4:2.

Trener Dijego Simeone ocijenio je da je njegovom timu bio olakšan posao zbog povrede Serhija Kanalesa, koji je je u 58. minutu susreta na "Mestalji" iznijet sa terena na nosilima.

"Znali smo da će povreda Kanalesa predstavljati udarac za njih. Kontrolisali su igru i pritisli nas, ali smo napravili taktičku izmjenu i u drugom poluvremenu nismo imali problema. Sve je riješeno kada je Adrijan postigao prelijep pogodak", rekao je Simeone, čiji je tim u završnici sačuvao pobjedu sa desetoricom, nakon što je Tijago isključen zbog udaranja Soldada.

(Tanjug, foto: Beta/AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC