• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Dijaru držimo u kutiji

Trener Partizana našalio se na račun svoje muke sa napadačima. Još dvojica dolaze na probu. Tri pojačanja iz inostranstva.

 Grant: Dijaru držimo u kutiji  Izvor: MONDO

Crno-bijeli bi već u nedjelju, osvajanjem makar boda protiv Borca u Čačku, mogli da ovjere petu uzastopnu titulu.

Trener Avram Grant tokom cijelog proljećnog dijela sezone kuburi sa napadačima, a sada je taj problem dostigao vrhunac. Marko Šćepović se još od februara oporavlja od operacije koljena, odnedavno i Eduardo, a na listi povrijeđenih sada je Lazar Marković (mišići trbušnog zida).

Iako Izraelac tvrdi da još ne zna da li će najmlađi napadač biti spreman za meč u Čačku, za očekivati je da ga poštedi.

"Ne znam da li znate, ali Dijaru držimo u kutiji", našalio se trener Partizana na račun jedinog spremnog napadača.

Kada se Marković povrijedio i napustio teren u 30. minutu utakmice sa BSK-om, Grant je uveo Davida Mangu.

"Prekomandovao sam ga u napadača iako to nije njegova pozicija. Uvijek se borim sa problemima, ali sada činjenice govore za sebe - nevjerovatno je bez koliko smo napadača ostali u kratkom periodu".

Miloš Ostojić i golman Nikola Petrović su debitovali za prvi tim u posljednja dva kola. Dakle, Grant ukazuje povjerenje mladima, a tu praksu želi da nastavi.

"Nikola Aksentijević igra već neko vrijeme, povremeno i Saša Marković. Nikola Ninković i Dejan Babić su dobro radili na treninzima i ukazaću im priliku... Ne znam da li baš protiv Borca, ali sigurno hoću".

S druge strane, Borac je u nezavidnom položaju. Finalista Kupa je pred ispadanjem iz Superlige i upravo protiv Partizana će tražiti bodove spasa. Grant može da pretpostavi kako je njegovom kolegi iz Čačka, Slavku Vojčiću, jer je svojevremeno bio u istoj situaciji, kada je sjedio na klupi Vest Hema.

"Ne znam koju će taktiku postaviti, znam samo da su im bodovi neophodni", rekao je izrealski stručnjak i dodao:

"Ali drago mi je što se povlači paralela između Borca i Vest Hema, odnosno između Premijer lige i srpske Superlige, jer znači da je ona napredovala. U Vest Hemu smo njegovali tradiciju pružanja šansi mladim igračima i tome smo platili ceh", osvrnuo se Grant na ispadanje sa "čekićarima" iz elitne engleske lige.

TROJICA STRANACA ZA JAČI PARTIZAN

Grant je potvrdio da se Hari Agombar vratio u Englesku poslije nedjelju dana provedenih na probi u Partizanu.

"Nismo donijeli nikakvu odluku u vezi sa njim, vjerovatno će nam još dvojica igrača doći na probu poslije meča sa Zvezdom, pa ćemo tek onda donositi zaključke. Važno je i to koliko će nam stranaca biti dozvoljeno da imamo u timu sljedeće sezone, jer smo načuli da će opet moći četvorica. Nevjerovatno je da tri nedjelje pred završetak sezone još nemamo tačne informacije", rekao je Grant.

Agombar je došao iz Grejs Atletika, člana osme engleske lige, pa je s toga uslijedilo šaljivo novinarsko pitanje: "Da li planirate da dovedete napadača Flitvuda?"

"Ne", nasmijao se Grant i dodao:

"Ali, dali ste mi ideju".

S obzirom na to da je "parni valjak" nadomak trona, logično je da se u Humskoj 1 uveliko razmišlja o predstojećem prelaznom roku. Međutim, kako tvrdi šef struke, još je rano da se konkretno govori o imenima.

"Pratimo nekoliko igrača iz domaće lige, a dovođenje stranaca zavisiće i od budžeta o čemu ću tek da razgovaram sa predsjednikom. Ne očekujem veliki budžet, jer znam da nisam u Engleskoj ili Španiji, ali pokušaćemo da dovedemo igrače koji će nam unaprijediti tim. Želio bih novajliju u svakoj liniji, a konkretne pozicije za sada zadržaću za sebe. U svakom slučaju, nadam se da ćemo dovesti trojicu stranaca, jer ovdje imamo dobru bazu".

Zvonimir Vukić je u razgovoru za MONDO iznio mišljenje da su za ozbiljniju rolu u Evropi neophodna četiri-pet pojačanja.

"Znam da ne možemo da se pojačavamo iz najjačih liga, ali nećemo dovoditi igrače samo zato što su jeftini. Pravićemo tim kao da ćemo imati težak žrijeb u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a ako bude lakši, tim bolje".

"NEĆU IĆI NA FINALE LIGE ŠAMPIONA"

Grant neće putovati u Minhen 19. maja na finale Lige šampiona (Bajern - Čelsi) iako mu ne bi bio problem da nabavi ulaznicu. Podsjećanja radi, za duel na Alijanc areni trebovano je više od milion karata.

"Imam prijatelje u oba kluba i mogao bih da dođem do ulaznica, ali ne mogu da idem jer ovdje imam posla. Inače, znam kakva je potražnja pred finale, jer bio sam učesnik jednog i vjerujem da bi stadion bio pun i da ima kapacitet milion mjesta", završio je Avram Grant.

(R. J. - MONDO, foto MN Press, Partizan.rs)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC