• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Ko vlada Mostarom?

U nedjelju se u mostarskim Vrapčićima igra gradski derbi između Veleža i Zrinjskog u okviru 24. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Ko vlada Mostarom? Izvor: MONDO

Rođeni u gradski okršaj ulaze sa novim trenerom Asmirom Džafićem, pred kojima je veliki izazov. Bodovi su postali imperativ za Velež, ali Džafić je pokušao da smanji tenzije gradskog derbija.

"Želim da ekipa derbi dočeka bez opterećenja. Iako se radi o specifičnoj utakmici emocije se na terenu moraju izbaciti jer kada igraš pod pritiskom onda nisi racionalan i praviš greške, što naravno nije poželjno. Svjestan sam da je ovakva utakmica uvijek izazov i da svaki igrač ima veliku želju. Međutim, želim igračima da prenesem da Velež mora ići na pobjedu u svakom meču. Sasvim je nebitno da li igramo sa Zrinjskim ili Željom ili gostujemo u Gradišci ili nekom drugom stadionu. Samo na taj način možemo do velikih rezultata u sezonama koje su pred nama", izjavio je Džafić, prenosi klupski sajt.



U nedjeljnoj utakmicu "rođeni" će biti oslabljeni.

"Samir Merzić je dobio crveni karton u Travniku, a ne možemo računati ni na Anela Hebibovića. Slobodan Lakičević je pod upitnikom, ne želim da igra po svaku cijenu, pa da pogorša povredu. Testiranja će pokazati da li se dovoljno oporavio".

Mostarski derbi biće prilika da odmjeri snage sa nekadašnjim saigračem iz Veleža Slavenom Musom, koji sjedin na klupi Zrinjskog.

"Riječ je o odličnom čovjeku i veoma dobrom treneru", komplimentirao je Džafić kolegu s protivničke klupe.



Imperativ pobjede imaće i Zrinjski, kome u trci za Evropom, banjalučki Borac bježi tri boda, pa je derbi u Vrapčićima možda i posljednja prilika da ''plemići'' uhvate priključak.

''Naravno da idemo na tri boda koja nas ostavljaju u utrci za Evropu, ali isto tako znamo da će Velež biti motivisan zbog novog trenera, koji bi im mogao da donese pozitivan šok'',
izjavio je trener Zrinjskog Slaven Musa.

Sa kolegom iz Veleža je veliki prijatelj.

''Sa Asmirom sam zajedno počeo igrati u Veležu, zajedno smo osvojili Omladinski Kup Jugoslavije. Ostali smo u dobrim odnosima i iskreno mi je drago što je dobio šansu da se dokaže. Divan je čovjek i, od srca mu želim puno uspjeha u radu'', uzvratio je komplimentima šef struke ''plemića''.

''Ali, u nedjelju želim da budem bolji od njega'', zaključio je on.

Utakmica se igra s početkom u 16.30 časova uz direktan TV prenos na BHT 1, a ostale parove 24. kola pročitajte OVDJE.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC