• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Monday, MAN-ic, Monday

Italijan, naizgled, mirno očekuje utakmicu nad utakmica u engleskom fudbalu. "A što bih bio nervozan?", kaže Manćini.

 Monday, MAN-ic, Monday Izvor: MONDO

Dok trener Mančester junajteda ser Aleks Ferguson "treperi" pred okršaj sa gradskim rivalom, Mančester sitijem u ponedjeljak, u kojem će se odlučivati o tituli prvaka Engleske, njegov kolega Roberto Manćini kulira.

Ili se bar pravi da kulira i da je opušten.

Hladnokrvni Italijan, tako engleski mediji pišu o Manćiniju dva dana pred mančesterski derbi koji će gledati cio svijet.

"Ne, nisam nervozan. A zašto bih bio zabrinut? U vrhu smo lige, gdje smo od početka sezone. Tu smo i željeli da budemo", kaže, naizgled, opušteni Manćini.

Mančester junajted je prokockao velikih +8 nad Sitijem. Sada je +3, a u ponedjeljak bi Siti mogao da ga pretekne na čelu tabele. Ser Aleks Ferguson je još prije nekoliko dana izjavio: "Ovo je moj najvažniji derbi u sezoni".

Manćini je, vjerovatno opušten ili se bar tako ponaša i odgovara na pitanja, zato što je prije nekoliko dana dobio snažan vjetar u leđa od vlasnika Sitija šeika Mansura. Čovjek je rekao da zadovoljan igrama i plasmanom tima i da neće biti strašno ako ne bude osvojena titula ove sezone i da ima povjerenje i u igrače i u stručni štab.

Italijanu to, naravno, prija.

"Vlasnici Sitija su pametni ljudi i razumiju da je potrebno vrijeme da bi se stvorio pobjednički tim.Kad počnete da pravite tim potrebno je vrijeme da igrali upoznaju vas, a i vi njih. Mene vodi samo jedna ideja - da pobjeđujem. A kad imam takav tim kao što je Siti onda je ta ideja i želja još veća", rekao je Manćini, koji je za dvije godine u Sitiju osvojio trofej u FA Kupu i odveo tim u Ligu šampiona. Možda i do titule prvaka Engleske, prve poslije više decenija.

On je otkrio da u početku rada u Sitiju nije išlo glatko.

"Sa pojedinim igračima nisam bio na istoj liniji razmišljanja, da tako kažem. Ali, vremenom su počeli da shvataju šta želim. Treba imati anđele koji ponekad postaju pravi kurvini sinovi!", slikovit je Manćini.

Manćini je za magazin "GQ" otkrio i da vidi sebe kao selektora engleske reprezentacije.

"Da, veoma bih to volio! Zašto ne?", bio je odgovor Italijana.

(MONDO - foto: AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC