• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PRIMERA: Real se iskalio na Sevilji

Real Madrid je šampion Španije. Bar na osam sati. Madriđani pobijedili Sevilju 3:0, dva gola Benzeme.

 PRIMERA: Real se iskalio na Sevilji  Izvor: MONDO

Melem na ranu za Kristijana Ronalda, Žozea Murinja, uopšte za Real Madrid i njegove navijače poslije eliminacije u polufinalu Lige šampiona biće titula prvaka Španije, prva posle 2008. godine.

Madriđani rade ono što treba da bi sačuvali veliku prednost koju imaju nad Barselonom - pobjeđuju.

Da će Real prekinuti dominaciju Barse jasno je od prošlog vikenda kada su Madriđani u El Klasiku pobijedili 2:1, pa je nedjelju dana kasnije bila prilika da se na "Santjago Bernabeu", prije nedjeljnog ručka, proslavi titula, iako ona još nije matematički obezbijeđena.

Doduše, ako Barsa večeras izgubi od Raja Valjekana, Real će i matematički biti šampion.

Nedjeljni matine, neobičan termin za Real Madrid. Navikli smo da gledamo "kraljeviće" pod svjetlima stadiona "Santjago Bernabeu". Ali, ni ovaj termin nije poremetio ekipu Žozea Murinja.

Real je, po navici, pobijedio Sevilju, ovog puta 3:0. Poslije uvodnog gola Kristijana Ronalda, uslijedila su još dva Karima Benzeme, od kojih je jedan bio srećan.

Ovo je bila sedma uzastopna pobjeda Reala nad Seviljom, ako se uračunaju i utakmice u Kupu kralja. Real je u prethodna dva duela deklasirao Sevilju identičnim rezultatom - 6:2, i to oba puta na "Sančez Pishuanu".

U prvom poluvremenu jedan gol u mreži Sevilje, a moglo je da ih bude još nekoliko. Goste iz Andaluzije "načeo" je Kristijano Ronaldo u 19. minutu, svojim 43. golom u ovosezonskoj Primeri, na asistenciju Benzeme.

Benzema je dodao do Portugalca, koji se nalazio iskosa sa lijeve strane u gostujućem šesnaestercu, "zalomio" Kokea i poslao loptu u ugao gola.

Ronaldo je u prvom dijelu pogodio stativu, poslije indirekta u šesnaestercu Sevilje.

Sevilja je odlučnije ušla u drugi dio meča i mogla je da izjednači poslije solo akcije Alvara Negreda, koji je najprije zalomio Pepea, a potom požurio da šutne. Iker Kasiljas je refleksno reagovao i odbranio jednom rukom.

Umjesto da bude 1:1, na semaforu je minut kasnije pisalo 2:0. Igrao se 48. minut, Anhel di Marija je sjajno poslao loptu pred gol Varasa, defanzivac Sevilje Koke je u nameri da je izbaci u korner šutnuo, ali nije video da mu se Benzema prikrao iza leđa. Lopta se od noge Francuza odbila u gol. Benzema je u ovom slučaju bio srećni dobitnik.

Samo četiri minuta kasnije Real je postigao treći gol, ali je tome prethodio previd sudije. Dopustio je Realu da razvije akciju, iako je jedan igrač Sevilje bio fauliran u polju Madriđana. Igrači Reala se nisu na to obazirali, Marselo je poslao preciznu dijagonalu Serhiju Ramosu, koji je centrirao i pronašao usamljenog Benzemu, koji golaom postiže svoj 20. gol u sezoni. Sada ima jedan manje od Gonzala Iguaina.

"Kampeones, kampeones, ole, ole, ole", odjekivalo je stadionom u Madridu.

Real je već oborio jedan rekord u Primeri. Do sada je postigao 112 golova, a taj skor će sasvim sigurno popraviti do kraja sezone. Ali, Real može i da postane novi rekorder što se tiče osvojenih bodova u jednoj sezoni. Sada ih ima 91, a ako ostvari još tri pobjede, imaće 100, čime će za jedan bod preteći Barseloninih 99 poena iz sezone 2009/10.

Malaga je u direktnom okršaju za treće mjesto, koje vodi u Ligu šampiona (četvrto u kvalifikacije) pobijedila Valensiju pogotkom Kamaća u 27. minutu - 1:0.

Malaga se izjednačila sa "slijepim miševima" (po 55 bodova) i trenutno je ispred njih zbog bolje gol-razlike, ali će, u slučaju da prvenstvo završe sa istim brojem bodova, Valensija biti ispred jer je na Mestalji pobijedila 2:0 (gleda se međusobni skor).

Ekipa Manuela Pelegrinija prekinula je lošu tradiciju, jer Malaga nije savladala Valensiju još od maja 2001. Od tada odigrali su 17 utakmica, a samo su četiri završene remijem!

Posao domaćinu bio je olakšan u posljednjih pola sata, jer je isključen Feguli.

Na La Romaredi se i dalje nadaju opstanku. Saragosa je, bez Ivana Obradovića u sastavu, savladala finalistu Lige Evrope, Atletik Bilbao 2:0 (1:0).

Gosti iz Baskije očigledno iscrpljeni od revanša polufinala Lige Evrope u kome su eliminisali Sporting "pali" su pred silno motivisanim domaćinom.

Saragosa se po broju bodova izjednačila sa Sportingom iz Hihona (po 34), a prvi tim van zone ispadanja, Viljareal, bježi im četiri boda.

REZULTATI 35. KOLA:

nedjelja:

Real Madrid - Sevilja 3:0 (1:0)
/Ronaldo 19', Benzema 48', 52'/

Saragosa - Atletik Bilbao 2:0 (1:0)
/Ariol 28, Aponjo 51/

Malaga - Valensija 1:0 (1:0)
/Kamaćo 27/

Betis - Atletiko Madrid
Rajo Valjekano - Barselona

subota:

Espanjol - Sporting 0:3
Hetafe - Majorka 1:3
Levante - Granada 3:1
Real Sosijedad - Rasing 3:0
Viljareal - Osasuna 1:1

TABELA: Real 91, Barselona /-1/ 81, Malaga 55, Valensija 55, Levante 52, Atletik B. 48, Atletiko M. /-1/ 48, Osasuna 48, Sevilja 46, Majorka 46, Espanjol 45, Hetafe 45, Sosijedad 43, Betis /-1/ 42, Rajo Valjekano /-1/ 40, Granada 39, Viljareal 38, Sporting 34, Saragosa 34, Rasing 26.

(MONDO - foto: Guliver/GettyImages i AP)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC