• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Partizan šampion!

Crno-bijeli i matematički obezbijedili petu uzastopnu titulu pobjedom nad Borcem u Čačku - 4:0. Strijelci Saša Marković, Ivanov i Dijara dva puta.

 JSL: Partizan šampion!  Izvor: MONDO

Partizan je osvojio 24. titulu u klupskoj istoriji, petu uzastopnu. Do kraja takmičenja u Superligi Srbije ostalo je još tri kola, ali su crno-bijeli su stekli nedostižnu prednost. Pobjedom u 27. kolu u Čačku protiv Borca - 4:0 (1:0) zadržali su razliku od 12 bodova u odnosu na prvog pratioca, Crvenu zvezdu.

Timu Avrama Granta bio je dovoljan i bod da potvrdi ostanak na tronu, ali je osvojio sva tri i ostavio Borac u gotovo bezizlaznoj situaciji. Čačani su na 15, pretposljednjem mjestu, sa kojeg se ispada u Prvu ligu, sa velikim zaostatkom za sljedećim, BSK-om (u ovom trenutku razlika je pet bodova, a meč Borčanaca sa Radom je u toku).

Kao i osvajanje prve (2007/08) i četvrte (2010/11) od pet titula u nizu, crno-bijeli su i ovu proslavili van kuće. Naravno, nije bilo dramatično kao svojevremeno u Kruševcu, već rutinski kao prošle godinu u Lučanima (sa Metalcem 1:1), samo što sada nisu imali obzira prema domaćinu.

Pogledajte foto-galeriju!

Golove za za 24. prvenstvenu pobjedu postigli su Saša Marković u 11. minutu, Ivan Ivanov u 63. i Lamin Dijara u 80. i 85.

Mladi reprezentativac Srbije je upisao "prvenac" u crno-bijelom dresu preciznim udarcem sa 18 metara, Bugarin je postigao svoj četvrti ovosezonski gol, a Senegalac deveti i deseti.

Nemanja Tomić je izveo korner sa lijeve strane, Dijara je na "drugoj stativi" odreagovao glavom i uposlio Ivanova, koji se sa dva metra od gola samo poklonio za 2:0.

Poslije tri propuštene prilike senegalski napadač je u finišu, za samo pet minuta dva puta savladao golmana Milojevića. Oba puta poslije sjajnih asistencija Nikole Ninkovića, koji je u igru ušao 20-ak minuta prije kraja. Mladi vezista je prvo pronašao Dijaru na nekoliko metara pred praznim golom, a onda mu poslao loptu u prostor i omogućio mu da izađe sam pred Milojevića i matira ga.

Dijara je treći strijelac ekipe, ispred njega su Tomić sa 11 i Zvonimir Vukić sa 13 prvenstvenih pogodaka.

"Zebre" su najbolju propustile neposredno poslije prvog primljenog gola. Reljić je centaršutem "pogodio" Pavićevića, koji je odreagovao "na prvu", ali je poslao loptu zamalo pored gola. Pavićević je u finišu utakmice šutirao i - ponovo mu je malo nedostajalo da pogodi mrežu.

Gorak ukus na pobjedu Partizana ostavila je povreda golmana Vladimira Stojkovića u finišu prvog poluvremena. Startovao je na Živanovića, iako je igra prekinuta jer se domaći napadač našao u ofsajd poziciji, i povrijedio se zbog čega je pred gol stao mladi Nikola Petrović, koji je nedavno debitovao za prvi tim.

Inače, Grant je "podmladio" sastav, odmarao je Zvonimira Vukića, Stefana Babovića...

Partizanu slijedi "vječiti derbi" naredne subote, a u njegovu trenutnu formu mogli su da se uvjere prvotimci Crvene zvezde, rođeni Čačani, Darko Lazović i Filip Mladenović, koji su sa tribina stadiona kraj Morave gledali slavlje crno-bijelih.

Utakmici je prisustvovalo oko tri hiljade gledalaca. Navijači Partizana su Čačanima poželjeli uspjeh u predstojećem finalu sa Crvenom zvezdom u Kruševcu sloganom: "Kup je vaš"...

A onda su Grobari izneli želje i svojim ljubimcima: "Liga šampiona, Liga šampiona"...

BORAC: Milojević, Reljić, Maslać, Alveš, Živković, Spirovski (od 66. Mugoša), Prodanović, Jeremić, Stanić (od 80. Jovanović), Pavićević, Živanović (od 69. Nikodijević).

PARTIZAN: Stojković (od 39. Petrović) - Aksentijević, Rnić, Ivanov, Volkov - Kamara, Saša Marković - Manga, Saša Ilić (od 69. Ninković), Tomić (od 84. Babić) - Dijara.

(MONDO, foto MN Press - arhiva)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC