• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

MONDO: Ilija Ivić "košta" Zvezdu Evrope

Postoji realna mogućnost da Crvena zvezda naredne sezone neće igrati u evro-kupovima.

 MONDO: Ilija Ivić "košta" Zvezdu Evrope Izvor: MONDO

Razlog? Dugovi prema bivšim igračima, trenerima i funkcionerima...

MONDO je preko svojih izvora u Ljutice Bogdana došao do saznanja da će 1. maja biti velikog "ribanja" u Nionu, kada se delegacija crveno-bijelih, zajedno sa kolegama iz Partizana i Fudbalskog saveza Srbije, bude srela sa nadležnima u Evropskoj kući fudbala, koji su zaduženi za rešavanje finansijskih sporova.

Najveća prijetnja izlasku Crvene zvezde u Evropu naredne sezone je, prema saznanjima MONDA, bivši fudbaler i sportski direktor kluba Ilija Ivić, čiji advokat navodno traži momentalnu isplatu duga prema Iviću, ali i fudbaleru kojeg je tadašnji sprotski direktor doveo za veliku sumu novca, Mirnesu Šišiću. Još od ranije, spekulisalo se oko toga da je Ivić u Zvezdi radio za godišnju platu od 220.000 evra, a da je Šišić koštao 750.000 evra. Pritom, Zvezda se ne tereti za platu prema Iviću, već zbog neisplaćene otpremnine, koju bivši sportski direktor ne želi da oprosti klubu.

Na njih dvojicu, predočeno nam je, odlazi dvije trećine od preostalog duga od 800.000 evra za ovu sezonu. Od 2009. godine do danas, Crvena zvezda je na ime dugovanja isplatila bivšim zaposlenima 5,2 od planiranih šest miliona evra. Ove sezone, prema dogovoru sa UEFA od prošle jeseni, bilo je predviđeno da Zvezda isplati paket vrijedan 1,7 miliona evra, od čega je do danas izmireno 900.000 evra.

Preostalo je još da stignu uplate na račun Ivića, Šišića, ali i Čedomira Janevskog, Lukaša, Klea, Dejana Milovanovića i Ivana Ranđelovića.

Crvena zvezda će 1. maja u Nionu predočiti plan isplate zaostalih dugovanja, u nadi da će Disciplinska komisija to uvažiti. Dodatni argumenti za crveno-bijele biće podatak da je već izmireno 5,2 miliona evra za tri sezone, što govori u prilog tome da u klubu aktivno rade na rješavanju naslijeđenih problema.

Takođe, u Zvezdi će dokumentovati i da su isplatili porez prema državi, kao i da nisu doveli nijedno skupo pojačanje, da su zarade igrača umjerene ili čak skromne, kao i da se aktivno radi na podmlađivanju tima, samim tim i pojačavanju njegove tržišne vrijednosti, o čemu postoje egkzaktni podaci.

Jak adut delegaciji Crvene zvezde trebalo bi da bude, bar nam je tako rečeno, to što se klub u međuvremenu nije dodatno zaduživao, iako se u javnosti spekulisalo oko toga da postoje zaostale isplate i prema igračima, ali i prema Radnoj zajednici.

Na kraju, u Ljutice Bogdana nadaju se da će dobiti odgovore na to kada će UEFA uopšte razmatrati Zvezdina potraživanja prema Rasingu iz Santandera, Lansu, Kodžaeliju i još nekim klubovima, odnosno da li će se uopšte raspravljati po pitanju Zvezdinih tužbi u slučajevima "Bernard Parker" i "Segundo Kastiljo".

Ova dva slučaja, u kojima se Zvezda smatra oštećenom stranom, starija su čak i od dugova koje srpski klub mora, pa mora ove sezone da izmiri.

U klubu ističu da su u ovom trenutku potraživanja od drugih višestruko veća od onoga što je Zvezdi ostali da plati ove sezone, odnosno od spornih 800.000 evra.

Da li će to biti dovoljan adut u pokušaju da se izbjegne suspenzija iz evro-kupova na godinu dana?

(N. Janković - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC