• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

SERIJA A: Kasano opet pogađa

Napadač Milana postigao prvi gol od operacije srca u pobjedi "roso-nera" nad Sijenom (4:1). Lider Juventus siguran protiv Novare (4:0).

 SERIJA A: Kasano opet pogađa Izvor: MONDO

Juventus i Milan nastavljaju trku za šampiona Italije sa istih pozicija kao i prije 35. kola.

"Stara dama", lider prvenstva, lako i ubjedljivo slavila je na gostovanju Novari - 4:0. Najistaknutiji akter meča bio je Crnogorac Mirko Vučinić (dva gola i asistencija), a srpski internacionalac Ivan Radovanović zaigrao je za domaće od 68. minuta.

Ekipa Antonija Kontea nije izgubila u posljednjih 39 utakmica i oborila je Interov rekord u toj kategoriji, ostvaren u sezoni 2004/2005.

Torinezi mogu sljedećeg vikenda i zvanično da postanu šampioni ako do tad pobijede Leće i Kaljari. To neće biti teško ostvarivo, pogotovo ako se uzme u obzir aktuelna forma crno-bijelih, koji su u posljednjih osam prvenstvenih utakmica postigli 23 gola i primili samo jedan.

Zlatan Ibrahimović i Antonio Kasano uživaju jedan uz drugog u dresu Milana. A Antonio Noćerino uz obojicu.

Kasano je postigao prvi gol od oktobra i operacije srca.

Ibrahimović je u 27. minutu protrčao po desnoj strani, ubacio loptu u peterac, Željko Brkić odbio je par metara, pravo do noge Kasana. Italijan je veoma emotivno doživio gol, pa je odmah otrčao do Ibrahimovića i u znak zahvalnosti ga šutnuo u zadnjicu.

I Šveđanin je imao razlog za radost. Postigao je 25 gol u prvenstvu i izjednačio sopstveni rekord u broju pogodaka u jednoj sezoni Serije A. Posljednji put je bio precizan kao ove sezone u dresu Intera, u sezoni 2008/09.

Blista i Antonio Noćerino. Momak iz Napulja dao je do prošlog ljeta samo šest golova u elitnom rangu, a na gostovanju Sijeni zabilježio je deseti ovosezonski gol.

Ponovo je igrao i Đenaro Gatuzo, kome je to bio treći nastup ovog proljeća. Podsjetimo da je jesenas prestao da igra zbog problema sa okom.

Milan do kraja sezone igra protiv Atalante, Intera i Novare.

Gradski rival aktuelnog šampiona - Inter, pobijedio je Ćesenu 2:1, bez Dejana Stankovića. Odlučujući pogodak djelo je Maura Zaratea, sredinom drugog poluvremena.

Ekipa Andree Stramaćonija još ima šansu da na kraju prvenstva zauzme treću poziciju. Za to su joj potrebne pobjede u svim preostalim mečevima - nad Parmom, Milanom i Lacijom.

Đenova je nastavila da posrće. Poražena je od Bolonje (2:3) u prvom meču nedjeljnog programa, bez reprezentativca Srbije Boška Jankovića, koji odrađuje kaznu zbog crvenog kartona iz prošlog kola.

Srpski internacionalac Nenad Tomović postigao je treći gol u karijeri, a prvi u Italiji. Na njegovu žalost, taj pogodak nije bio dovoljan ni za remi njegovog Lećea protiv Parme.

HAOS U BORBI ZA LIGU ŠAMPIONA

Tri kola pruhe kraja sezone četiri ekipe duhele treće mhesto. Lacio, Napoli, Inter i (od večeras) Udineze imaju po 55 bodova i sa jednakim šansama dočekuju finiš trke za mhesto u Ligi šampiona.

Najbolji igrač Udinezea Antonio Di Natale učinio je borbu za plasman u elitno takmičenje podjednako uzbudljivom kao i za titulu.

Svojim 200. "klupskim" golom presudio je Laciju u Udinama i ušao u istoriju. Zanimljivo je da mu je za prvih 100 bilo potrebno 12 godina, a za drugih samo četiri!

Smireno se u 69. minutu zavukao iza leđa Andrea Dijaša i volej udarcem precizno iskoristio dobar centaršut Mauricija Domicija. Prvi gol domaćih bio je lijep, drugi zanimljiv, postignut u finišu.

Lacio je u posljednjim momentima utakmice izveo korner, odbrana Udinezea je intervenisala, a gosti polijegali na travu sa zvukom (nečije) pištaljke. Glavni arbitar Mauro Bergonci odmahnuo je rukom i insistirao da se igra nastavi, a Roberto Pereira iskoristio prazan gol i ubacio loptu u mrežu.

Usporen snimak dokazao je da Bergonci nije označio kraj utakmice, sa čim se Lacijali nisu mirili, pa su ga gađali loptom (Skaloni), gurali (Marketi) i pokušali da se tuku sa klupom domaćih. Utakmica je uprkos svemu privedena kraju, a Rimljani su otišli kućama bez bodova.

Srpski reprezentativac Dušan Basta igrao je od početka do kraja utakmice, a ishod utakmice na "Frijuliju" najmanje je pogodovao Romi, koja sa četiri boda manje od navedene četiri ekipe.

REZULTATI 35. KOLA:

U nedjelju:

Bolonja - Đenova 3:2 (2:0)
/Portanova 24', Ramirez 37', Gariš 67' - Palasio 59', Horkera 77'/

Atalanta - Fiorentina 2:0 (1:0)
/Denis 11', Bonaventura 51'/

Inter - Ćezena 2:1 (0:0)
/Оbi 59', Zarate 72' - Ćekareli 57'/

Leće - Parma 1:2 (0:0)
/Tomović 83' - Đovinko 67', Paleta 78'/

Novara - Juventus 0:4(0:2)
/Vučinić 16', 64', Borijelo 40', Vidal 50'/

Sijena - Milan 1:4 (0:2)
/Bogdani 83' - Kasano 26', Ibrahimović 29', 90'+, Noćerino 90'/

Udineze - Lacio 2:0 (1:0)
/Di Natale 69', Perejra 90'+/

U subotu:

Kaljari - Kjevo 0:0

Palermo - Katanija 1:1 (1:0)
/Mikoli 47 - Legrotalje 25/

Roma - Napoli 2:2 (1:0)
/Markinjo 41, Simplisio 88 - Zuniga 49, Kavani 68/

TABELA: Juventus 77, Milan 74, Napoli 55, Udineze 55, Inter 55, Lacio 55, Roma 51, Katanija 47, Parma 47, Atalanta 46*, Bolonja 45, Kjevo 44, Sijena 43, Palermo 42, Kaljari 42, Fiorentina 41, Đenova 36, Leće 35, Novara 28, Ćesena 22 boda.

*Atalanta je počela sezonu sa kaznenim zaostatkom od šest bodova

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC