• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Predsjednik Vojvodine jeste u ostavci

Ratko Butorović potvrdio da je igračima rekao da više nije predsjednik Vojvodine. "Poslije sezone pričaću o stvarima koje će mnoge zaboljeti".

 Predsjednik Vojvodine jeste u ostavci Izvor: MONDO

Sve se urušilo u Fudbalskom klubu Vojvodina ovog proljeća ili sezone. Od priče da će napasti titulu prvaka Srbije, preko "preinačenja" ambicija u osvajanje trofeja u kupu, do osvajanja (barem) mjesta koje vodi u Evropu. A to mjesto, uzgred, itekako, visi.

Kulminacija agonije Vojvodine dogodila se u polufinalu Kupa Srbije protiv Borca. Kada je Filip Knežević postigao odlučujući gol na stadionu "Karađorđe", svima je bilo jasno da od sna o osvajanju trofeja nema ništa.

Klub su odmah napustili sportski direktor Miodrag Pantelić i trener Dejan Vukićević, koji je otkrio da se u svlačionici dogodio nemir kada su dovedena skupa pojačanja...Ipak, rekao je i da uprava, odnosno predsjednik Vojvodine Ratko Butorović ne snosi odgovornost za posrnuća tima i da je on i igračima i stručnom štabu omogućio najbolje uslove za rad.

Kapiten Vojvodine Miroslav Vulićević nedavno je otkrio da je Butorović, odmah poslije meča sa Borcem, rekao igračima da predsjednika više nemaju, kao i da su ga oni zamolili da ne napušta klub, baš kao i radna zajednica.

Iako je potpredsjednik Vojvodine Dušan Vlaović to kasnije demantovao, Butorović je za "Večernje novosti" potvrdio da jeste u ostavci.

"Istina je, rekao sam igračima da više nisam predsjednik", rekao je Butorović.

On je istakao da će uvijek biti uz igrače i zaposlene u klubu.

"Mnoga dešavanja su uticala na sve i sada je najbitnije pomoći fudbalerima. Nisam siguran da su oni isključivi krivci, jer ako ćemo pošteno ima krivice svih nas, kao i mene koji sam bio u klubu. Međutim, potrebno je da se izađe iz problema, a ne da ga produbljujemo", kaže prvi čovjek Vojvodine.

Butorović ima mnogo toga da kaže o dešavanjima unutar kluba. Ali, čeka da se završi sezona.

"Mnogi koji ne misle dobro klubu i drugačije se predstavljaju zapravo prave ogromnu štetu. Oni su instruisani da naprave haos, jer do ciljeva koje su neki drugi klubovi zacrtali mogu doći preko Vojvodine. Od iduće sezone samo tri stranca mogu da igraju, tako da su izlaz pojačanja iz našeg kluba. Dakle, drugim riječima, Vojvodina mora biti filijala Crvenoj zvezdi i Partizanu. Eto, ti veliki dobročinitelji koji mnogo vole klub neka ga sami vode", rekao je Butorović, ne otkrivajući (još) imena "kvislinga" u klubu.

"Mnogi su iskoristili trenutak da dođe do rasula u našem klubu a sjetite se da za četiri godine koliko sam u Vojvodini isto toliko puta smo igrali finale Kupa. Ove godine velika je bruka što nismo uspjeli da se plasiramo i za to nema opravdanja. Ranije smo se borili za opstanak, a sada, čini se, kao da su se svi razmazili i žele titule. Pogledajte samo šta se desilo Barseloni, Mesiju koji je promašio penal... Svakako ne tražim opravdanja, već želim da iznesem istinu", dodao je Butorović.

Kad se završi sezona, najavljuje Butorović, reći će šta mu je na duši.

"Ne bih želio da utičem na rezultate, jer je cilj da se plasiramo u Evropu. Po završetku sezone pričaću o stvarima koje će mnoge zaboljeti. Ovo je greška svih nas i hajde da je ispravimo, a ne da osuđujemo", poručio je Butorović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC