• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Babović: Na ovim prostorima mi vladamo

Fudbaleri Partizana poslije osvojene titule u Superligi ocenili da je bilo teško izdržati pritisak, ali da je najvažnije da su ostvarili uspjeh.

 Babović: Na ovim prostorima mi vladamo  Izvor: MONDO

Partizan je poslije ubjedljivog trijumfa protiv Borca u Čačku (4:0) u velikom stilu odbranio trofej u domaćem šampionatu.

Vladimir Volkov je u dresu Partizana stigao do prve titule.

"Ovo je moj prvi trofej i veoma smi je drago zbog uspjeha koji smo postigli. Mislim da smo zasluženo došli do trofeja, jer smo u svim utakmicama do sada odigrali u kontiuitetu i imali manje oscilacija u igri. Održavali smo formu na visokom nivou, osim na početku dva dijela šampionata, kada smo tražili tu dobru igru. Nakon toga pokazali smo da kad se 'namjestimo' niko ne može da nas skrene sa puta ka tituli", izjavio je Vladimir Volkov poslije ovjere titule u Čačku.

On je rekao da nije bilo lako stići do uspjeha, ali je vrijedilo truda.

"U svakom velikom klubu je teško igrati, jer postoji pritisak. Ipak, za mene je on bio pozitivan, jer je me tjerao da stalno budem bolji i da se ne opustim", dodao je Volkov.

Stefan Babović je istakao da crno-beli ove sezone nisu igrali na najvišem nivou, ali da je najvažnije da su ispunili zacrtani cilj, uprkos brojnim kritikama.

"Bilo je oscilacija u igri, bilo je teških trenutaka, međutim na kraju smo prvaci, peti put zaredom. Uprkos nekim pričama, kritikama, i željama nekih da ne budemo na vrhu, mi smo opet prvi. Potvrdili smo da smo na ovim prostorima najbolji tim. U Evropi sigurno nismo postigli ono što je trebalo, ali naša stvarnost je Srbija, igramo ovde, boravimo ovdje i na ovim prostorima mi vladamo", istakao je Stefan Babović.

On smatra da su na plećima ove sezone iznijeli mnogi veći pritisak nego što mnogi mogu da zamisle.

"Pritisak u Partizanu je toliko veliki, da ljudi to ne mogu da shvate. I mladi igrači se susreću sa tim i to im bude prepreka na početku. Ja sam se već navikao na to, jer sam dugo u klubu. I prošle godine kada smo sa Zvezdom došli na nulu, bilo je takođe napeto, ali čovjek navikne da se izbori sa tim. Ove godine nismo prikazali sjajne igre, ali smo pobjedama opet stigli do titule".

On se osvrnuo i na predstojeći duel sa Crvenom zvezdom.

"Derbi je uvijek važan, ali je važnija titula. Trudićemo se da pobijedimo i na tom meču, kao što ulazimo u svaku sa željom da ostvarimo uspjeh. Nismo imali sreće na prethodna dva derbija, jer smo propustili veliki broj šansi. To je uvek poseban meč i vidjećemo šta će biti. Bitnije od tog ishoda je konačna pobjeda i titula.

Babović je nagovijestio rastanak sa Partizanom na ljeto.

"Ukoliko budem zadovoljan uslovima, otišao bih u junu u inostranstvo, jer bih želio opet tamo da igram. Naravno da sam srećan i u Partizanu, ne bih imao ništa protiv da nastavim ovdje karijeru, ali možda je ipak vrijeme za smjenu generacija", istakao je Babović.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC