• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Podolski u Arsenalu

Keln potvrdio da će njihov napadač po završetku sezone preći u londonski klub.

 Podolski u Arsenalu  Izvor: MONDO

Finansijski detalji transfera Lukasa Podolskog u Arsenal nisu saopšteni, kao ni dužina ugovora koji će potpisati sa "tobdžijama".

O prelasku njemačkog reprezentativca na Ostrvo pričalo se mjesecima, a klub iz Londona je poslije dugih pregovora potvrdio da je doveo veliko pojačanje.To potvrđuje talenat momka iz poljskih Glivica, kao i njegov učinak u klupskom i reprezentativnom dresu.

Podolski (27) predstavio se svjetskoj fudbalskoj javnosti na Svjetskom prvenstvu 2006. godine, kada je proglašen za najboljeg mladog igrača turnira, ispred Lionela Mesija i Kristijana Ronalda.

Te godine je prvi put napustio matični Keln i prešao u minhenski Bajern. U dresu Bavaraca odigrao je 51 utakmicu i postigao 15 golova. Na Alijanc areni je sjajno sarađivao sa Miroslavom Kloseom, sa kojim je često na terenu pričao na poljskom, kako ih protivnici ne bi razumjeli.

Ipak, italijanskim jezikom ne priča dobro koliko i maternjim, pa je napustio Bajern ljeta 2009. godine, kada je uprava ovogodišnjeg finaliste Lige šampiona dovela Luku Tonija. Vratio se u Keln, odakle i prelazi u redove "tobdžija".

Iako "jarčevi" ne igraju dobro i zauzimaju tek 16. poziciju na tabeli Bundeslige, Podolski i ove sezone pruža standardno dobre partije.

Postigao je 18 pogodaka na 28 utakmica, od kojih šest iz kontranapada, što nije zanemarljiv podatak za njegove nove poslodavce baš zbog toga što je Arsenal ove sezone dao najviše golova iz kontri u Premijer ligi - devet.

Podolski je bio i izuzetno precizan. 29 odsto njegovih udaraca bilo je kobno za protivničke golmane i u toj kategoriji uspješniji je i od Robina Van Persija (21 odsto), zvanično najboljeg igrača Premijer lige ove sezone.

Poljak je vijest o transferu potvrdio i putem zvaničnog sajta Kelna.

"Zdravo narode. Od sljedeće sezone igraću za Arsenal. Transfer će mi pružiti priliku da igram na međunarodnom nivou u vrhunskom evropskom klubu. Dobio sam veliku priliku za svoju sportsku karijeru. Odluka da odem nije bila laka zbog Kelna kao kluba, grada i navijača koji su mi veoma posebni", napisao je on.

Oglasio se i njegov budući šef Arsen Venger, koji je, čini se, doveo igrača sa karakteristikama koji apsolutno odgovaraju načinu igre koji već 16 godina gaji u Londonu.

"Oduševljeni smo što smo obezbijedili Lukasov dolazak i vidimo ga kao važan dio naše budućnosti. On je prvoklasan igrač, veoma dobar u završnici i dokazani igrač na klupskom i međunarodnom planu. Veoma je jak i pružiće nam mnogo opcija u napadu".

Iako tokom boravka u Bajernu nije imao mnogo prilika da pokaže svoj puni potencijal, u dresu "pancera" igrao je neprestano i nesmanjenim intenzitetom. Za reprezentaciju Njemačke odigrao je 95 utakmica i postigao 43 gola.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC