• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Grant: Pojačanja su nam neophodna!

Grant razmišlja o pojačanjima, koja su po njegovom mišljenju, neophodna za Evropu.

 Grant: Pojačanja su nam neophodna!  Izvor: MONDO

Avram Grant osvojio je prvi trofej sa Partizanom.

Crno-bijeli su pobjedom u Čačku (4:0) i teoretski obezbijedili 24, a petu uzastopnu titulu šampiona države. Ovaj rezultat izraelskog stručnjaka bio je očekivan, jer je tim iz Humske preuzeo od Aleksandra Stanojevića u zimskoj pauzi kada je Partizan već imao deset bodova prednosti u odnosu na najbliže pratioce.

Kada je preuzimao "parni valjak", Grant je rekao da je njegov prioritetni zadatka plasman u Ligu šampiona, u kojoj bi srpski prvak ovaj put trebalo da ima ozbiljniju uloga nego što je imao u prošlosti.

Izraelac napominje da je za tako nešto potrebno da se u ljetnjoj pauzi dovede nekoliko kvalitetnih fudbalera.

"Ovo je dobar tim, ali mora da se pojača. Redovno pričam sa čelnicima kluba, ali moramo da vidimo sa kakvim ćemo novčanim sredstvima raspolagati. Nismo pričali o konkretnim igračima, ali sam im rekao na kojim pozicijama su nam potrebna pojačanja. Sve zavisi koliko novca ćemo imati", rekao je Grant novinarima na prvom treningu Partizana poslije pobjede protiv Borca.

Osvajanjem pete titule crno-bijeli su napravili nesvakidašnji uspjeh. U veoma turbulentnoj godini Partizan je uspio da tri kola prije kraja Superlige Srbije prvi prođe kroz cilj.

"Teško je uzeti pet titula zaredom, posebno u ovoj zemlji i to nije mala stvar. Konkurencija je jaka, ali ja se nadam i šestoj. Igramo sve bolji fudbal, ali ipak mnogo toga moramo da unaprijedimo. Moj cilj kada sam došao bio je plasman u Ligu šampiona, što bi bio uspjeh, ali cilj ostaje i osvajanje titule prvaka Srbije i u sljedećoj sezoni", dodao je Grant.

Izraelski stručnjak je istakao da je važno zadržati postojeću ekipu, jer se igrači dobro poznaju.

"Potrebno je zadržati ovu ekipu, jer su to igrači koji se mnogo dobro poznaju. Svaki ozbiljniji tim hoće da svake naredne godine bude još bolji".

Bivši trener Čelsija, Portsmuta i Vest Hema je ocijenio da će za plasman u grupnu fazu Lige šampiona biti potreban i povoljan žrijeb.

"Dosta zavisi od žrijeba, nijedna utakmica nije laka, ali je bitno da nam ne dođe neka od najjačih ekipa. To utiče na plasman u grupnu fazu", ocijenio je trener crno-bijelih.

Partizan je na početku sezone ispao u kvalifikacijama za Ligu šampiona od belgijskog Genka, dok je u posljednjem krugu kvalifikacija za Ligu Evropa ispao od irskog Šamroka.

"Uvijek govorim igračima da prošlost ne može da se ispravi. Mi iz tih stvari moramo da naučimo kako dalje. Potrebno je naći rješenja i biti koncentrisan. U Evropi nema mjesta za popravni. Moramo biti što oprezniji", kazao je Grant.

Partizan se u sljedećem kolu Superlige sastaje sa "vječitim" rivalom Crvenom zvezdom, a Grant će, ako crno-bijeli pobijede, biti prvi strani trener koji je slavio protiv crveno-bijelih, pošto Lotar Mateus i Jirgen Reber to prethodno nisu uspjeli da urade.

"Želim pobjedu u derbiju, ali ne zbog toga da bi ja izbio u prvi plan. Posljednja dva smo izgubili na nesrećan način. Razbijao sam mnoge statistike u svojoj karijeri, pa ću tako probati i ovu da riješim", rekao je Grant.

(Beta, MONDO, foto: MN Press)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC