• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Bitka za Mančester!

U "finalu" Premijer lige, najvažnijem meču sezone u Engleskoj, Siti pobijedio Junajted i izjednačio se sa na vrhu dva kola prije kraja - 1:0!

 Bitka za Mančester!  Izvor: MONDO

Računica je jasna: Mančester siti mora da pobijedi ako hoće da se izjednači na čelu tabele sa gradskim rivalom, sa boljom gol razlikom (trenutno za šest golova) koja bi mu obezbijedila prvo mjesto pred posljednje dvije utakmice.

Mančester junajted ima dvije opcije. Da odigra neriješeno, pa da "juri" četiri boda u posljednja dva kola, koja bi mu u tom slučaju bila dovoljna za titulu. Ako pobijedi biće mu potreban samo bod iz duela sa Svonsijem ili Sanderlendom.

Za svijetlo plavi dres konkurisaće i Mario Baloteli (odslužio suspenziju) i Mika Ričards (oporavljen od povrede koljena). Junajted osim teško povrijeđenih Nemanje Vidića, Darena Flečera i Andersona nema problema sa odsustvima.

Iako je Mančester siti prije tri nedjelje izgubio od Arsenala i naveo nas da pomislimo da je borba za titulu završena, Junajted je od tad izgubio od Vigana, remizirao sa Evertonom i dao ogroman značaj večerašnjem derbiju.

Malo istorije:

Prvi izvještaj sa mančesterskog derbija izgledao je ovako ("Njuton Hit" je stari naziv Mančester junajteda):



Veliki rivali odigrali su od 1984. godine 161 utakmicu. 67 puta bio je bolji Junajted, Siti je ostvario 44 pobjede, a 50 puta bilo je neriješeno.

Iako je jesenji derbi i ubjedljiv trijumf "građana" (6:1) ušao u istoriju kao najveći poraz Mančester junajteda od osnivanja Premijer lige, domaći će takođe morati da se izbore sa neugodnom novijom tradicijom - nisu dali gol u posljednje tri prvenstvene utakmice sa gradskim rivalom na svom stadionu.

Ekipi Roberta Manćinija ove sezone izuzetno prija domaći teren. Pobijedili su u 21 od 22 utakmice kod kuće. Posljednji tim koji je pobijedio u njihovom domu bio je Everton, 20. decembra 2010. godine.

Za kraj jedna zanimljivost koja će vam pružiti uvid u veličinu derbija. "Živi" prenos posljednjeg "El Klasika" radilo je devet tv mreža, večerašnji okršaj 16!

Trener "đavola" Aleks Ferguson rekao je da će okršaj biti najvažniji mančesterski derbi od kad je on u gradu. A dugo je tamo, 26 godina.

TABELA: Mančester j (-1) 83, Mančester s. (-1) 80, Arsenal 66, Totenhem (-1) 62, Njukasl (-1) 62, Čelsi (-1) 61, Everton (-1) 51, Liverpul (-1) 49, Fulam (-1) 46, VBA 46, Sanderlend 45, Svonsi 44, Norič 43, Stouk (-1) 43, Aston Vila 37, Vigan 37, KPR 34, Bolton (-1) 34, Blekburn 31, Vulverhemtpon 24 poena.

(MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC