• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Voša ima novog predsednika, Zvezdi veliko NE!

Fudbalski klub Vojvodina dobio novog predsednika - privrednika Vojislava Gajića, koji je obećao stvaranje "evropske Vojvodine".

 Voša ima novog predsednika, Zvezdi veliko NE! Izvor: MONDO

Ugledni novosadski privrednik, dugogodišnji član Upravnog odbora novosadskog superligaša, vlasnik Građevinske firme “Aleksandar gradnja” i hotela “Aleksandar” u Novom Sadu Vojislav Gajić, novi je predsednik Fudbalskog kluba Vojvodina, jednoglasno je odlučeno na Izbornoj sednici klupske Skupštine.

Novi predsednik nije saopštio sastav novog Upravnog odbora pošto će to učiniti naknadno, ali je zato najavio stvaranje "evropske Vojvodine", kojoj će cilj biti stalni juriš na vrh tabele, učestvovanje u Evropi ali i pridobijanje novih navijača, prenosi novosadski "Dnevnik".

Dosadašnji predsednik kluba Ratko Butorović, koji je ostavku na tu funkciju podneo 5. februara ove godine, podneo je izveštaj o radu u prethodne dve godine, ističući da je uspeo da Vojvodinu finansijski stabilizuje.


"Klub sam preuzeo 23. marta 2006. godine sa minusom na računu od 2,4 miliona evra, a kada sam podneo ostavku, na računu je bilo 4,5 miliona evra i 150.000 dolara. Posle tog datuma ja ne mogu da pričam o finansijama, a znam da smo za te dve nepune godine uradili mnogo na svim poljima", rekao je Butorović, čiji je dolazak na Skupštinu dočekan aplauzima, a njegovo izlaganje takođe je povremeno prekidano pljeskanjem članova Skupštine.

Butorović je obrazložio da više ne može da bude na čelu vojvođanskog superligaša iz "porodičnih razloga i prevelikih poslovnih obaveza".

Inače, na Skupštini Vojvodine doneta je jednoglasna odluka da se Crvenoj zvezdi odbije gostoprimistvo na stadionu "Karađorđe" dok njen stadion ne bude renoviran.


Generalni direktor Vojvodine Cvetko Riđošić najavio je da će novosadski klub predložiti organima Fudbalskog saveza Srbije da ubuduće nijedan klub ne može da se takmiči u Superligi ako ne položi 500.000 evra ili da bankarske garancije i ako nema odgovarajuću infrastrukturu.


"Zahtevamo, takođe, i da se ubuduće sudije žrebaju uoči prvenstvenog kola, a ako grubo pogreše, da se suspenduju na šest meseci. U slučaju ponavljanja grube greške, da se odstrane doživotno iz fudbala. I na kraju, stav FK Vojvodina je da iz Superlige ili ispadne onoliko klubova koliko je pravilnikom predviđeno, ili da u suprotnom, ne ispadne niko",
rekao je Riđošić.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC