• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

PREMIJER BiH: Borac slavio na Tušnju

Borac je u Tuzli savladao Slobodu (0:1) i grabi ka Evropi. Istovremeno je gurnuo domaćina ka ispadanju iz Premijer lige Bosne i Hercegovine.

 PREMIJER BiH: Borac slavio na Tušnju Izvor: MONDO

Banjalučani su do pobjede u 26. kolu šampionata stigli pogotkom Saše Kajkuta u 68. minutu, čime je tim Slaviše Božičića na četiri kola prije kraja stigao vrlo blizu plasmana u kvalifikacije za Ligu Evrope, što je i bio primarni cilj crveno-plavih.

Sa druge strane, Sloboda, koju je prvi put s klupe vodio Abdulah Ibraković je poslije ovog poraza uz Kozaru iz Gradiške jednom nogom zakoračila u niži rang takmičenja.

Borac je mnogo bolje otvorio utakmicu na Tušnju, kojoj je prisustvovalo oko 1.500 gledalaca, ali su domaći uspjeli u finišu poluvremena da stvore nekoliko dobrih šansi, koje su propustili Almir Šmigalović i Jasmin Mešanović.

I u nastavku Sloboda je dominirala i stvarala prilike. Međutim, napadači domaće ekipe nikako nisu uspjevali da pogode mrežu Mladena Lučića, koji je u subotu popodne bio na visini zadatka.

A onda su gosti iz Banjaluke kaznili promašaje domaćina - Kajkut je sa dvedeset metara pogodio mrežu Tuzlaka i riješio utakmicu.

Sloboda – Borac 0:1
Strijelac: 0:1 Kajkut (68). Stadion „Tušanj“ u Tuzli. Gledalaca: 1.500. Sudija: Ilija Živković (Orašje). Žuti kartoni: Šmigalović, Salihović, Zolotić (Sloboda), Stajić, Dujaković, Bilbija (Borac).

SLOBODA: Mujkić, Rizvanović (od 82. minuta Čivić), Jahić, Salihović, Bekić, Zoletić, Efendić, Rahmanović (od 68. Hasanović), J. Mešanović, Č. Ivanović, Šmigalović (od 78. Mujaković). Trener: Abdulah Ibraković.

BORAC: Lučić, Marković, Žižović, Kajkut (od 80. Krunić), Bilbija, Grahovac, Dujaković, Raspudić, Maksimović (od 83. Šodić), Radulović, Stajić. Trener: Slaviša Božičić.



Željezničar je nastavio seriju trijumfa, ovog puta u gostima kod Veleža (1:2), ali je glavna vijest da je golman Sarajlija Adnan Gušo primio gol!

Poslije asa Slavije Ljubiše Vukelje, i napadač Veleža Denis Zvonić uspio je da savlada golmana Želje u 25. minutu, ali je Adnan Gušo ipak uspio da obori rekord Ibrahima Mujkića.

Prema zvaničnoj listi IFFHS-a, Željin veteran ije primio pogodak 1.180 minuta.

Prijašnji rekord je držao golman Budućnosti iz Banovića Ibrahim Mujkić, otac sadašnjeg golmana Slobode Denisa, koji je u sezoni 1999/2000. bio nesavladan 1.156 minuta.

Gušo je potukao rekord za 24 minuta, pa je sada na sjajnom 19. mjestu liste golmana bez primljenog pogotka.

Sarajlije su u Vrapčićima prve stigle do prednosti. Poslije odličnog centaršute Muamera Svrake, mrežu rođenih pogodio je Josip Kvesić u 15. minutu, ali je Zvonić uzvratio samo sedam minuta kasnije.

Za nastavak pobjedničkog niza i vjerovatnu titulu postarao se Nermin Jamak 15-ak minuta prije kraja.

Dodajmo i to da su domaći navijači gađali pomoćnog sudiju kamenicama i flašama nezadovoljni razvojem stanja na terenu, pa je utakmica bila prekinuta nekoliko minuta.

Drugoplasirani Široki Brijeg je u Zenici osvojio samo bod protiv Čelika (0:0), pa je razlika u korist Želje na četiri kola prije kraja porasla na devet bodova.

U prvoj utakmici 26. kola GOŠK je u Gabeli savladao Zvijezdu (2:1). Golman Želje vadio loptu iz mreže.

Gabeljani su do vrijednih bodova u borbi za opstanak stigli pogocima Mirze Džafića i Ivana Rajića, da bi počasni gol za goste iz Gradačca postigao Ivan Jakovljević u finišu utakmice.

Rezultati 26. kola

GOŠK - Zvijezda 2:1 (0:0)
/Džafić 50, Rajić 53 - Jakovljević 79/

Čelik - Široki Brijeg 0:0

Kozara - Travnik 1:2 (1:1)
/Pehilj 2 - Tatagić 11, Ribić 60/

Leotar - Rudar 1:0 (0:0)
/Aničić 51/

Sloboda - Borac 0:1 (0:0)
/Kajkut 66/

Velež - Željezničar 1:2 (1:1)
/Zvonić 25 - Kvesić 15, Jamak 74/

Nedjelja:

Slavija - Olimpik
Sarajevo - Zrinjski

Tabela: Željezničar 64, Široki Brijeg 55, Sarajevo (-1) 49, Borac 48, Zrinjski (-1) 42, Olimpik (-1) 41, Zvijezda 36, Velež 30, Rudar 30, GOŠK 29, Čelik 29, Leotar 30, Travnik 28, Slavija (-1) 25, Sloboda 23, Kozara 16.

(MONDO, foto: Borac-sport)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC