• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

JSL: Jagodina i Sloboda idu ka Evropi

Čak 19 golova na šest utakmica JSL! Jagodina pobijedila Radnički, Sloboda ubjedljiva protiv Novog Pazara. Javor se raspucao u Kuli.

 JSL: Jagodina i Sloboda idu ka Evropi  Izvor: MONDO

Sloboda i Jagodina danas su rekli odlučno "DA" Evropi! To je glavna vijest sa prvih šest mečeva 28. kola JSL, ali i podatak da je na njima postignuto nevjerovatnih 19 golova!

Jagodina je u uzbudljivom i nervoznom derbiju 28. kola savladala na svom terenu kragujevački Radnički 1:0, golom Gorana Gogića još u 5. minutu meča. Obje ekipe utakmicu su završile sa po igračem manje, pošto su zbog koškanja isključeni Duško Dukić iz Jagodine i Filip Kostić iz Radničkog u 55. minutu.

Bio je to duel ekipa koje se bore za Evropu, a Jagodina sada zaostaje samo dva boda za trećeplasiranim Radničkim, kojem je ovo prvi poraz poslije pet kola.

I Sloboda sustiže Radnički! Evropski kandidat, Sloboda ubjedljivo je pobijedila Novi Pazar 3:0, uz dva gola odličnog Save Kovačevića i sjajnim potezom Predraga Ranđelovića u finišu prvog dijela.

Javor je ostvario više nego ubjedljivu pobjedu u Kuli - 4:1! Ne pamti se kad je Hajduk primio četiri gola na svom terenu u superligaškom društvu. Pre 11 godina Partizan je pobijedio u Kuli 5:0, a od tada Hajduk nije pretpio sličan debakl.

Napadački tandem Obiore Odita i Rade Veljović odlično funkcioniše ovog proljeća. Domaćine je načeo Nigerijac, a Veljović je sa dva gola još u prvom poluvremenu otklonio dileme oko pobjednika. Moglo je da bude i 4:0 u prvih 45 minuta, poslije majstorskog poteza Veljovića, koji je petom htio da pogodi iz gotovo mrtvog ugla. Nije imao sreće.

Konac djelo krasi, pa je tako Živorad Mišić na početku drugog dijela fenomenalnim golom postavio velikih 4:0.

Subotički Spartak i Smederevo odigrali su rasterećen meč i kao posljedica toga došli su golovi. Pobijedio je Spartak 4:1.

U samo dva minuta prvog dijela meča Spartak je dao dva gola gostima. Međutim, sjajnim golom Kovačevića u smiraj prvog dijela, Smederevo je smanjilo. Pobjednika je riješio kapiten Spartaka Vladimir Torbica svojim drugim golom 15-ak minuta prije kraja.

Ekvadorac Augustino Batioha nastavio je sjajnu seriju ovog proljeća. Postigao je novi gol za vođstvo OFK Beograda protiv Metalca na Karaburmi, a goste, koji su već ispraćeni u niži rang, dotukao je Mijić.

Uzbudljivo drugo poluvrijeme na Banjici. Rad je poveo, Borac izjednačio, da bi tri boda "građevinarima" donio Goran Čaušić.

Čaušić je učestvovao u akcijama kod sva tri gola. Poslije njegovog kornera, Nikola Raspopović je glavom pogodio mrežu Borca. Čaušić je bio kriv i za gol Borca. Odigrao je nesmotreno rukom u svom šesnaestercu u 74. minutu, pa je penal iskoristio Marko Pavićević.

Međutim, samo tri minuta kasnije Čaušić se iskupio za grešku i postigao je gol za novo vođstvo i pobjedu domaćina.

Čačanima je ostala samo teorija da će ostati u superligaškom društvu.

REZULTATI 28. KOLA:

Hajduk - Javor 1:4 (0:3)
/Čovilo 90+1'- Odita 18', Veljović 22', 33', Mišić 53'/

Spartak - Smederevo 4:1 (2:1)
/Torbica 20', 74', Boljević 22'ag, Adamović 89' - Kovačević 41'/

Rad - Borac 2:1 (0:0)
/Raspopović 61', Čaušić 77' - Pavićević 74'p/

Jagodina - Radnički 1:0 (1:0)
/Gogić 5'/

OFK Beograd - Metalac 2:0 (2:0)
/Batioha 18', Mijić 40'/

Sloboda - Novi Pazar 3:0 (2:0)
/Kovačević 17', 59'p, Ranđelović 39/

Vojvodina - BSK (19.30h)
Partizan - Crvena zvezda (19.30h)

TABELA: Partizan /-1/ 74, Crvena zvezda /-1/ 62, Radnički 47, Sloboda 45, Jagodina 45, Vojvodina /-1/ 43, OFK Beograd 40, Spartak 40, Rad 34, Javor 33, Hajduk 30, Smederevo 29, BSK /-1/ 27, Novi Pazar 25, Borac 19, Metalac 15 bodova.

(MONDO - foto: FK Sloboda)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC