• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Mihajlović sa "orlovima" leti u Brazil

Mihajlovićev prvi cilj je plasman na Mundijal, igrači potpisuju "ugovor o etici", Nemanja Vidić i Dejan Stanković odbili poziv da se vrate u državni tim.

 Mihajlović sa "orlovima" leti u Brazil  Izvor: MONDO

Tačno 21. godinu poslije svog debija u nacionalnoj reprezentaciji Siniša Mihajlović imenovan je za novog selektora Srbije. Potpisao je ugovor na dve godine, kako je samo želio, sa ciljem da sa "orlovima" ode na Svjetsko prvenstvo u Brazil.

Mihajlović je rekao da će otići sa mjesta selektora ako ne izbori plasman na Mundijal.

"Ubijeđen sam da će tako biti, da ću ostvariti uspjeh, jer da nisam ne bih ovo ni prihvatio. Nisam ovdje zbog para, odnosno nisam ovdje samo zbog para. Ovdje sam zato što mi je ovo čast i zadovoljstvo".

Mihajlović je najavio da će svaki igrač, odnosno potencijalni reprezentativac morati da potpiše "ugovor o etici", kako ga je nazvao, i da se ponaša u skladu s njim. Na tom ugovoru biće potpisi predsjednika FSS, generalnog sekretara i naravno selektora, a jedna od ključnih stavki biće ta da igrači moraju lijepo da se ponašaju, kako na terenu tako i van njega.

Uvodne riječi Mihajlovića bile su ove:

"Kao fudbaler sam pravio greške na terenu i van njega. Kad smo mi već pravili greške, onda ne bi trebalo mladi da ih ponavljaju".

Pokušaj Siniše Mihajlovića da među "olrove" vrati Nemanju Vidića i Dejana Stankovića nije uspio.

Novi selektor Srbije rekao je novinarima u Staroj Pazovi da je razgovarao sa asovima Mančester junajteda i Intera, ali da nije uspio da ih ubijedi da odlože svoje odluke o povlačenju iz nacionalnog tima.

"Razgovarao sam sa obojicom i nijedan neće da se vrati u reprezentaciju. Stanković će uvijek biti sa nama kad god to može, jer ga ja želim blizu sebe, a i znam kakav ugled uživa među igračima", rekao je "Miha".

Vidić i Stanković su posljednji meč za Srbiju odigrali u kvalifikacijama za Euro u Mariboru protiv Slovenije (0:1). "Orlovi" su poraženi i nisu uspjeli da izbore baraž za Evropsko prvenstvo.

Poslije tog duela obojica su u roku od nekoliko dana donijela odluku da više neće nastupati za državni tim.

Uskoro opširnije...

(P. Vujić, MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC