• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

ZVEZDA: Još špic i ofanzivni vezni

Generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović predstavio klupski plan za ljetnji prelazni rok. Potvrdio ko ostaje, a ko može da ode.

 ZVEZDA: Još špic i ofanzivni vezni  Izvor: MONDO

Crvena zvezda je prethodnih pet godina ostala bez titule šampiona države.

Kroz Ljutice Bogdana prodefilovalo je mnogo igrača, za koje se vjerovalo da mogu da stvore razliku i kvalitet, a ispostavilo se da su bili samo skupi.

U posljednjih šest mjeseci, trener Robert Prosinečki i njegov tim počeli su da prave ekipu na duže staze. Opredeljenje kluba je da se zadrži osovina, odnosno kostur tima, a da se oslobodi viška igrača i dovedu samo neophodna pojačanja.

Nakon što je predstavljen novi igrač Ljubo Nenadić, koji će pojačati konkurenciju na poziciji lijevog beka, generalni sekretar Crvene zvezde Đorđe Stefanović saopštio je da su crveno-bijeli blizu angažovanja špica, a da je neophodnost i da se pronađe igrač na poziciji ofanzivnog veznog.

Stefanović je više puta ponovio da to znači da će Zvezda dovesti samo tri igrača i da neće biti "bombastičnih" transfera, odnosno da će predstojeći prelazni rok biti miran u Ljutice Bogdana.

"Ne trebaju nam bombastična, već namjenska pojačanja. Prosinečki je rekao da mu trebaju špic, ofanzivni vezni i lijevi bek. Lijevog beka smo završili, špic je blizu dovođenja i ostalo je samo još ofanzivni vezni. Zvezda više neće nagomilavati "nazovi kvalitet". Imamo dobrog trenera i dobro selektiran tim", rekao je Stefanović.

Generalni sekretar kluba iz Ljutice Bogdana otvoreno je rekao imena igrača koji će ostati u klubu i onih koji su dobili dozvolu da idu.

Ostaju Darko Lazović, Duško Tošić i Evandro Goebel, koje je nazvao "osovinom tima". Novi ugovori su ponuđeni Filipu Stojkoviću, Marku Dmitroviću, Srđanu Mijailoviću i Marku Vešoviću. U klubu će u narednih šest mjeseci ostati i Kolumbijac Kristijan Borha.

"Razgovarali smo sa njegovim menadžmentom o otkupu ugovora. On je dosta dao ovom klubu i igraće ovde još sigurno šest mjeseci. Šta će biti poslije toga - vidjećemo, ali je sigurno da nećemo otkupljivati njegov ugovor po cijeni od 650.000 evra", rekao je Stefanović.



Dozvolu da napuste klub dobili su: Nikola Petković, Nikola Mikić, Boban Bajković, Mendeš Kadu, Miloš Dimitrijević i Danijel Mihajlović.

Takođe i Brazilac Vinisijus Pašeko, o kojem je Stefanović rekao sljedeće:

"On je igrač koji je doveden da napravi razliku i njegovi kvaliteti su nesporni, ali je zla sudbina dovela do toga da već u prvoj utakmici doživi stravičan lom noge. Platili smo mu operaciju i vratili ga na teren. Međutim, u ovom trenutku nije u planovima Roberta Prosinečkog i biće mu ponuđen raskid ugovora", dodao je on.

Gensek crveno-bijelih rekao je i da dok je aktuelna uprava u klubu neće biti skupih inostranih transfera, dovođenja igrača "navrat-nanos", brzopletih transfera, niti će biti utrkivanja sa drugim klubovima oko pojedinih igrača.

"Na domaćem tržištu igrača nerealne su cijene. Crvena zvezda neće učestvovati u toj vrsti nadmetanja i 'biflanju' cijena", rekao je Stefanović.

Prvi put u 67 godina dugoj istoriji Crvene zvezde dogodio se štrajk igrača. Generalni sekretar ponovio je da je to bio neprihvatljiv potez i poručio: "Priča sa štrajkom se više neće ponoviti".

"Imali smo razgovore sa svim igračima i još kad su dolazili u klub svakome je do detalja bilo predstavljeno kakva je situacija u Zvezdi. I ranije je bilo kašnjenja. Ranijih godina dešavalo se i da igrači budu isplaćivani u "polutkama". Sada smo imali prioritet, a to je bila licenciranje za Evropu, ali ne samo zbog kluba, već i zbog njih - da bi igrali tu Evropu i da bi ih neko vidio. Ni mi nismo dobili plate pet mjeseci, ali su svi u klubu pokazali lojalnost. Obećanje smo ispunili i u prethodnih nekoliko dana isplatili tri plate", dodao je on.

Stefanović je naveo i da će deset do 15 dana od izbora u klubu biti određena funkcija, pod radnim nazivom "tim menadžer" - funkcija koju trenutno obavlja Robert Prosinečki, a biće imenovan i direktor Omladinske škole.

Na pitanje da li je jedan od kandidata za tu funkciju Dragoljub Stepanović, odgovorio je:

"Ne da ja znam".

(P.V. - M.Š - MONDO)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC