• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Lučanci istupaju iz MSL!?

Ekipa Mladosti iz Lučana mogla bi naredne sezone da istupi iz Meridijan Superlige zbog lošeg finansijskog stanja...

 Lučanci istupaju iz MSL!? Izvor: MONDO

Nova fudbalska sezona u Srbiji još nije ni počela, a već su se pojavili novi problemi!

Tek što je fudbalska vlada odlučila da se i naredne sezone igra po prošlosezonskom sistemu i sa istim brojem klubova (12), iz Lučana stižu najave da će Mladost istupiti iz najjačeg takmičenja zbog lošeg finansijskog stanja!

Upravni odbor kluba zaključio je da su minimalne šanse da budu obezbeđena finansijska sredstva za normalno funkcionisanje i takmičenje u MSL, pa su Skupštini predložena dva rešenja – direktna selidba u Srpsku ligu, a drugo je saradnja sa čačanskim Borcem, koja bi značila da lučanski klub postane neka vrsta filijale za "starijeg brata" i ujedno poligon za obuku mlađih fudbalera.

Prema saznanjima lista "Sport", ako Mladost iz Lučana i formalno podsene organima FSS zahtev za istupanje iz lige, najbliži da zauzme njeno mesto u narednoj sezoni biće Smederevo, jer je izborio mesto u igranju plej-ofa (doduše izgubio je od Rada)..

U sportskoj štampi aktuelna je priča o fuzijama pojedinih klubova, pa je tako u subotu pisano o navodnoj želji kragujevačkog Radničkog da se spoji sa lučanskom Mladosti i tako uđe u najjače takmičenje.

Međutim, uprava Mladosti demantovala je takve priče saopštenjem za javnost u kojem je citirala propise FSS, prema kojima je fuzija moguća samo sa klubom iz mesta, grada ili okruga kojem Mladost pripada.

"Fuzije sa pojedinim klubovima su bez ikakvog osnova... FK Mladost nije nikada u dugogodišnjoj istoriji kupovao, niti prodavao status takmičenja, već je na zelenom terenu postizao zavidne rezultate, gradeći time reputaciju jednog od najuspešnijih klubova Srbije", ističe se u saopštenju Mladosti.

Pred novom fudbalskom vladom Srbije je mnogo posla...

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC