• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fejsa: Hteo sam da ostavim fudbal

Mladi vezista posle dolaska u Partizan otkrio da je bio na ivici da u 20. godini završi karijeru zbog muka oko odlaska iz Kule.

 Fejsa: Hteo sam da ostavim fudbal Izvor: MONDO

Poput "Dinastije“ i mnogih španskih serija, i "saga o Fejsi" je trajala predugo. Bezbroj epizoda smeštenih u nekoliko beskonačnih serijala konačno su se završili posle godinu dana.

Završetak je bio srećan, glavni junak je ispunio san. Ljubomir Fejsa je u utorak postao igrač Partizana.

Nikola Džomba, finansijer Hajduka čiji je Fejsa bio član, od prošlog leta je bio redovan gost u Humskoj 1. Pregovori oko transfera su se otegli u nedogled i kad god bi se učinilo da je posao blizu realizacije, pozicija se vraćala na početak.

Ipak, stavovi su usaglašeni i mladi vezista (20) je stavio paraf na petogodišnju vernost crno-belima. Transfer je prema dužini pregovora rekordan na ovim prostorima, a i prema ceni je u vrhu liste.

Partizan mora da izdvoji čak 1,2 miliona evra, a Kuljanima će pripasti i polovina od sledećeg transfera. Fejsa je postao zvezda prelaznog roka i stao uz rame Predragu Mijatoviću, svom novom učitelju Slaviši Jokanoviću...

Priznaje mladi fudbaler da mu je bilo teško, a da mu je po potpisivanju ugovora pao kamen sa srca.

"Hteo sam da ostavim fudbal",
počeo je ispovest Ljubomir Fejsa.

"Do te mere je situacija postala ozbiljna da sam u 20. godini razmišljao da okačim kopačke o klin. Bilo mi je dosta svega. Slali su me ovamo, pa tamo, a uvek sam se vraćao u Kulu".

I zaista, sve vreme je u igri za Fejsu bila i Herta, u čijim je redovima bio na probi još zimus, a Džomba je samo nekoliko dana pre privođenja kraju posla sa Partizanom izjavio da njegov menadžer i dalje ozbiljno pregovara sa berlinskim timom.

"Taman kad sam po ko zna koji put pomislio da od svega neće biti ništa, sve se završilo na najbolji mogući način. Hvala ljudima koji su me doveli. Osetio sam veliko olakšanje. Srećan sam što sam otišao iz Kule i došao u klub za koji navija cela moja porodica i za koji i sam navijam od malena“.


Tvrdi da je srećan što nije otišao preko granice iako o tome sanja većina mladih srpskih igrača.

"Dolazak u Partizan je najbolja opcija. Želim da idem stepenik po stepenik, ima vremena za odlazak u inostranstvo. Pogotovo što se u priči sa Hertom situacija menjala iz dana u dan. Naravno, nisam se ja pitao, pitao se Hajduk, ali se sve završilo na moje zadovoljstvo“.

Problem za Ljubomira Fejsu i Partizan je predstavljalo to što je UEFA pretila da će ga kazniti šestomesečnom zabranom igranja jer je pre godinu dana potpisao za francuski Mec uprkos tome što nije imao dozvolu Hajduka.

U danu kad je napravio veliki korak napred u karijeri potpisavši za Partizan, saznao je i da će ga suspenzija "zaobići".

"Imam malu tremu, ali onu pozitivnu. Međutim, ne bojim se izazova. Znam gde sam došao i koliko sam plaćen i dokazaću ljudima koji su mi ukazali poverenje da nisu pogrešili“.

Ipak, pritisnut je velikom medijskom pažnjom i epitetom zvezde prelaznog roka, a čoveku njegovih godina nije lako da iznese takav teret.

"Čitao sam u štampi sve i svašta o sebi što mora da predstavlja opterećenje, ali sam sutradan sve zaboravljao".

Pritisak ga ni sada neće zaobići. Partizan ne trpi greške. "Neće ih ni biti“, samouvereno je poručio Ljubomir Fejsa.

Talentovanom zadnjem veznom predstoji žestoka borba za mesto u timu s obzirom na to da su mu konkurenti sjajni Brazilac Žuka i takođe novajlija koji se nameće na pripremama, Radosav Petrović.

U svakom slučaju, mladi reprezntativac Srbije i potencijalni član A selekcije, Ljubomir Fejsa, okrenuo je novi list svoje biografije.

(Izveštač MONDA sa Tare Rade Jakšić)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC