• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Fiorentina na "Marakani" 6. avgusta?

"Naš trener ima jake veze u Italiji. Obezbedio nam je jednog protivnika, ali još nismo dali konačan odgovor", rekao je Bunjevčević.

 Fiorentina na "Marakani" 6. avgusta?  Izvor: MONDO

Generalnu probu pred početak nove sezone fudbaleri Crvene zvezde mogli bi da imaju protiv Fiorentine, 6. avgusta na svojoj "Marakani".

Ovu informaciju, kao "sasvim izvesnu", objavio je "Sport", povezujući dolazak tima iz Firence u Beograd preko Zemanovih kotakata u tom klubu.

"Naš trener ima jake veze u Italiji. Obezbedio nam je jednog protivnika na "Marakani" 6. avgusta, ali još nismo dali konačan odgovor", rekao je sportski direktor kluba Goran Bunjevčević.

Problem prilikom organizacije ovog meča mogli bi da budu radovi na rekonstrukciji Zvezdinog stadiona, koji su počeli odmah po završetku prošle sezone.

"Ukoliko budemo imali garancije da će teren biti gotov 1. avgusta, kako je planirano, poslaćemo potvrdan odgovor Italijanima", dodao je Bunjevčević.

Ukoliko prijateljski meč između Crvene zvezde i Fiorentine bude dogovoren, to bi moglo da znači da će "ljubičasti" iz Firence dva puta gostovati u Beogradu, jer u ugovoru o transferu Stevana Jovetića iz Partizana u Fiorentinu stoji i da će ta dva kluba odigrati jedan prijateljski meč na stadionu crno-belih.

Bunjevčević i Zeman nisu se samo angažovali oko dovođenja Fiorentine u Beograd, već i igrača, koji bi trebalo da odigraju mnogo više od jednog meča. Jedan takav je i Darko Kovačević, bivši napadač Crvene zvezde, a sada fudbaler Olimpijakosa.

"Razgovarao sam sa Darkom, postavili smo drugu taktiku, ako tako može da se kaže za njegov dolazak. Mora da se Olimpijakosu ponudi određena suma, pa da vidimo gde smo i šta smo... Dobio sam još jedan faks od grčkog kluba, poslaćemo im odgovor i videti kako će se odvijati situacija", rekao je Bunjevčević.

Kastiljo u Hjustonu

Najveću nedoumicu za sportskog direktora predstavlja status Ekvadorca Segunda Kastilja, koji se još nije pojavio na pripremama u Austriji.

"Kastiljo će reprezentovati Crvenu zvezdu u Hjustonu, na turniru izvođača slobodnih udaraca. Izašli smo mu u susret, s obzirom na to da je i dalje na odmoru, a da će na taj način promovisati dres našeg kluba u društvu Ronaldinja i još nekih asova. Rekli smo njegovom menadžeru da 8. jula dođe na pripreme jer želimo da pričamo sa njim".

Odlazak Kastilja "otvorio" bi poziciju zadnjeg veznog, a tu je prvi kandidat Nikola Drinčić. Njegov transfer u Zvezdu direktno je vezan za eventalan odlazak Kastilja...

A, po svemu sudeći, od duge potere za Princom Tagoeom neće biti ništa.

"Ništa za sada od njega! Bilo je ovako, pa onako, slali smo faksove, njegov klub nije odgovarao...", razočaran je Bunjevčević.

Inače u srpskim medijima pojavile su se oprečne informacije o tome da li i gde odlazi kapiten tima Dejan Milovanović. Prema nekim najavama on je već potpisao za Kaljari, mada postoje informacije da od tog "dila" nema ništa i da je vezista u ovom trenutku bliži odlasku u Lans.

Francuski drugoligaš računa da će novac od transfera još jednog bivšeg Zvezdaša Milana Biševca u Valensijen uložiti u dovođenje Milovanovića.

Konkurenciju u Zvezdinoj odbrani mogao bi da pojača Brazilac Rafael Luis Bauml Teser. Ovaj defanzivac trebalo bi, na poziv Zdenjeka Zemana, da doputuje u petak u bazu crveno-belih na pripremama u Austriji. Ukoliko zadovolji, činio bi par štopera sa Ibrahimom Gajom, jer se Đorđe Tutorić seli u turski Kodžaeli.

Pored Tesera, Zeman radi na dovođenju još jednog brazilskog defanzivca, Anđela, sa kojim je radio u Lećeu. Nekadašnji igrač Korintijansa, Sao Kaetana i Krotonea najbolje se snalazi na poziciji desnog beka.

(www.mtsmondo.com)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC