• Izdanje: Potvrdi
Čitaoci reporteri

ČITAOCI REPORTERI

Videli ste nešto zanimljivo?

Ubacite video ili foto

Možete da ubacite do 3 fotografije ili videa. Ne smije biti više od 25 MB.

Poruka uspješno poslata

Hvala što ste poslali vijest.

Dodatno
Izdanje: Potvrdi

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

LE (kval): Pobjeda Sarajeva, ali odluka pada u Podgorici

Fudbaleri Sarajeva pobijedili su Zetu (2:1) u prvom meču trećeg pretkola Lige Evrope, ali mogu da žale što rezultat nije ubjedljiviji.

 LE (kval): Pobjeda Sarajeva, ali odluka pada u Podgorici Izvor: MONDO

Bordo tim je u četvrtak uveče na prepunom Koševu bio bolji rival tokom svih 90 minuta i zasluženo je ostvario trijumf, ali više od njega ohrabruje dobra igra izabranika Dragana Jovića.

Ne baš kao protiv Levskog u prethodnom pretkolu, ali ulijeva povjerenje da bordo tim može napraviti još jedan iskorak u Evropi.

Domaćin je poveo je u 17. minutu golom Asmira Suljića, prednost je duplirana u 43. minutu preko Beloševića, ali je majstorija Božovića u 45. minutu omogućila Zeti da sačuva nadu da će narednog četvrtka u Podgorici uspjeti da izbori plasman u plej-of.

Nadu i minimalnu prednost imaju naravno i Sarajlije, ali prava je šteta što nakon crvenog kartona Peličića u posljednjih 20-tak minuta barem još jedna lopta nije završila iza leđa golmana Brnovića.

Ipak, nije loše ni ovako, pobjeda je zaslužena i s ovakvom igrom mogu bordo igrači da pogode i na stadionu "Pod Goricom" i nađu se u odabranom društvu evropskih klubova.

Trener Sarajeva, Dragan Jović uprkos pobjedi nije bio zadovoljan rezultatom.

"Ne mogu biti zadovoljan rezultatom. Imali smo 2:0, a onda smo dobili gol u najgorem mogućem momentu. Znao sam da su im prekidi jača strana. U drugom dijelu smo ih bili stisli, imali neke šanse, pokušali sa dodatnim napadačem. Čeka nas sada revanš, a tamo idemo na velikim ambicijama. Kvalitetni smo i nadam se prolazu u plej-of", izjavio je Jović sarajevskim medijima.

Sarajevo - Zeta 2:1 (2:1)
Stadion Asim Ferhatović-Hase. Gledalaca: 15.000. Sudija: Anastassios Kakos (Grčka).Strijelci: 1:0 Suljić (17), 2:0 Belošević (43), 2:1 Božović (45) Žuti kartoni: Korać, Peličić, Radulović, Božović (Zeta), Šunjevarić (Sarajevo). Crveni karton: Peličić (Zeta, 72).

Sarajevo: Bandović, Torlak, Tatomirović, Belošević, Dupovac, Sesar (od 85. Haskić), Husejinović, Šunjevarić (od 75. Čomor), Zlatković, Hadžić, Suljić (od 64. Karamatić).

Zeta: Brnović, M. Radulović, Zlatičanin, Novović, M. B. Radulović, Peličić, Božović (od 81. Kalačević), Došljak, Burzanović, Boljević (od 52. Dabić), Korać.

PROČITAJTE TOK UTAKMICE

90. min - Pokušavao je domaćin da još jednom zatrese mrežu, ali se rezultat do kraja nije mijenjao.

77. min - Husejinović je oboren u šesnaestercu Zete, ali je grčki sudija pokazao da se igra nastavi.

76.min - Veliki pritisak Sarajeva

72. min - Bordo tim ima igrača više! Peličić je dobio drugi žuti karton, pa Zeta do kraja ostaje sa desetoricom na terenu.

66. min - Sarajevo je oprezno ušlo u nastavak utakmice i strpljivo gradilo igru ka napred. Ipak, stvoreno je samo nekoliko polušansi, a najbolju je propustio Hadžić. Probacio je loptu ispod Brnovića, ali nije bilo nijednog igrača Sarajeva da je ubaci u prazan gol.

46. min - Počelo je drugo poluvrijeme.

45. min - GOLLLLL. Božović je iskosa s desne strane pogodio iz slobodnog udarca. Bandović je bio nemoćan... Pokvareno je veliko slavlje na Koševu.

43.min - GOLLLLL Sarajevo vodi 2:0, strijelac je Belošević. Husejinović je šutirao, golman gostiju odbio loptu, a Belošević natrčao i pogodio mrežu.


38. min - Gosti iz Golubovaca su uspjeli da spuste loptu i prekinu inicijativu Sarajeva, koji je propustio nekoliko polušansi za drugi gol. Ali nema opasnosti za gol bordo tima.

29. min - Nakon postignutog pogotka, Sarajevo nije stalo već konstatno napada gol Crnogoraca, koji se zasad dobro brane.

17.min - GOLLLLLLLL Sarajevo vodi, Suljić je pogodio za erupciju oduševljenja na Koševu. Sesar je blokirao pokušaj Zetinog igrača da izbaci loptu, koja je došla do Suljića, a on je sjajnim udarcem desnom nogom poslao u suprotni ugao Brnovićevog gola.

8.min - Bez većih uzbuđenja, Korać je zaradio žuti karton nakon starta nad Husejinovićem.

1. min - Počela je utakmica. Sa centra su krenuli fudbaleri Zete.

Nakon što je eliminisao Hibernijans sa Malte i Levski iz Sofije, put bordo tima do plej-ofa Lige Evrope vodi preko Zete iz Golubovaca.

Utakmicu je sudio Anastasios Kakos iz Grčke.

(MONDO, foto: Klix.ba)

Komentari 0

Komentar je uspješno poslat.

Vaš komentar je proslijeđen moderatorskom timu i biće vidljiv nakon odobrenja.

Slanje komentara nije uspjelo.

Nevalidna CAPTCHA

NAJNOVIJE

Kolumna - Nebojša Šatara

Navijači

MONDO Tim kola

FK BORAC

RK BORAC